To i ja poszukam, u mnie akurat wtyczka od tempomatu była, to może i kabel do suba będzie :D Ktoś ma może jakąś instrukcję jak zdjąć lewy boczek w bagażniku w SW?
Printable View
To i ja poszukam, u mnie akurat wtyczka od tempomatu była, to może i kabel do suba będzie :D Ktoś ma może jakąś instrukcję jak zdjąć lewy boczek w bagażniku w SW?
Potwierdzam . Ten subik NONAME - nawiasem mówiąc Made in Italy:) gra całkiem fajnie , niegorzej niż Bose . Jest w zupełności wystarczający i mimo ,że głosnik malenki -16cm to daję przyjemny dla ucha basik . Nie szarpie autem ale dopełnia ładnie dzwięki wydobywające się z reszty głośników . PS. Kolega MarcinSC zamontował do niego głosnik 20cm ( po modach ) i gra dużo lepiej ( a można jeszcze oprócz 20cm dołożyć swój wzmacniacz i już całkiem będzie miło )
Sprawdzałem u siebie, brak jakiegokolwiek okablowania, z resztą trochę dziwne by było jakbym znalazł przecież w bose okablowanie na początku szło od radia do wzmacniacza a dopiero od wzmacniacza do głośników, a chyba ten subwoofer "nie" bose nie był montowany po fl środka.
Ja montowałem u siebie niedawno taki subik. W środku jest wzmacniacz, ale ja puściłem nowy "kabelek" bezpośrednio do głośnika i podłączyłem pod wzmak wykorzystywany wcześniej do skrzynki Magnata. Jeżeli chodzi o bas to bardzo pozytywnie mnie zaskoczył, na początku też chciałem montować większy głośnik, ale jak podłączyłem to stwierdziłem, że nie ma sensu. W Alfie SW po pełnym FL nie mam instalacji, a oprócz tego nie ma miejsc do zamocowania suba, zrobiłem "partyzantkę" na opaski zaciskowe i śmiga aż miło. W moim poście są fotki http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...rtwagon-2.html
Mały litraż może być przy większym głosniku tyle ,że raczej bez bas reflexu ale to idzie "załatać" . Co do samej plastikowej skrzynki to fakt . Jakości z tego nie będzie bo żaden głosnik nie zagra w plastiku jak w drewnianej obudowie no ale jakaś tam podstawa jest i zawsze to lepsze niż same głośniki w drzwiach . Sam woże skrzynie JBL-a , sporą i ciężką no ale zajmuje połowe bagażnika dlatego na wiosne zaczynam jazde z zabudową z żywicy obu boczków pod głośniki 20-25 w zamkniętych obudowach co by jeszcze szło zakupy wsadzic:)
Panowie a może widzieliście gdzieś na allegro albo gdzieś indziej taki sub w rozsądnej cenie ? Jak wygląda wiązka w przypadku tego suba ? Po prostu są puszczone kable od radia bezpośrednio do tej skrzynki i to wszystko ?
Ja bym na waszym miejscu jak nie potrzeba wam trzesienia ziemi w aucie pokombinował z takim rozwiązaniem :
http://allegro.pl/glosnik-basowy-sub...930595236.html
Wygodne , miejsca nie zajmuje a pewnie gra jak ten subik w boczek jak nie lepiej
W moim przypadku odpada wtedy bym musiał wszystkie rzeczy z koła powyrzucać a jest ich tam sporo i potrzebne :)
Ja kabli jeszcze nie szukałem ale seryjny subwoofer już zamówiony:)
Jak nie znajdę kabli to będę coś kombinował:P