Ludzie biorą wszystko co niemieckie jak cieple bułeczki. Nie zapominaj o tym, to jest niemiecka jakość, włoskiej nie ma w mainstreamie globalnym- wiec nie możesz przyjąć takiego samego modelu. To jak jest faktycznie fizycznie to nie wypowiadam się, ponieważ mam wszelakie dowody niemieckiej bylejakości zarówno w pracy jak i użytkując auta służbowe, które praktycznie są nowe. Także z jakością Audi z niskim spadkiem wartości samochodów tej marki a przede wszystkim kosztami utrzymania tych samochodów mogę się pospierać. Aktualne wnętrze Audi A4 jest praktycznie cale wykonywane w Polsce a ok 60% elementów plastikowych tak zwanych dekorów to są moje projekty, które wdrażałem dla Audi i wiem z czego są zrobione oraz jaka jest ich faktyczna jakość. Trzeszczenie plastików wewnątrz samochodu tez nie jest problemem złego spasowania bo europejscy producenci włącznie z Alfa czy Fiatem na czele radzą sobie z tym bardzo dobrze wszyscy. Powiem, ze plastik w większości przypadków jest ten sam a za trzeszczenie odpowiada zabieg mający za zadanie ich tłumienie (podnosi tez cene pojazdu znacznie). Jeśli chodzi o silniki VAGA to akurat Lambo z nich nie korzysta idzie to w druga strone Audi korzysta z silników Lambo w swoich topowych wersjach choć mogłoby się to zmienić w Urusie gdzie chyba tez jest przewidziany diesel ale tego nie sledze.
Koszty i spadki wartości Audi notuje jedne z największych z wszystkich marek i jak sobie to obliczycie to zobaczycie czy naprawdę Alfa traci na wartości w stosunku do ceny wyjściowej. Oczywiście, ze Audi jest najwyższej jakości będzie klepany do końca życia i jeden dzień dłużej.