sram juz w gacie :D
Printable View
sram juz w gacie :D
Dla mnie Giulia najwięcej przypomina Ghibli ale jest od Maserati ładniejsza , bardziej nakoksiona . Może był taki zamysł w erze opuchniętych aut zrobić auto/koksa do tego ładne z linią finezyjną jak na Włocha przystało i w końcu z gamą silników ,które nie będzie rywalizować z kosiarkami do trawy tylko stanie do walki z mocną konkurencją niemiecką bo o ile 159 ( pomijając obłędną stylistykę ) mogło sobie pokonkurować z Mondeo /Avensis i tym podobnym ( paletą silników ) tak Giulia to next level . Ja jak kupowałem 159 to zamysł po 156 2,4jtd był - benzyna ale niestety w 159 jedyne sensowne silniki to 1,9 i 2,4 do jazdy na codzień . 3,2 owszem ( choć wymiana rozrządu "po znajomości" 5,5 tysiąca a w Aso 7,5 tysia ) ale w Brerze jako auto na weekend bo poza fajnym brzmieniem motoru jego paliwożerność dorównuje mojej ciężarówce . Konkurencja typu Mercedes i BMW potrafiła zrobić 3-4 litrowe benzyny ,które palą o połowę mniej niż silnik Holdena i to niestety trochę przeraża . Żeby to się przekładało na moc ale skromne 260KM ( stare E36 M3 3,2 ma prawie 300KM ) w tak ciężkim aucie mega wrażenia nie robi .
Cieszmy się zatem bo te biturbo może być po tylu latach godnym następcą Busso :D
To jest moje subiektywne odczucie nic Ci do tego :P. 159 szczerze bardziej mi się podoba. Ale jeśli będę kiedyś miał możliwość kupna auta za te pieniądze i wybór będzie Audi RS4, BMW M3, Alfa Romeo Giulia to wybór jest tylko jeden ALFA!!
P.S. Może opcja z "cywilnym" ospojlerowaniem będzie podobać mi się bardziej :)
Nikt nie mówił że jest łatwo ale na przykład do 4C mógłbym wzdychać godzinami :P
29 czerwca będzie premiera nowego Audi A4. Zobaczymy, jakie to będzie auto i jak będzie nawiązywało do poprzednich modeli i przede wszystkim jakie wzbudzi emocje (choć tych bym się nie spodziewał, bo Audi to synonim nudy) :P No i co będą o nim mówili na forum Audi... o ile jest jakieś takie, bo oni tam w tych swoich wozidłach chyba tylko disco-polo słuchają :cool: Ale dam sobie odciąć ucho, że Alfa będzie po stokroć ciekawsza od nowego Niemca :D
A widziałeś żeby coś od 10 lat wymyślili coś nowego w Audi A4 ? Zmodyfikują światła tylne kufer czasem i heja. A nie zapomniałem te "bezawaryjne" motory TFSI teraz montują :)
http://www.spalacz.pl/olejowe-perype...tfsi-w-audi-a4
Na początku nie podobała mi się. Spodziewałem się czegoś lepszego. Im więcej się oswajam tym bardziej się podoba. Przekonany jestem, że gdy zobaczę na żywo to się zakocham (póki co zakochany jestem w swojej 159).
Mam nadzieję że zwykła wersja będzie w przystępnej cenie i za jakieś trzy lata będę mógł złożyć zamówienie.
A co do konkurowania z audi, bmw czy innymi - wolę żeby większość jeździła wymienionymi. Mam wtedy mało spotykany oryginalny samochód. Chcąc nie chcąc czasem ktoś się za takim obejrzy :)