witam nie moge uruchomic alfa diag loadera na WIn 7 32bitowy ? komunikat Uninastall Debugger or VM first! rebooting may be required ?
Printable View
witam nie moge uruchomic alfa diag loadera na WIn 7 32bitowy ? komunikat Uninastall Debugger or VM first! rebooting may be required ?
Witam mam problem posiadam alfe 156 2.5l v6 2000r produkcji i
kabel vag kkl (czarny) z przełącznikiem na motor poduszki abs i chciałem podpiąć alfe i nic nie działa ani unidiag, alfadiag i fiatecuscan:(
w pandzie i puncie ten kabel bez problemu komunikuje się a z alfą nie
ma ktoś jakieś propozycje?
- chyba w pierwszym poście pisałem że loader działa tylko na systemie XP.Kod:nie moge uruchomić alfadiag loadera na WIn 7 32bitowy
- inna możliwość to praca na maszynie wirtualnej, nawet pod win 7., subtemat 1435
--
http://www.forum.alfaholicy.org/147_...tml#post522469
--
- udało się zainstalowć program alfadiag w wersji 3.4.0.1 na maszynie wirtualnej u kolegi.
- potem przeniesliśmy pliki na mój notebook i wszystko działa.
- nie wiem czy kolega zgodzi sie udostepnić ten swój plik !!
- cały czas analizujemy czy nowa wersja alfadiaga 3.4.0.1 ma coś czego nie ma FES,
- szkoda że autor alfadiaga jakoś trochę przysnął.
--
http://img855.imageshack.us/img855/8740/q001.th.jpg
--
Skąd sciągnąć "naszą" czyli pełną wersję alfadiag w wersji 3.4.0.1 ?
Czy to może trzeba ściągnąć demo i postąpić jak z 3.3.1?
Co to jest ten FES bo przysnąłem trochę w tym temacie i mi umknęło... zresztą chyba nikt nie jest w stanie prześledzić 145 stron tego tematu...
Tak przy okazji - zdrajca!! - jak mogłeś sprzedać 156 i kupić 147?!!
- FES, fiat Ecu scan, chyba teraz dość dobrze diagnozuje nowsze alfy.
- jednak dla M1.5.5 dalej uważam że tylko Alfadiag.
- no tak, dopiero teraz widze jaka jest różnica między mocą 150 KM a mikro moca 105 KM, najgorsze że to maleństwo po mieście pali tyle ile 156 TS z silnikiem 2.0.
- wersję 3.4.0.1 obecnie nie ma jej na sieci, kolega ma na nią licencję.
- 3.4.0.1 lepiej obsługuje ABS, nowsze poduszki.
- do wad bym zaliczył złą obsługę ECU ME7.3.1, tutaj FES bije alfadiaga na dwie głowy.
[QUOTE=bubu321;534918]- FES, fiat Ecu scan, chyba teraz dość dobrze diagnozuje nowsze alfy.
a FES robi rest parametrów adaptacyjnych ?? czy tylko alfadiag ?
juz sprawdzilem FES robi reset parametrów adaptacyjnych bez najmiejszych problemów w Ecu me 7.3.1 taki u mnie siedzi. Mam dwie wersje ( REGISTER :p) Fiat Ecu Scan 2.1 i 2.6 ale powiem szczerze ze 2.1 jest bardziej stabilna nie rwie tak połączenia jak 2.6.
FES robi kasowanie parametrów adaptacyjnych dla ecu ME 7.3.1.
Ty chyba jednak masz ecu M.155 , jesli to silnik 156 TS z 1999 roku taki jak w podpisie.
nie, właśnie mam ME.7.31. też myslalem, ze mam na paczatku M1.5.5. Jednak nawet alfadiag nie chce sie komunikowac jak wybiore M1.5.5 tylko jak wybiore ME.7.31 :)
- jednak FES żle robi kasowanie parametrów adaptacyjnych dla AR 147 1.6 105CV z 2006 roku.
- po resecie parametrów w ECU , pomiar tych parametrów pokazuje że nie zostały wyzerowane.
- program alfadiag robi to dobrze , podając stosowny komunikat , czego brakuje w FES-ie.
- nie wiem jak jest w 156 TS z ECu ME 7.3.1, warto sprawdzić czy parametry adaptacyjne zostały wyzerowane.
