Dokładnie, Witas zrobił dla siebie jedyne na świecie ;)
Printable View
Dokładnie, Witas zrobił dla siebie jedyne na świecie ;)
autodelta mi to wyglada, a własciwie podróba autodelty bo nie ma kierunku, ale ja bym teo nie zakladal, tyle kasy włozone we wnetrze i mechanike i taki badziew na zewnatrz
oj z autodelta to bym chciał parę gadżetów :) szperę, przez kompresor po pakiet stylizacyjny (bez spojlera, który moim zdaniem jest słaby), hamulce z APRacinkg też mogły by podejść :)
to jest ten blotnik . Wygląda na aucie fajnie. Te trzeba odnowic i bedzie ok, a lak nie to przeciez ich nie zaloze :)
- - - Updated - - -
Gtv prawie zlozone do kupy. Jazda testowa byla. Wyjechalem na 5 min a wrocilem po godzinie. Nic nie trzeszczy i nie stuka :) ten zawias jest fantastyczny. Jezu jak to się teraz prowadzi. To jak bym wsiadł do innego auta. Lekkie kolo zamachowe i to zawieszenie i rogal od ucha do ucha. Wiertara na sterydach. Kocham to auto :)
deska Ci nie trzeszczy przy ostrych skrętach? to znaczy, że to już nie Alfa Romeo :) mi wnętrze wydaje dźwięki (szczególnie na torze) świadczące o tym jak ciężką pracę musi wykonać buda aby się nie rozlecieć :)
deska nie trzeszczy ale niestety po dzisiejszych i wczorajszych zabawach w zakrętach pękł u podstawy ten robiony przedni slupek pod glosniki. Tzn on i tak byl tam bardzo na wcisk jak go zalozylem to wiedzialem, ze delikatne napręzenie i nie wytrzyma :( w zasadzie to nawet nie bardzo to widać ale rysa przy łączeniu z deską jest co oznacza, ze przy ostrzej branych zakretach delikatnie ale coś pracuje. Nie deska i pozostale elementy nie trzeszczą. To jest dla mnie mega mile zaskoczenie. Teraz to wlasciwie czuje się jak w nowym aucie. Dzisiaj zaparkowałem obok porsche panamery ( w koncu obaj mamy takie same hamulce :) i wlasciciel stwierdził, ze mistrzostwo świata. Te przednie fotele robią robote po otwarciu drzwi :) jest jeszcze wiele drobiazgów do poprawy, ale to są pierdoły i do zrobienia samemu. Np kołki od podsufitki trzeba pomalować bo teraz nie bardzo do ciemnej podsufitki pasują. Nie wiem co z przednim panelem. Jest ciut teraz za duzy i trzeba go delikatnie oszlifowac ale potem co dalej. Lakierować? Hydrografika? Jakiś kolor? Czy karbon ? Nie wiem moze pogadamy w Poznaniu i cos sie wymyśli aby wsi nie było :)
nie masz rozpórki?
i nie rób fuszerki w stylu hydrografiki czy folii
przy tym wnętrzu to nie przystoi
aż się prosi o prawdziwy karbonfajber
Jeszcze parę drobiazgów i będzie git. Szybkie fotki ipadem przed wyjazdem na forzaitalia. Poranne slonce troche miesza :) zapraszam w Poznaniu :) komuś wczoraj przydał sie znaczek alfy z maski. Akurat teraz :(
Cudo!!!
Fantastycznie to wygląda
Lepsze fotki porobimy na forzaitalia to podeślę
moze jutro uda mi sie obejrzec na zywca bo wyjazd na forze jeszcze pod znakiem zapytania, w kazdym razie podsufitka juz zmiazdzyła mi sutki
No, nie tylko podsufitka, ale całość drze suty... ale dlaczego tak pogniotłeś kopułki mid'ów :confused:?
za dużo szwów na drzwiach, desce; te głośniki paskudnie wyglądają na słupkach...
Witas, bardzo ladnie to razem wyglada :)
Czy drzwi Ci sie bez problemu zamykaja - pytam gdyz mam wrazenie ze w Alfie tapicerka drzwi jest bardzo blisko deski po zamknieciu?
