Temat: Alfa Giulia- 2015

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Cytat Napisał Anderson Zobacz post
    sprzedano ćwierć miliona samochodów modelu 159, faktycznie, BARDZO SŁABO. Trudno Cię czytać, flekujesz auto uznawane powszechnie (media, prasa, fora) za absolutnie piękny, skończony stylistyczne sedan (sportwagon też zresztą), gdzie podczas liftingu nie było czego poprawiać. Takie, własnie takie cechy zawsze były ważne dla alfisti. Nie pojmujesz tego, a ja nie rozumiem, czemu.
    Proponuję Panu Moderatorowi, żeby za każde pojawienie się w tym wątku ciągu "159" wyp***dalał dyscyplinarnie z forum, bo to się już staje nudne... Ja się dostosuję.
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Użytkownik Maniak resoraków Avatar 145Q
    Mieszka w
    Piotrków Trybunalski/Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD M-Jet 2004

Domyślnie

Cytat Napisał Archi Zobacz post
    jest oczywiste, że silnik ma duży potencjał i pewne rezerwy mocy pod potencjalne inne projekty AR.
    Ale cieszyć się to Ty nie umiesz

- - - Updated - - -

Cytat Napisał Pucek-159 Zobacz post
    Ciekawe ile Pogea z niej wyciągnie
    Z 4C forumowego kolegi wycisnęli 307 KM
    Wczoraj czytałem, że taka 4c 319hp przyspiesza do setki w 3.8 :O, czyli szybciej niż standardowa Giulia. Ciekawe czy Giulia Pogea da radę to zrobić 3.5 sekundy. Mielibyśmy Alfę zdolną dotrzymywać tempa 911 Turbo... Widzę, że na forum nikt się z tego nie cieszy, bo lepiej się przecież sprzeczać czy 1.8 mpi w 159 był udaną konstrukcją czy też nie.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał radosuaf Zobacz post
    Proponuję Panu Moderatorowi, żeby za każde pojawienie się w tym wątku ciągu "159" wyp***dalał dyscyplinarnie z forum, bo to się już staje nudne... Ja się dostosuję.
    Anderson powinien mieć bana za multikonto to po pierwsze

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Cytat Napisał 145Q Zobacz post
    Wczoraj czytałem, że taka 4c 319hp przyspiesza do setki w 3.8 :O, czyli szybciej niż standardowa Giulia. Ciekawe czy Giulia Pogea da radę to zrobić 3.5 sekundy. Mielibyśmy Alfę zdolną dotrzymywać tempa 911 Turbo... Widzę, że na forum nikt się z tego nie cieszy, bo lepiej się przecież sprzeczać czy 1.8 mpi w 159 był udaną konstrukcją czy też nie.
    Nie wiem, czy zauważyłeś, ale aspekty techniczne i osiągi mało kogo tu interesują - ważniejsze są plastiki w dolnej części konsoli i pojemność bagażnika. Stąd już tylko 2 kroki, żeby kupić Audi .
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Użytkownik Maniak resoraków Avatar FerraEnzo
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Giulietta 2.0 jtdm (170cv)

Domyślnie

Nie wiem, czy zauważyłeś, ale aspekty techniczne i osiągi mało kogo tu interesują - ważniejsze są plastiki w dolnej części konsoli i pojemność bagażnika. Stąd już tylko 2 kroki, żeby kupić Audi .
    Po premierze chyba jako jeden z niewielu na forum, bardziej niż nad designem główkowałem się nad właściwościami jezdnymi. Ale ona musi fajnie latać. Bardzo jestem ciekaw pierwszych "amatorskich" prób na Nordschleife.

Użytkownik Znawca Avatar Archi
    Mieszka w
    Gliwice/Knurów
    Auto
    była GT 3.2 V6 Q2

Domyślnie

Ale cieszyć się to Ty nie umiesz
    Umiem. Jupiii

Staram się jednak i w tym wątku trzymać i odnosić do faktów, bez nadmiernej egzaltacji;
    zamiast wyjaśniać później przez kilka postów prawo do własnej opinii i np. satysfakcji oraz dumy z tego jaka jest Giulia (zwłaszcza QV).

