Wymień overboosta. A jeśli to silnik 150KM to klapy wirowe chodzą?
Printable View
Wymień overboosta. A jeśli to silnik 150KM to klapy wirowe chodzą?
Servo daje prawidłowe podcisnienie?
Czytam o niedoładowaniu, patrzę na te logi. Fakt dzisiaj jestem już trochę zmęczony ale ja tu widzę zarąbiste przeładowanie. Powiedziałbym, że geometria się przywiesza ale... powinno wywalić MSCF-a jak byk ! Nie wywala ? Czyżby ktoś modyfikował limitery ? ;)
Załącznik 93240
Wszystkie powyższe pozycje, to przeładowanie, które powinno zapalić checka ale pozycja 12, to szczyt, którego długo ta turbawka nie wytrzyma. Przy 4500 obr. jeszcze dmucha prawie 2800 mBar !
Ten soft był modyfikowany ?
Być może geometria turbiny lub przepływka. Nie zawsze przepływka wyrzuci ,,twardą usterke". Najlepiej podmień od kogos sprawną i wtedy zobacz. Jak nie to stawiałbym na turbine. Jeżeli jestes pewien że turbina nie była regenerowana, to daj zrobic samą geometrie bo jak zregenerujesz cała to nie wiadomo ile to potem pochodzi. z tymi turbinami po regeneracji róznie bywa
O ile przepływka może być padnięta w granicach, które nie powodują błędu, to zanim wyślesz kolegę do czyszczenia turbiny zastanów się dla czego przeładowanie do 2900 mBar trwające 15 cykli pomiarowych nie powoduje MCSF-a.
Przepływka jest nówka , juz podmieniałem i zero róznicy czy soft byl kombinowany - nieiwem , co do kierownic turbiny móglbym to sam zrobic tylko czy jest sens ?? - sztanga chodzi bardzo luźniutko . No chyba ze kierownice są wypalone ???
Mam możliwość szczytania mapy przez kumpla , jakbym ją tu wrzucił sprawdziłby mi ktoś czy zgadza sie z orginałem ? A może poprostu turbinka juz pada ? - ale czy wtedy byłaby zdolna tyle wydmuchac ? xD
A ja z ciekawości zobaczę jeszcze powiązanie: obroty, dawka doładowania zmierzona i docelowa oraz overboost.
Idź do kumpla zgraj te mapy koniecznie.
Na twoim miejscu nie jeździłbym powyżej 2500-3000 obrotów aż do wyjaśnienia :)
Jak widać turbo jest wstanie tyle wydmuchać tylko pytanie ile razy :D
Turbiny jeszcze nie sprawdzałeś? Sprawdz luz wirnika i stan łopatek. Moja turbina była padnięta na maxa ale dmuchała 2.3 bar ,ale dopiero pod koniec obrotów.