hmmm w porównaniu do 100eurasów to wręcz okazja, a długo ich używasz???
Printable View
hmmm w porównaniu do 100eurasów to wręcz okazja, a długo ich używasz???
Od stycznia 2015. W PL jeszcze takich nie było w ogóle. Zdawałem sobie sprawę że to trochę ryzyko bo w razie problemów to z gwarancją jest różnie a wysyłka do chin nie opłacalna raczej
to jeszcze bym zapytał o parametry w sensie Waty i Lumeny bo sporo tego u Chinoli
Te moje 3600lm 30W ale bez wentyla (co miało być zaletą a okazało się wadą) . Jak coś radził bym brać coś z wentylem bo przy 30-40W już sporo ciepła wydziela się na radiatorze. Ciekawa opcja to led Cree XT-E 40W tak jak podałem w linku kilka postów wyżej , one mają wbudowany już stabilizator (niektorzy to nazywają przetwornice ;) ) więc nie trzeba upychać już nigdzie żadnych dodatkowych modułów
Możesz oświecić laika co to ten wentyl??
Wentylator :)
Super, dziękuje za odpowiedź - zamontowałem te ledy z Twojego linka (bez wentyla) w alfie 156 na soczewce i tam też mocowanie jest pod kątem, dziubek jest mniej więcej na godzinie 7:30. Nie świecą lepiej niż żarówki (nie tego oczekiwałem) więc przyczyna jest najprawdopodobniej w tym mocowaniu. Przeróbka domniemam polegała na usunięciu tego dziubka i ustawieniu leda horyzontalnie lub wertykalnie diodami do odbłyśnika?
Nic nie usuwałem. Musisz dobrać najlepszą pozycje rdzenia bo tak jak piszesz to jest źle , to właśnie problem ukośnego mocowania żarówki o którym wcześniej pisałem . Żeby nie zaśmiecać , podaj mi swojego maila na PW opiszę Ci dokładnie co trzeba zrobić