nie wiem,bo moje polerowałem,po polerce napewno jest krystaliczny :)
Printable View
nie wiem,bo moje polerowałem,po polerce napewno jest krystaliczny :)
Skoro zdjęcie nie było "podkręcane" żadnym photoshopem i widać różnicę to nie rozumiem pytania. W innym temacie dawałem zdjęcia lamp z mojej 156 FL ale ja miałem przed oklejeniem w bdb stanie więc nie było tam wielkiej zmiany. Poza tym jeśli w strukturze poliwęglanu są mikrorysy to niestety pod słońce i przy włączonych światłach będzie je widać bo ta folia zmienia tylko wierzchnią powłokę.
Nie chciałem Cię kolego Belfer w żaden sposób tym pytaniem obrazić :) po prostu mam dość zniszczone lampy (zmatowiałe) a chciałbym w miarę tanim kosztem i trwale je odnowić, zależy mi na nich bo są oryginalne :) a wątku z Twoimi lampami nie znalazłem niestety... ale ogólnie wielkie dzięki za podsunięcie tematu z tą folią, bo być może to będzie rozwiązanie w moim przypadku :)
pozdrawiam Paweł
U siebie polerowałem papierem wodnym różne gradiacje potem pasta i wyszło bardzo dobrze tym bardziej że warstwa ochronna sie łuszczyła i zdarłem ją całkowicie.
Lampy od polerowania mają już 1.5 roku i nic sie z nim nie dzieje.
Nie wiem jak to możliwe że po naklejeniu foli na zmatowioną lampę wygląda jak nowa na jakiej zasadzie ona działa??
Rozumiem położyć ową folie na wypolerowaną już lampę w celu ochronny przed ponownym matowieniem i zarysowaniami ale na matową lampę??
Ja moje po zmatowieniu psiknąłem lakierem bezbarwnym. Zdjęcie po lakierowaniu, wcześniej były matowe.
Załącznik 67696
Czy ja coś napisałem mało wyraźnie...? Jak to działa też podałem wczesniej i zapewniam, że nie jestem przedstawicielem dystrybutora tej folii, tylko chciałem użytkownikom podsunąć dobry sposób na w miarę łatwe odnowienie i ochronę lamp. Jest efekt i trwałość więc w czym problem?
- - - Updated - - -
Też ładnie to wygląda ale klar będzie bardzo łatwo odpryskiwał od poliwęglanu po uderzeniach kamyków itp. Można też lampę pokryć laminatem w płynie (takim czymś są one pokrywane fabrycznie próżniowo) ale to już inna bajka.
- - - Updated - - -
Tutaj są zdjęcia: http://www.forum.alfaholicy.org/156/...a_156_a-3.html
Mam pytanko, lampy od 156 trzeba na ciepło rozgrzewać, żeby wyczyścić środek?
Kolego Belfer mógłbyś dać jeszcze raz link do aukcji tej folii bo na allegro jest mnóstwo tego i nie wiadomo co wybrać. Ile mniej więcej potrzeba tej folii aby obkleić lampy w AR 156 przed fl ?