w takim razie zaslep calkowicie EGR i powiedz czy pomoglo
Printable View
w takim razie zaslep calkowicie EGR i powiedz czy pomoglo
Coś słabo szukasz - tu masz podwieszony temat:
http://www.forum.alfaholicy.org/147_...ym_zrobic.html
nie sprawdzałem ale jest zaślepiony częsciowo blaszką z dziurkami, a miałeś u siebie błąd na komputerze, bo u mnie nic nie pokazuje i to jest dziwne ? Ale zobaczę co tam siedzi.
jesli masz balszke z dziurami to TObie sie blad nie zapali :) pisalem wyzej ze taka blaszka nie daje efektu kompletnie ..... wrzuc pelna uszczelke ktora go calkowicie zaslepi, check sie Tobie dopiero wtedy zapali, olej go totalnie i zobacz czy sie poprawilo :)
no to zrobiłem, zaślepiłem całkowicie EGR. Przejechałem autem około 20km na przetestowanie, pedał w podłodze a Alfa przyspiesza tak jak wczesniej zero zmian i co dziwne nie wyskoczył żaden błąd/check ? Przy okazji EGR, po ostrych testach zobaczyłem jak wyglada przepustnica i okazało sie ze pojawił sie tam olej, wąż dolotowy i przepustnica lekko zabrudzone olejem !?
Olej pochodzi z nieszczelnego turbo. Ja sprawdziłbym wtryskiwacze.
oleju bardzo mało, nie ma kałuzy czy czegos poprostu scianki troche wilgotne olejem ( to wyskoczyło po ostrej jeżdzie wczesniej nie widziałem ) Co do kontrolki nie mam bladego pojęcia ? Z tego co wiem mozna wyłaczyć wyskakujący bląd EGR ale to łacznie z całkowitym zaślepieniem bo inaczej to nie ma sensu ? Może ktos wgrał jakiś nędzny program ale po to zeby stracić moc w dolnym zakresie obortów ? Cięzki przypadek :)
jak już nie masz pomysłów co jest nie tak i żaden spec od silników JTD nie wie co dolega, to może faktycznie umów się u jakiegoś tunera na sprawdzenie softu. Polecam Cinsoft Kolega Marcin zna się na prgramach do JTD jak mało kto. Na forum jest cały topic związany z Cinsoftem...
słyszałem :) Z poznania do gliwic mam mały kawałek jak nic nie pomoze to podlece, ale póki co jeszcze pokąbinuję.