To jest metoda:D hehe dobra na tzw kozaków w golfach III ehehe, a apropo jazdy to ja sobie jezdze tak spokojnie na 2000-2500 tys obrotów :)
Printable View
Przeczytałem gdzies przypadkiem, że właczenie klimy jest bardzo odczuwalne przy tym silniku, i rzeczywiście tak jest !. Po wyłaczeniu klimy autko jest bardziej żwawe. Teraz, gdy zabieram sie do wyprzedzania to musze wykonac 2 czynności: redukcja i wyłączenie klimy...:D:D:D
Jak jest aż tak bardzo źle tzn. że możecie miec za duże ciśnienie w klimie. Osobiście spotkałem się z takim przypadkiem, że po włączeniu klimatyzacji autem szarpało i traciło sporo mocy.
Ja mam kimatiic.....widziałem w manualu testy z panelu sterowania....hmm tylko malo czytelne.
Ale po roku działa bez problemów i smrodku nie ma :)
Rok to raczej użutkowanie autka.........klima sporadycznie, ale daje radę
---------- Post dodany o godzinie 19:04 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 18:51 ----------
Dziwię się, że u kumpli .......klima wymaga napełniania i czyszczenia wylotów........conajmiej raz w roku
U mnie 2.0 TS przy włączonej klimie mulił strasznie... a poniżej 3000obr to było toczydełko. Najbardziej mnie wkurzało jak potrzebowałem się szybko zebrać ze skrzyżowania, nawet bez klimy gdy spadł poniżej 3000obr to była masakra - nie chciał jechać za nic a auto się już do mnie zbliżało. Z redukcją 2 biegów zgadzam się w 100% - jedyny sposób na dynamiczne przyspieszenie. Jestem ciekawy jak jeździ 1.4 TS jak ja na 2.0 narzekałem? TS 16V to silnik wysokoobrotowy - Alfa będzie dynamiczna wyłącznie przy utrzymywaniu wysokich obrotów a najlepiej od 4000 w gorę ;)