--
http://img10.imageshack.us/img10/835/me731reset.th.jpg
--
http://img823.imageshack.us/img823/9...erreset.th.jpg
--
Witam , czy mógłby ktoś mi pomorze znaleźć przyczynę mojego paskudnego TRA -151,754 ???
Ar 156 1,8 ts 2000r
zapomniało mi sie jak sie robi zrzut ekranu więc napiszę co mogę
silnik rozgrzany
odcinka i przepływka
7,120 obr
337,6Kg/h
4,21v
a to parametry na biegu jałowym :
obroty 840
temp silnika 96st
przepływ powietrza 9,6kg/h
przepływ kalkulowany 11,7kg/h
napięcie przepływomierza 1,41v
czas wtrysków 2,994-3,047
obciążenie silnika 1,350ms
korekta czasów wtrysków 0,66ms
integrator sondy 992-1,016
napięcie sondy skacze 61-772 na wykresie BP ładnie to wygląda a na LPG są lekkie zakłócenia
stan sondy lambda : uderzenie dolne-bogaty-ubogi i tak w kółko
TRA:-151,757
FRA:1,086
Jak będę miał chwilkę to zrobię zrzuty , a na tą chwile prosiłbym o każdą podpowiedź, Dziękuję :)
- TRA tak wysoki to zwykle problemy z MAF-em.
jakich wykresów zrzut zrobić by to potwierdzić??
dolot wydech ok , niema błędów , tylko nie wiem co z świecami :/
silnik ładnie pracuje tylko dużo pali :(:(
Z kompem dopiero zaczynam , zaczynam czytać ten temat ale jeszcze nie ogarniam więc proszę o wyrozumiałość
no tak to wygląda :(:(
dlatego wole sie upewnić czy to na pewno przepływka zanim ją wymienie:/
Zrobiłem przekładkę przepływki z ojca samochodu i lipa , na jego przepływce jest tak samo a moja u niego działa ok, na jałowym biegu w mojej alfie na obu przepływkach jest 9,6kg a u ojca na obu jest 12,8 :(:(
wymieniłem łącznik tłumików , rurę i gumę dolotu i to samo :/
pomocy czy to możliwe że to zaworek odmy??
po resecie TRA wzrastało tylko na jałowym biegu, przy 1,200 obr trzymało cały czas 0,000 a jak obroty spadły do 880 obr urosło do -44,856 .
nadal nie wiem jakich wykresów wstawić zrzuty
- podałęm link w temacie # 1455
- tutaj masz link bezpośrednio.
http://www.forum.alfaholicy.org/156/...tml#post316447
-
p.s.
- niestety skrypt zamienia to na temat, kliknij na tym co powyżej.
zainstalowalem na innym laptopie i dzis korzystajac z ladnej pogody zaczalem "diagnostyke" ;)
robilem zrzuty ekranu bo nie opanowalem jeszcze czy da sie jakos same wykresy z tego programu zapisac i najpierw blad:http://www.forum.alfaholicy.org/atta...oste-bledy.jpg
rozgrzanie auta na postoju i wykres numer 1:
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...e-wykresy1.jpg
wykres nr 2:
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...e-wykresy2.jpg
wykres nr 3:
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...e-wykresy3.jpg
wykres nr 4 w momencie zalaczenia sie wentylatora:
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...wentylator.jpg
wykres nr 5:
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...e-wykresy5.jpg
i wykres nr 6:
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...e-wykresy6.jpg
mam nadzieje ze to o takie cos bubu chodzilo. daj znac co o tym sadzisz i co powoduje ten blad bo ciagle sie on pojawia.
pozdrawiam
dzieki za zrozumienie
kawa na ławę.
tylko ty masz chyba ME 7.3.1 , bo to auto z 2001 roku, bubu321 podał chyba dla M1.5.5.Cytat:
1 wykres
engine coolant
air temp
air mass flow
air mass voltage
- do tej pory nie moge się doprosić tego parametru, to jedna z podstaw diagnostyki parametru TRA.
- bardzo proszę o ten parametr < air temp > w kolejnosci takiej jak podałem wyżej.
- jestem już troche przyzwyczajony do takiej kolejności.
