To czujnik cisnienia masz pewnie do wymiany
Printable View
To czujnik cisnienia masz pewnie do wymiany
dzisiaj rano troche zaś poszarpywał ,potem jak by przeszło,podpiołem go do kompa i wychodzi taki błąd p0238,druga sprawa już tak nie kopci na biało teraz ,puszcza takiego szaro-czarnego dyma przy przegazowaniu,sprawdzałem dzisiaj płyń i ubywa ,temperatura na kompie po rozgrzaniu 81 , a na wskazniku około 70 wiec kłamie ,termostat chyba wporzadku?
---------- Post dodany o godzinie 17:12 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 17:11 ----------
to ten co w poradzie na pierwszym miejscu,do sprawdzenia?
---------- Post dodany o godzinie 18:00 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 17:12 ----------
aha dodam ze w serwisie jak byłem pierwszy raz cisnienie doładowania w normie,przeczytałem ze kolegą mcsf włancza sie po 3000 obr.,a ja tyko odpale samochód to po wskazniku oleju mam ten komunikat
P0238 - Czujnik A wspomagania turbosprężarki - wysoki sygnał wejściowy
Żeby sprawdzić czy termostat jest ok musisz "uchwycić" moment jego otwarcia tzn przy jakiej temperaturze.
A czujnik wygląda ciśnienia doładowania to owszem ten umieszczony w poradzie na pierwszym miejscu. Wygląda on tak:
http://img01.allegroimg.pl/photos/or.../50/1436345072
a moze to overboost?? przyjedz dzisiaj na spota do Olkusza parking na Carefourze o 16-17 to moze ktos cos zaradzi na twoj problem