Widze ze zrobiles tez listwy progowe w skorze - miesza sie bez problemu i nie zawadzaja przy zamykaniu drzwi?
wszystko zamyka sie jak trzeba, dzis obejrzałem na żywca, pomacałem i twierdze ze efekt na zywca jest super (ale kilka minusów w wykonaniu tez sie znajdzie, tyle że nie można mieć wszystkiego;) podsufitka miażdzy nadal, porownalismy z masseratti i tam była słabsza
Na zdjęciach wygląda zacnieXD a ta podsufitka to jakaś bajka jest:) piękna robota i wyjątkowość gwarantowana;] za jakiś czas pewnie znowu z czymś wypalisz;p obłęd... Gratulacje i pozdrawiam:)
Ile kosztuje taka przyjemność? W przyszłym roku chcę zrobić kompleksowo tapicerkę w moim Cupie, a jak widzę zrobione masz kawał dobrej roboty prze tapicera.
taka przyjemnosc kosztuje mniej wiecej tyle co kolejna gtv w nienajgorszym stanie....
Witam Was po przerwie :) co do kosztow to kosztowalo mnie to rowno 5000tys. Jednak zupełnie to nie jest miarodajne poniewaz robil mi to bardzo dobry kolega. Trwalo to tez bardzo dlugo bo ponad 2 miesiace. Trudno mi powiedzieć ile by krzyknął obcej osobie. Prawdopodobnie nic:) bo nie robi takich projektow. Robi auta z europy zachodnie bo tam twierdzi jest kasa. Tyle co za moją gtv bierze za same fotele i boczki wiec interes dla niego zaden. Troche tez mnie to pociesza bo raczej drugiej takiej nie będzie a nie sadze aby ktos za taką robote w tym aucie dal ponad 10000 tysi. Nawet nie chce abym mu robił reklame. Dobre co, ten ma szczęscie. Nie chce roboty :) tak czy owak jak bym robil drugi raz to pare drobnych zmian by bylo. Na pewno logo na fotelach w jednym kolorze, boczki drzwi, ciut mniej jasnej nici. Deska jest oki. Moze pare zupelnie nie waznych drobiazgow do poprawy. Podsufitka wynagradza te drobiazgi. Wczaraj wrocilem z lodzi i 10 min "pieszczoty" dla gtv obowiązkowo :)
- - - Updated - - -
co do wypalenia to juz nie wiem co jeszcze :) felgi na pewno i tu troche proszę o radę. Mam ochote na dotz fast fifteen 19 cali polerowane albo oz ultraleggera 18. Wiem Oz to waga a wlasciwie jej brak :) ale jakos nie do konca mi sie podoba ta felga za to dotz podoba mi sie bardzo i wazne tez, ze mega bedzie widac zaciski i tarcze. Moze macie jakieś pomysly. Eta beta odpadla z przyczyn technicznych. Dystrybutor mega przyjazny i niesamowicie pomocny ale juz nawet pomijając problemy z zalozeniem to chyba ten dotz podoba mi się najbardziej. Co sadzicie ?
myśle że wagą w i tak cięzkim aucie już nie ma się co przejmować więc jak dla mnie 19 dotza + zacisk bedą powodowac erekcję ;)
obejrzyj jeszce botticelli z OZ
http://www.squadra916.com/forums/gal...-cup-sportiva/
dołożyłeś już 10 kg w skórze więc nie ma sie co martwić, TS`em Cie zrobię hehehe
Zasadniczo wyglada to kozacko.Aczkolwiek z logiem umiejscowionym na przednich fotelach troche nie trafili.Mozna bylo pojsc w rozwiazanie zastosowane w Alfie Romeo 8C.Ale i tak szacun za naklad pracy wykonanej przy tej Alfie. http://www.forum.alfaholicy.org/imag...2013/09/50.jpg
a nie myślałeś o zenderach siena albo milano?