2 wykres
engine coolant
advanced angle
injection time
throttle valve angle
3 wykres
engine coolant
lambda sensor pre-cat
lambda sensor pre-cat status
lambda regulation row 1
tylko ten wykres ( 3 ) robimy po "ticku " temperatury.
inne wykresy w dowolnym momencie ale na biegu jałowym, bez klimatyzacji właczonej.
4 wykres
engine speed
addition factor row 1 ( TRA )
multiplacation factor row 1 Current
lambda regulation row 1
widzisz dlatego było potrzebne to menu informacyjne z programu alfadiag.
mam m155, daltego tak pisalem w prograime o Unidiagu bo tam byl zrzut ekranu z Unidiaga i bubu powiedizal ze jest m155
co rozumiesz przez "TICK" temperatury ?
Tick temp dla mnie to zalączenie sie pierwszego biegu wentylatora chłodnicy.
Witam potrzebuje pomocy z diagnostyka mojej alfy 156 z m 1.5.5 posiadam kabel od wiakena ale nie wiem jakiego programu użyc. Unidiag mi nic sensownego nie pokazuje, Znalazłem Fiat ecu scan ale niestety tylko w wersji demo i nie da sie zrobic resetu parametrów. Prosze o pomoc pozdrawiam
- jeśli ECU to M1.5.5 to tylko alfadiag.
- tak jak pisałem strona 52 TEGO tematu na samym dole i po krzyku.
- jakie wykresy zrobic jest tutaj
http://www.forum.alfaholicy.org/147_...tml#post544005
witam po dluższym czasie zrobiłem diagnostykę nie dokońca bo miałem problemy z alfadiagniem cały czas rozłanczał mnie jak robiłem pomiar więc tylko na zimny silniku, jak alfa diag wywalał to komunikat : zdjęcie pierwsze ( po najechaniu myszką wyświetli się nazwa zdjęcia, niestety nie potrafie wrzucić bezpośrednio zdjęcia pod tekstem :)
błąd alfadiaga (rozłancza).png (28.5 KB)
no i mały wykaz błędów jakie wyświetlił : zdjęcie drugie
błędy porzed diagnostyką.png (96.4 KB)
potem usunełem błędy i zrobiłem diagnostykę czy zdjęcie 1 2 3 i 4
wykres 1.png (113.9 KB)
wykres 2.png (98.1 KB)
wykres 3.png (114.1 KB)
wykres 4.png (105.7 KB)
potem reset ECU dwa wykresy
po resecie ECU.png (52.5 KB)
po resecie ECU (2).png (39.5 KB)
i już błędy nie wróciły
a oznaczenie błędów znalazłem ( zdjęcie ostatnie) ale coś nie wiem od czego zacząć!?
może pomożecie, a no i może ta informacja coś pomoże, no bo wydaje mi się że było wszystko ok, ale jakiegoś wieczoru silnik mi się szybko nagrzał i ciągle pierwszy bieg wentylatora ( na postoju) no i po chwili ruszyłem dojechałem kawałek do świateł i silnik zgasł bez zafalowania, odpalić od razu dał się ale już tak kiedyś miałęm i po kilku takich sytuacjach sprawa sie pogłębiała do problemu z odpaleniem przez ok 10-20 minut no i wymieniłem czujnik położenia wału i wszystki wróciło do normy i teraz tak myśle że coś znowu szfankuje i się takie problemy w ecu porobiły od tego, a może i nie więc prosze o pomoc i udzielenie od czego zacząć i co jest najważniejsze tak na chłopski rozum :))))
ales pomieszał wykresy.
para błędów P0170, P117x zwykle mówi o tym że zle jest przygotowywana mieszanka.
potem masz TRA równe 300 msek.!!!
a na końcu masz wykres z przebiegu sondy lambda, wykres kanciasty, czyli sonda ma opózniony czas reakcji
sonda odpowiada leniwie, powodem może być zabita sonda z nagarem lub tez zużyta.
powodem takiej sondy może być poprzednio uszkodzony MAF, katalizator zabity lub tez łącznik elastyczny.
wykres sondy lambda dla obrotów około 2000 i po przygazówce pokaże jak pracuje sonda lambda.
a te błędy wrócą i to szybko !!!
