Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 123456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 59

Temat: Polerowanie lamp w 156

Hanys Romeo Avatar Adam$72
    Mieszka w
    SI
    Auto
    sztrucel 156 2.4TDI , FZS 600

Domyślnie

nie wiem,bo moje polerowałem,po polerce napewno jest krystaliczny

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Cytat Napisał pawciu87 Zobacz post
    dzięki kolego a powiedz mi jaki jest efekt? naprawdę ze zmatowiałych lamp po oklejeniu robi się taki krystaliczny efekt jak pokazał kolega Belfer na przykładzie passata?
    Skoro zdjęcie nie było "podkręcane" żadnym photoshopem i widać różnicę to nie rozumiem pytania. W innym temacie dawałem zdjęcia lamp z mojej 156 FL ale ja miałem przed oklejeniem w bdb stanie więc nie było tam wielkiej zmiany. Poza tym jeśli w strukturze poliwęglanu są mikrorysy to niestety pod słońce i przy włączonych światłach będzie je widać bo ta folia zmienia tylko wierzchnią powłokę.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar pawciu87
    Mieszka w
    Wieluń
    Auto
    BMW F31 318d

Domyślnie

Cytat Napisał Belfer Zobacz post
    Skoro zdjęcie nie było "podkręcane" żadnym photoshopem i widać różnicę to nie rozumiem pytania. W innym temacie dawałem zdjęcia lamp z mojej 156 FL ale ja miałem przed oklejeniem w bdb stanie więc nie było tam wielkiej zmiany. Poza tym jeśli w strukturze poliwęglanu są mikrorysy to niestety pod słońce i przy włączonych światłach będzie je widać bo ta folia zmienia tylko wierzchnią powłokę.
    Nie chciałem Cię kolego Belfer w żaden sposób tym pytaniem obrazić po prostu mam dość zniszczone lampy (zmatowiałe) a chciałbym w miarę tanim kosztem i trwale je odnowić, zależy mi na nich bo są oryginalne a wątku z Twoimi lampami nie znalazłem niestety... ale ogólnie wielkie dzięki za podsunięcie tematu z tą folią, bo być może to będzie rozwiązanie w moim przypadku

pozdrawiam Paweł

Użytkownik Pirat drogowy Avatar Cannabis
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    AR 156 1.6 TS 99' AR 156 2.5v6 02'

Domyślnie

U siebie polerowałem papierem wodnym różne gradiacje potem pasta i wyszło bardzo dobrze tym bardziej że warstwa ochronna sie łuszczyła i zdarłem ją całkowicie.
    Lampy od polerowania mają już 1.5 roku i nic sie z nim nie dzieje.
    Nie wiem jak to możliwe że po naklejeniu foli na zmatowioną lampę wygląda jak nowa na jakiej zasadzie ona działa??
    Rozumiem położyć ową folie na wypolerowaną już lampę w celu ochronny przed ponownym matowieniem i zarysowaniami ale na matową lampę??
    Ostatnio edytowane przez Cannabis ; 01-09-2012 o 13:01

Użytkownik Maniak resoraków Avatar matezoma
    Mieszka w
    Olsztyn
    Auto
    166 3.2

Domyślnie

Ja moje po zmatowieniu psiknąłem lakierem bezbarwnym. Zdjęcie po lakierowaniu, wcześniej były matowe.
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Zdjęcie-0052.jpg
Wyświetleń:	1368
Rozmiar:	120.4 KB
ID:	67696

Mieszka w
    Gorlice
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Cannabis Zobacz post
    Nie wiem jak to możliwe że po naklejeniu foli na zmatowioną lampę wygląda jak nowa na jakiej zasadzie ona działa??
    Rozumiem położyć ową folie na wypolerowaną już lampę w celu ochronny przed ponownym matowieniem i zarysowaniami ale na matową lampę??
    Czy ja coś napisałem mało wyraźnie...? Jak to działa też podałem wczesniej i zapewniam, że nie jestem przedstawicielem dystrybutora tej folii, tylko chciałem użytkownikom podsunąć dobry sposób na w miarę łatwe odnowienie i ochronę lamp. Jest efekt i trwałość więc w czym problem?

- - - Updated - - -

Cytat Napisał matezoma Zobacz post
    Ja moje po zmatowieniu psiknąłem lakierem bezbarwnym. Zdjęcie po lakierowaniu, wcześniej były matowe.
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Zdjęcie-0052.jpg
Wyświetleń:	1368
Rozmiar:	120.4 KB
ID:	67696
    Też ładnie to wygląda ale klar będzie bardzo łatwo odpryskiwał od poliwęglanu po uderzeniach kamyków itp. Można też lampę pokryć laminatem w płynie (takim czymś są one pokrywane fabrycznie próżniowo) ale to już inna bajka.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał pawciu87 Zobacz post
    Nie chciałem Cię kolego Belfer w żaden sposób tym pytaniem obrazić po prostu mam dość zniszczone lampy (zmatowiałe) a chciałbym w miarę tanim kosztem i trwale je odnowić, zależy mi na nich bo są oryginalne a wątku z Twoimi lampami nie znalazłem niestety... ale ogólnie wielkie dzięki za podsunięcie tematu z tą folią, bo być może to będzie rozwiązanie w moim przypadku

pozdrawiam Paweł
    Tutaj są zdjęcia: http://www.forum.alfaholicy.org/156/...a_156_a-3.html
    Ostatnio edytowane przez Belfer ; 01-09-2012 o 23:49

Fifol
    Gość

Domyślnie

Mam pytanko, lampy od 156 trzeba na ciepło rozgrzewać, żeby wyczyścić środek?

Mieszka w
    Gorlice
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Fifol Zobacz post
    Mam pytanko, lampy od 156 trzeba na ciepło rozgrzewać, żeby wyczyścić środek?
    Ja właśnie wczoraj to robiłem. Najlepiej postaw przy wentylatorze od tyłu i otwórz klapki, żeby sie cała nagrzała równomiernie. Można też grzać dookoła opalarką ale to bardziej czasochłonne.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar pawel2910
    Auto
    Były: 156 2.4 JTD 02r. AR 159 2.4 JTDM 06r. Jest: Giulietta QV 12r.

Domyślnie

Kolego Belfer mógłbyś dać jeszcze raz link do aukcji tej folii bo na allegro jest mnóstwo tego i nie wiadomo co wybrać. Ile mniej więcej potrzeba tej folii aby obkleić lampy w AR 156 przed fl ?

Użytkownik Maniak resoraków Avatar pawciu87
    Mieszka w
    Wieluń
    Auto
    BMW F31 318d

Domyślnie

Cytat Napisał pawel2910 Zobacz post
    Kolego Belfer mógłbyś dać jeszcze raz link do aukcji tej folii bo na allegro jest mnóstwo tego i nie wiadomo co wybrać. Ile mniej więcej potrzeba tej folii aby obkleić lampy w AR 156 przed fl ?
    http://allegro.pl/folia-ochronna-na-...568853508.html