Dokładnie tak.Z gardła mi to wyszarpałeś:D
Printable View
Czy te dwa linki prowadzą do tego samego manuale bo jeden z nich nie działa?
Użyj tego pierwszego.Tam jest wszystko.
Urządzenie do docierania przylgni na A kosztuje chyba niecałą stówkę.
http://allegro.pl/listing.php/search...category=28433
A i tak za nic w świecie nie szlifowałbym tego w garażu :)
Silnik to precyzyjny wyrób. Moje zdanie jest takie, że nie warto na nim przesadnie oszczędzać, bo to się może zemścić.
Przyrząd do docierania zaworów :D hehehe
maicher, takie rzeczy można robić samemu tylko trzeba być bardzo dokładnym i robić to z głową.
dokładnie, to zawory po wiertarkowym docieraniu
Załącznik 42622
Najważniejsze to nie dopuścić żeby pasta poszła na trzonek, wtedy albo wymiana prowadnic i zaworów albo ryzyko że któryś z nich w najmniej oczekiwanym momencie stanie:)
Hmm...czyli łapiemy zawór na przyssawkę, smarujemy - nomen omen - grzybka :cool: pastą ścierną i wkręcamy go wiertarką w gniazdo?
Ile czasu, jak mocno i tak dalej?
Mimo wszystko - ja bym tego Alfie nie zrobił :D
Ja pierdziu, już się boję...:eek:
maicher, kręcisz chwilę i sprawdzasz, później powtórka, po jednym zaworku zorientujesz się ile trzeba to robić żeby było OK, ale ten pierwszy to metoda prób i błędów:)
Jakieś szczegóły tej operacji? :)Cytat:
Pompę olejową można sprawdzić szczelinomierzem czy jest dobra
wszystko jest opisane w manualu jakie luzy itd
No to biorę się za drukowanie manuala.
Założyłem nowy wątek: http://www.forum.alfaholicy.org/145_...tml#post763106
Jakbyście mogli coś dorzucić od siebie to byłbym wielce zobowiązany.
Pozdrawiam!
Temat wraca jak bumerang!
Dziś w końcu wyciągnąłem motor z mojej biduli i znów zacząłem się zastanawiać nad 3.0.
Kto wie jakie są przeszkody z fizycznego punktu widzenia i jakie części są potrzebne (bez wdawania się w dyskusje o podsterowności itp.).
Co i dlaczego trzeba ciąć?
Gadałem z mechanikiem i mówił, że termostat można w powietrzu na jakiejś rurze wsadzić i będzie git. Podobno tak da radę zrobić tylko nie wiem czy w tym modelu
Pozdrawiam!
Jak chcesz rure do termostatu to mam taką i mogę odsprzedać
Najpierw muszę wiedzieć co jeszcze potrzeba.
Jakiś osprzęt z 16V podejdzie czy wszystko w śmietnik?
Kolektor wydechowy z 2.5 czy 3.0?
Co tam się tnie?
z 16V to nic nie pasuje
....
Wasyl ja wybrałem najłatwiejszy silnik do swapa choć trudno dostępny i powiem, że nie jest to takie hop siup
A z czym masz problemy?Cytat:
ja wybrałem najłatwiejszy silnik do swapa choć trudno dostępny i powiem, że nie jest to takie hop siup
Jak tam Andrzeju postępy w pracy? Temat aktualny jeszcze czy odpuściłeś?
Temat zakończony auto śmiga, zostało trochę spraw do ogarnięcia ale to pierdoły
Chce skręcać czy jak ktoś pisał to śmierć :)
Będzie można kiedyś obejrzeć?
Jak każda FWD zresztą nie jechałem jeszcze na pełnym bucie. Obejrzeć zawsze można
Ocenimy na zlocie jak to skręca bo odpycha się na pewno zacnie.
No ja niestety na zlot się nie wybieram bo nie starcza mi kaski na wszystkie wyjazdy wakacyjne ale za to raz na jakiś czas w Warszawie jestem...
Jak się będę kiedyś wybierał to dam cynę i jak będziesz miał czas i ochotę pochwalić się trochę to chętnie to chętnie rzucę okiem :)