tak troche pomieszane,bo tak zalaczyl pliki, a bezposrednio i oddzielnie to jeszcze nie wiem jak zalaczyc, (teraz to tez bez aluzji bo z telefonu pisze)
czyli zaczac najlepiej od sprawdzenia wydechu jak i sady lambdy? a jesli sonda do wymiany a mysle ze na bank uszkodzona,to co sadzicie o cietej lambdzie, oczywiscie laczenie bez lutowania! uzywal juz ktos takiej? a moze i ten zamiennik MAF-a co wsadzilem spier.... wszystko, choc nie chce za bardzo robic testu do odcieca, ale teraz po wykwsowaniu bledow i resecie ecu nie odczuwam zeby maf byl uszkodzony. wczoraj troche kilometrow zrobilem wiec jak narazie ok. ale za pewne bledy wroca.a pytanie odnosnie tego ze zgasl mi si
- jak są jakieś błędy i stan techniczny auta nie wiadomy to raczej testu MAF-a do odciecia nie robimy.
- tylko jak powkładałes do niej same cześci ze szrotu, to trudno będzie coś wyrokować.
- uszkodzony MAF załatwia sondę lambda tak do 2.000 km, w mieście szybciej.
- tak jak pisałeś, mozna wyciągnąć listwę z wtryskami i zobaczyć czy jakiś leje.( tylko uważaj bo po włączeniu zapłonu wtryski sikają 4 impulsami, to ECu je sprawdza !!!!).
- tylko jak wtrysk leje to są kłopoty z rozruchem i pali jak dwa smoki.
- zbyt duzo problemów jak na jeden samochód.
- czujnik obrotów i położenia wałka rozrządu wymieniony i silnik po nagrzaniu zgasł, to by świadczyło o problemach z tym czujnikiem lub kołem zębatym albo ze złym montażem tego czujnika, zbyt duża odleglość od zębów koła.
- podaj jeszcze wykresy sondy lambda przy tych 2- 3 tys obrotów , oraz MAF-a przy tych obrotach, będzie widać jak sonda reaguje i czy MAF daje poprawne napięcie.
- nie masz kogoś z alfa na podmianę MAF-a ?
- koledzy niestety nie jezdza alfami, wiec i bede mial problem z podmianka maf-a
- czujnik nie wspomnialem ale wymieniamy jakies pol roku temu, moze padl. a ja bylem w takiej sytuacji ze nie mialem czasu czekac na nowy wiec moze i ten sie teraz odzywa
- jak mi sie uda to postaram sie jak najszybciej wstawic wykresy z maf-a i sondy
- a co do spalania to jakies 2-3 litry wiecej jak zawsze wiec i moze sonda poleciala
pisałem z telefonu więc wybaczcie ;)
witam czy objawy jakie opisałem kilka postów wyżej mogą być spowodowane padającą pompą paliwową ??
Bo właśnie padła pompa i nie wiem czy te wcześniejsze objawy przez pompę czy padła przy okazji:(:(
witam
zrobiłem na szbko pomiar maf-a i sondy
- co mnie zdziwiło to że nie miałem żadnego błędu po wczorajszym a przejechałem jakieś 40 km
- sory z góry za bałagn następne pomairy będą w kolejności poukładane ale teraz wybaczcie i dzięki z góry za pomoc, aaaa no i zrobiłęm 4 wykresy dla całej diagnostyki na biegu jałowym
przepraszam za bałagan!
ostatni raz
o kurcze naprawde byle jak to jest wstawione, zabiore się za to i będę następnym razem wrzucać link do zdjęcia i będzie czytelniej, ale jak by co to 1 2 i 3 to są pomiary maf-a i sondy na 2000-3000 tys/obr, a 1 pomiar 2pomiar 3pomiar 4pomiar to diagnostyka na biegu jałowym
pozdrawiam i jeszcze raz przepraszam za ten bajzel
- bieg jałowy
-kąt przepustnicy 2.35 stopnia, OK
- wyprzedzenie zapłonu 8.25 stopnia, OK
- czas wtrysku 3.1 , w granicy.
- nie zauważyłem parametruTRA, czyżby był poprawny ?
- lambda regulation 1.03 , na granicy.
- wykresy sondy lambda kulawe, bez sinusoidy
sonda lambda bardzo wolno reaguje, możliwe że ECu przechodzi wtedy w tryb serwisowy ale to nam powie TRA.
