Napisał
yaniq
To bardzo ciekawe co piszesz, bo u mnie wartości są "książkowe", bo by mi go mechanik nie wypuścił z warsztatu - opony 225/50 R17.
Dlatego, każdy przegląd techniczny powinien zawierać badanie geometrii zawieszenia tak jak na SKP, na której od wielu lat robię przeglądy - pojazd z nieprawidłową geometrią, jest zagrożeniem na drodze, zwłaszcza na mokrej i sliskiej nawierzchni - pamiętam dyskusje z mądralami, którzy wypisywali brednie na temat tego, że diagnosta powinien weryfikować to, czy kierownica jest oryginalna, a tu masz, skopana geometria, ale skoro na forum ktoś napisał, że jest ok, to znaczy, że jest ok - jak rozumiem, teraz to forum będzie określało parametry geometrii zawieszenia, ale tylko dla 159, czy może dla wszystkich Alf, albo "idźmy na całość" i określajmy dla całego Stellantisa :)
Jak mi diagnosta, podczas badania technicznego, zakwestionował tylną geometrię w Peugeocie 3008, to musiałem znaleźć takiego fachowca, który mi to ustawi, a nie opowiadać, że się nie da i, że na forum Peugeota piszą, że tak ma być :)
P. S.
Proponuję, żeby po ewentualnym "zdarzeniu drogowym", którego nikomu nie życzę, przy składaniu wniosku o likwidację szkody, poinformować ubezpieczyciela, że mieliśmy niezgodne z normami producenta, nastawy geometrii zawieszenia, w którykolwiek parametrze i umotywować to tak, że tak napisane było na forum :)