To czujnik cisnienia masz pewnie do wymiany
To czujnik cisnienia masz pewnie do wymiany
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
dzisiaj rano troche zaś poszarpywał ,potem jak by przeszło,podpiołem go do kompa i wychodzi taki błąd p0238,druga sprawa już tak nie kopci na biało teraz ,puszcza takiego szaro-czarnego dyma przy przegazowaniu,sprawdzałem dzisiaj płyń i ubywa ,temperatura na kompie po rozgrzaniu 81 , a na wskazniku około 70 wiec kłamie ,termostat chyba wporzadku?
---------- Post dodany o godzinie 17:12 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 17:11 ----------
to ten co w poradzie na pierwszym miejscu,do sprawdzenia?
---------- Post dodany o godzinie 18:00 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 17:12 ----------
aha dodam ze w serwisie jak byłem pierwszy raz cisnienie doładowania w normie,przeczytałem ze kolegą mcsf włancza sie po 3000 obr.,a ja tyko odpale samochód to po wskazniku oleju mam ten komunikat
Ostatnio edytowane przez ŁukaszALFAlow ; 12-02-2011 o 18:09
P0238 - Czujnik A wspomagania turbosprężarki - wysoki sygnał wejściowy
Żeby sprawdzić czy termostat jest ok musisz "uchwycić" moment jego otwarcia tzn przy jakiej temperaturze.
A czujnik wygląda ciśnienia doładowania to owszem ten umieszczony w poradzie na pierwszym miejscu. Wygląda on tak:
![]()
a moze to overboost?? przyjedz dzisiaj na spota do Olkusza parking na Carefourze o 16-17 to moze ktos cos zaradzi na twoj problem