No to by byo dobre miejsce. Planowo miało byc logo w oparciu a nie na zaglówku tylko cos im nie pasowalo i sami tak zadecydowali. Troche zdalem się na ich gust i wyszlo nie do konca idealnie. Z drugiej strony i tak się ciesze, ze przy drobnych jeszcze poprawkach bedzie ok.
- - - Updated - - -
malo widac zaciski w tych felgach. Prawie wogóle :(
- - - Updated - - -
10 kilo to chyba tylko deska :) wszystko wazy duzo wiecej. To jest mega cięzkie. Drzwi z matami bitumicznymi :) to dopiero waga. Tak czy siak TS em z zaglem to tak :) bez niego nie dasz rady :)
no to w końcu jakiś głos na nie - fotele tapicerka baaardzo mi się nie podoba
fotele kompletnie nie pasują, kolorowe logo bez komentarza, pikowanie... cóż, Bentley to Bentley...
deska - też na nie
do tego nitka - tu jasna, tu czerwona... choinka, brakuje jeszcze tylko lampek (ledów ? :D )
gdyby to było robione na oryginał to co innego
do tego jeszcze flok i inne historie...
jakość szycia też pozostawia wiele do życzenia i widzę to na małch zdjęciach, na żywo na pewno jest gorzej
jakby co za punkt odniesienia biorę takie szyte tapicerki jak w mojej danej GT czy w Gtv Redziego (obie jasno-szare, obie szyte
przez tego samego specjalistę) - inna liga zarówno wygląd jak i jakość wykonania
- - - Updated - - -
jeszcze jedno - marka AR powinna zobowiązywać - czy naprawdę musicie pisać "5000tys." ???
...taka pisownia oznacza pięć milionów :D
...i jeszcze odmiana słowa "logo" - aż oczy bolą
bardziej biorę za ten punkt odniesienia Gtv Redziego dobrze znane na Alfaclub.pl niż swoje poprzednie GT - po prostu lubię "na oryginał"
gtv redziego mało kto widział, więc nie jest zadnym punktem odniesienia, za to redzi widzial gtv witasa na forza wiec go popytaj o wrażenia prawie najwiekszego konserwatysty, poza tym nie wszyscy są fanami nudnego, zazwyczaj czarnego i smutnego środka z oryginału, więc dobrze że pokazują się takie projekty przynajmniej z radochą uwaliłem sie na wesoły fotel obszyty bentleyową skórką
oryginalne są fajne, moim czarnym fotelom brakuje przeszycia zamiast "brązową" to np: czerwoną nicią;] no ale witasowa Gtv... mmmm masakraczizolXD ja tam jak patrze na wnętrze czyjegoś autka to mu nie patrze czy nici są prosto czy krzywo:D nie moje klocki;] mi się to wszystko podoba, jak na to patrze a niestety... mam wgląd tylko na zdjęcia;p to naprawde kawał dobrej roboty, autko odmłodniało dzięki temu:)
Fajf wielkie dzięki za wsparcie :)
uwazam, ze kazdy ma prawo do wlasnego zdania. Problem jednak pojawia się kiedy wypowiadając swoje opinie nawet bezwiednie mozemy podcinać skrzydła innym. Nie chodzi tu jakoś szczegolnie o mnie bo lata swoje mam i specjalnie wrażliwy nie jestem. Wszyscy, którzy tu jesteśmy kochamy swoje auta. Tak zakładam, no chyba, że ktos kocha tylko samego siebie :) Może się wiec zdarzyć, ze nie do konca przemyslanymi opiniami zniechecimy innych do dzielenia sie swoimi projektami czy pomyslami w obawie przed wysmianiem. Chcemy a przynajmniej ja bym chciał aby ta spolecznosć a zakładam, że Alfa Romeo to auta dla ludzi z duszą i pasją była otwarta nieco bardziej niż kluby innych mniej zacnych marek :) Do tej pory a nie jestem zbyt dlugo na tym forum spotykam sie z naprawde pozytywnym nastawieniem ludzi. Osoby, ktore poznalem na ForzaItalia tylko mnie w tym przekonaniu utwierdziły. Wszyscy, ktorych spotkałem to dobrzy ludzie i zakochani w swoich autach:) szczególne dzieki dla Redziego z Gdanska, który pomagał w składaniu auta czy Greciu, ktory ratowal mnie w niedziele przez telefon. Fajf od poczatku trzyma kciuki czy Mac!ek, ktory czasem cos pomarudzi :) ale zawsze cos zaproponuje i doradzi. 