- MAF, 2.700 obr, przepływ 41kg/h, napięcie 2.11 V, z katalogu Boscha dla tego napięcia przepływ wynosi 38 kg/h, poprawne dane.
- sonda lambda na wyższych obrotach daje poprawny wynik, status sondy lambda poprawny, mieszanka zaś jest dalej żle regulowana, Lambda regulation Row 1 dalej na poziomie 1.03 , na granicy.
- moje podejrzenie to raczej sonda lambda, poczekajmy do pełnej adaptacji ( około 200 km ).
- podaj jeszcze parametr TRA , bo FRA widzę że jest w granicach.
Witam zainstalowałem alfadiaga ze strony 52 z tym ze na vmware (wirtualnej maszynie) tam zainstalowałem xp. Program odpala ale nie wiem jak zainstalowac pod tym xp kabel nie widzi go poprostu w menagerze gdzie mam zainstalowany xp w vmware, jak mam to obejsc wie ktos? nie moge sie doczytac tu tego i juz mnie nerwy biora 2 dzien to mecze. Prosze o pomoc moje gg 6672004 ktos wie jak to zrobic i mi pomoc prosze pisac bede zobowiazany.
Pozdrawiam
- co jest hostem, gościem jest XP.
- czemu tak dziwnie ?
panowie pomocy, nie pamiętałem jakie mam dać zrzuty więc daje to co mogłem , da sie coś z tego odczytać??
odcinka:Załącznik 23303
sonda :Załącznik 23304
sonda :Załącznik 23305
tra wciąż ujemne :/:/ , wczoraj padła mi pompa paliwa i myślałem że to przez padającą pompę , dzisiaj nowa pompa i nic sie nie zmieniło, tra podczas jazdy dochodzi do -25.000
a jak tylko stanę i pochodzi na wolnych obrotach to spada do -80.000 :( jaka jest tego przyczyna???? nie mam już do tego siły :(
- MAF do odciecia, norma to 408 ( 480 wg. napięcia ) a u ciebie mizernie tylko 329 (420 wg. katalogu).
- to być może jeden z powodów dużego ujemnego TRA.
- jedna uwaga, nie rób zrzutów na tym samym pomiarze mimo innych parametrów, to myli !!
- np. powtarza sie pomiar maks. Lambda Regulation Row 1, wartość 1.20
- wyłącz ( CTRL F1 ) i włącz ponownie wykres ( CTRL F1) wtedy mamy max i min i wartość bieżacą.
- a tak mamy cuda na kiju, czyli Lambda Sensor pre-cat == -0.01
- sygnał sondy lambdy nie jest trzymany na wyższych obrotach, może lambda jest zakoksowana, nie przepalona.
- ja bym się skupił na MAF-ie, czyli najszybciej to podstawił inny.
- TRA jest odpowiedzialny za parametr samoadaptacji na wolnych obrotach dlatego na biegu jałowym daje te duże ujemne TRA.
- jeden warunek że nie masz gazu oraz nie masz fałszywego powietrza ( rura harmonijka, łącznik elastyczny, ...)
Bubu, zainstalowałem XP na VirtualBox i nie moge loadera uruchomić. Pokazuje "Uninstall Debugger or VM first!", czyli w sumie to samo co przy Win7. Kiedy klikam jeszcze raz na loadera to tylko klepsydra pokazuje sie na chwilę i nie uruchamia się i tak.
- tylko z jakiego linka korzystałes, #1435, #1444 w tym temacie , czy z tego tematu
--http://www.forum.alfaholicy.org/156/45230-156_twin_spark_instalacja_programu_alfadiag_pod_sy stemem_win_7_pl_64bit.html
--
- zwróć uwagę na informacje o VT oraz o emulatorze QEMU.
U mnie znów cuda na kiju.
Podstawiłem drugi sprawny przeplywomierz i dalej kiszka
Zrobie reset i adaptacje, przejade z100km i od nowa szatkowanie na wolnych i przerywanie przemieszane z szarpaniem na zimnym.
Po przełączeniu na LPG wszystko OK
Załącznik 23434
Załącznik 23435
Załącznik 23436
Załącznik 23437
Załącznik 23438
Załącznik 23439
Cos dziwnie mi sie te zrzuty załadowały i nie wiem dlaczego