4C też mnie zainteresowało, ale wolałbym, żeby było o niej w miejscu jej poświęconym, nie tu, gdzie szukam czegoś o Giulii.

ps.
    i o co Ci chodziło z tym Solarisem z wcześniejszego linka???

Czy ktoś natknął się może już na zdjęcie Giulii na takich felgach?

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	GL_431_tmb.png
Wyświetleń:	104
Rozmiar:	25.4 KB
ID:	208791
    Ostatnio edytowane przez Archi ; 25-08-2016 o 10:18
    Alfa Romeo Nel Cuore

Użytkownik Znawca Avatar duke75
    Mieszka w
    Kłaj/Kraków
    Auto
    AR Giulia Super; AR Tonale PHEV; Spider 916 3.0 V6, GTV 3.2 V6 "La Regina"

Domyślnie

W samo sedno...

Mieszka w
    Auto

Domyślnie

Ale bez przeinaczania faktów proszę. Nie pojemność, a głębokość bagażnika

Użytkownik Rowerzysta Avatar Arch_i
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta 1.4 170 TCT, Distinctive + pakiety

Domyślnie

Wczoraj byłem obejrzeć Giulie w Auto-Centrum w Poznaniu.
    Wersja Super - czarna. Dla mnie auto wykonane poprawnie, wnetrze bez zarzutu - nie zwracam uwagi na gorszej jakosci plastiki u dolu kabiny...Generalnie wykończenie, pozycja za kierownicą, uzyte materialy, ergonomia - wszystko na plus. Na zewnatrz - chyba nie zrobila na mnie takiego wrazenia jak np. Giulietta , za Julka sie ogladam do teraz a za Giulia...dla mnie zbyt zachowawcza bym patrzyl na nia z pozadaniem .

Mieszka w
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Archi Zobacz post
    Umiem. Jupiii

Staram się jednak i w tym wątku trzymać i odnosić do faktów, bez nadmiernej egzaltacji;
    zamiast wyjaśniać później przez kilka postów prawo do własnej opinii i np. satysfakcji oraz dumy z tego jaka jest Giulia (zwłaszcza QV).

4C też mnie zainteresowało, ale wolałbym, żeby było o niej w miejscu jej poświęconym, nie tu, gdzie szukam czegoś o Giulii.

ps.
    i o co Ci chodziło z tym Solarisem z wcześniejszego linka???

Biorąc pod uwagę skalę lamentu na jakość gumek na pedałach oraz innych ważnych elementów jak głębokość bagażnika albo jakość plastików na wysokości kostki, to chyba nie masz co się obawiać.

Mimo wszystko porównywanie stuningowanej 4C do stuningowanej QV jest w temacie Giulii, w przeciwieństwie do wyższości LPG nad CNG i wykładach Andersona o wymianie rozrządu w Alfie 159 1.8mpi.

Odnośnie Solarisa, Solaris pracuje na swoją markę 15 lat, tak jak Kia o której wcześniej pisałem, już prawie 10lat. Tutaj na forum każdy się krzywi, że Alfa jest gorsza jakościowo od BMW 3. Alfa dorówna Mercowi, BMW, ale na drodze ewolucji... Dokładnie tak jak Solaris czy Kia. Trzeba tylko być cierpliwym i mniej narzekać.

W tym wątku widać fale...

była fala wyższości Mazdy 6 nad Giulią
    potem wyższości 159
    potem znów o Maździe
    potem 159
    przed tym jeszcze kilkaset postów o tym czym jest premium i dlaczego Giulia się do premium nie zalicza
    teraz znowu jakieś utarczki o 159...

Użytkownik Znawca Avatar Archi
    Mieszka w
    Gliwice/Knurów
    Auto
    była GT 3.2 V6 Q2

Domyślnie

Wszystko jasne.

porównywanie stuningowanej 4C do stuningowanej QV jest w temacie Giulii
    Racja.

Po prostu przy tych wszystkich wspomnianych przez Ciebie OT czasami trudno rozpoznać co jest na temat.

Ja z kolei pisałem o tym, że AR na pewno zostawiła zapas mocy do wykorzystania poza Giulią, np. w mocnym SUV lub Alfeccie, a także w dalszej perspektywie -taką mam nadzieję - w nowym mocnym coupe.
    Ostatnio edytowane przez Archi ; 25-08-2016 o 11:48
    Alfa Romeo Nel Cuore