1kolo2 miala sie przejechać i gdzies zaginela w akcji na początku. Mam nadzieję, ze nie gadalem za duzo glupot i nie nie miala mnie dośc. Tak czy owak wielki dzięki dla wszystkich, to forum i ludzie, ktorzy je tworzą sprawiają, ze chce sie cos robić i dzielić sie z tym innymi. Kazdy drobiaz, ktory dodamy do auta cieszy bo nie traktujemy ich jak srodka transportu tylko jak czlonka rodziny. Nie jest to normalne :) ale kto mowił, że jestesmy normalni :)
Ps
nowy drobiaz bo stary lekko tracił myszką :)
no to żes pojechal!... do tej chwili podobalo mi sie moje niezniszczone lusso.. ESH
GRATULACJE :)
Dzieki, na szczęscie mi tez nadal się podoba i nic się nie zmienia tj nic nie trzeszczy nie stuka i udalo sie wszystko dobrze spasowac. Niestety nadal nie wiem co zrobic ze srodkowym panelem. Oklejac go nie chce. Kupilem dodatkową ramkę na radio aby zaslonic te obrzydliwe dziury po oryginalnym radiu. Myslalem aby zrobic to z prawdziwego aluminiu ale wtedy co z zrobic z plastikiem od biegow bo popielniczka i ten drugi element to pryszcz. Na razie jest opcja polaczenia tej dodatkowej ramki z panelem, poszpachlowania i pomalowania jak odstawie auto do lakiernika. Najlepszy bylby prawdziwy karbon ale to ponad moje sily finansowe :(
Można jeszcze matą carbonową okleić używając do tego żywicy a później pomalować bezbarwnym. Wygląda to jak normalny element z włókna węglowego a nie zabije cenowo.
Filmik byle jaki ale przedstawia zamysł takiej operacji...
http://www.youtube.com/watch?v=fJJnYWhVbGI
Video nr 2:
http://www.youtube.com/watch?v=lkDjnFXeKIk
http://www.youtube.com/watch?v=m_YetCckZtk
Widziałem w Poznaniu na ForzaItalia, wygląda rewelacyjnie. :)
Arek widzialeś cos takiego zrobionego jak pisze drift-r na ForzaItalia? U kogo ?
Chcialbym to zrobic dobrze. Moze ktos wie komu mozna to zlecić?
Druga kwestia to kola. Strasznie cięzko jest mi cos wybrac. Przyznam się, ze juz lekko zaczynam swirowac. Jak juz cos jest fajnego to nie na 98 i nawet nie na 100 tylko od razu 112 i w gore. Duze felgi powyzej 18 cali to praktycznie zerowy wybor . Chcialbym aby bylo widac moje zaciski :) a mam juz i tyl wymieniony na duze zaciski z VW T5 i wentylowane tarcze 312.
moze takie http://allegro.pl/felgi-lexani-20-au...683697089.html Nie wiem czy nie za cięzkie w wygladzie. W Stanach za 1500 dolcow i wysla do Polski. Felgi lexani czy asanti robia pod wymiar tj sroby i et a to mega ulatwienie. Nie wiem tylko czy nie przekombinuje z takimi fegami do gtv. Moze jakies pomysly. Podobaja mi sie telefony ale one maja male otwory :( i ciezko o 19
Arek pewnie pisał, że widział Twoją gtv bo stał niedaleko ;). Takie coś o czym pisałem miałem okazję widzieć i jak będę u brata to mogę podesłać Ci fotkę. Nie będzie to Alfa Romeo ale jakiś obraz da.
wygląda to tak:
Załącznik 114931 Załącznik 114934
Co do felg to 18-19" chyba max bo na 20 może wyglądać już nieciekawie.