Najważniejsze to nie dopuścić żeby pasta poszła na trzonek, wtedy albo wymiana prowadnic i zaworów albo ryzyko że któryś z nich w najmniej oczekiwanym momencie stanie![]()
Najważniejsze to nie dopuścić żeby pasta poszła na trzonek, wtedy albo wymiana prowadnic i zaworów albo ryzyko że któryś z nich w najmniej oczekiwanym momencie stanie![]()
Hmm...czyli łapiemy zawór na przyssawkę, smarujemy - nomen omen - grzybkapastą ścierną i wkręcamy go wiertarką w gniazdo?
Ile czasu, jak mocno i tak dalej?
Mimo wszystko - ja bym tego Alfie nie zrobił![]()
Ja pierdziu, już się boję...
maicher, kręcisz chwilę i sprawdzasz, później powtórka, po jednym zaworku zorientujesz się ile trzeba to robić żeby było OK, ale ten pierwszy to metoda prób i błędów![]()
Jakieś szczegóły tej operacji?Pompę olejową można sprawdzić szczelinomierzem czy jest dobra![]()
wszystko jest opisane w manualu jakie luzy itd
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996
Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995
No to biorę się za drukowanie manuala.
Założyłem nowy wątek: http://www.forum.alfaholicy.org/145_...tml#post763106
Jakbyście mogli coś dorzucić od siebie to byłbym wielce zobowiązany.
Pozdrawiam!
Temat wraca jak bumerang!
Dziś w końcu wyciągnąłem motor z mojej biduli i znów zacząłem się zastanawiać nad 3.0.
Kto wie jakie są przeszkody z fizycznego punktu widzenia i jakie części są potrzebne (bez wdawania się w dyskusje o podsterowności itp.).
Co i dlaczego trzeba ciąć?
Gadałem z mechanikiem i mówił, że termostat można w powietrzu na jakiejś rurze wsadzić i będzie git. Podobno tak da radę zrobić tylko nie wiem czy w tym modelu
Pozdrawiam!
Jak chcesz rure do termostatu to mam taką i mogę odsprzedać
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996
Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995