pisał ,ze jest wielkosci pudełka od zapałek ,wiec pewnie sie zmiesci....ten sterownik pasuje do roku 97?....pytam bo mam 97 i brzydki orginalny pilot...
Printable View
pisał ,ze jest wielkosci pudełka od zapałek ,wiec pewnie sie zmiesci....ten sterownik pasuje do roku 97?....pytam bo mam 97 i brzydki orginalny pilot...
tak się zastanawiam, ale czy gtv ma taką samą lampkę jak spider? bo coś mi sie wydaje że w spidim jest mniejsza....
mars37 jak możesz zrób zdjecie tak jak ja zrobiłem swojej lampce i temu otworowi i sprawa się wyjaśni :)
stanlizak mam 97 r czyli mogę dłubac według twojego opisu rozumiem z wyżej wymienionym sterownikiem?...
Centralka założona wg instrukcji kolegi. Teraz z pilota ładnie śmiga :) Dzięki za rade i polecam :)
witam, a ja dokładałem -wpakowałem do swojej GTV autoalarm Forteca , i mały problemik - zamykanie otwieranie wg kolegów instrukcji ok,
ale jednak problem jak podebrać krańcówkę drzwi aby dokładany autoalarm widział otwarcie drzwi.
czy ktoś już rozwiązywał ten problem ? pawelzap
ściągnij sobie serwisówkę (każdy plik PDF musisz pobrać) https://drive.google.com/folderview?...U3&usp=sharing i po schematach poszukaj który pin między drzwiami a słupkiem jest do krańcówek i weź z niego sygnał
'Electric system diagnosis' masz każdy układ opisany, a na jego końcu są wtyczki i złącza rozpisane z pinów
miłej zabawy :)
Napisał stanlizak:
"Zdalne sterowanie zamkiem centralnym wykonałem w oparciu o sterownik zamka centralnego "mikro-ster" firmy AMT www.amt-alarmy.pl, jest wielkości pudełka zapałek i doskonale mieści się w obudowie lampki sufitowej tam też przewidziano fabryczny odbiornik. Po zdemontowaniu lampki wyciągamy 8 pin. łącze od fabrycznego odbiornika (ta wiązka jest we wszystkich modelach), odcinamy fabryczne łącze i lutujemy następujące przewody (kolory):
wiązka samochodu - wiązka sterownika "mikro-ster"
czerwony - czerwony (+12V);
czarny - czarny (masa);
niebieski - brązowy (zamknięcie);
biały - biały (otwieranie);
pozostałe izolujemy.
Oczywiście prace wykonujemy po odłączeniu akumulatora.
Ja wybrałem nadajnik 2-przyciskowy K185-2.
Można dodatkowym kanałem sterować otwarciem klapy bagażnika ale to oddzielny temat.
Do ewentualnego programowania odbiornika należy rozkręcić obudowę, wewnątrz jest przycisk do programowania.
Roboty na 1 godz. - działa bezawaryjnie już 1 rok.
Pozdrawiam
Read more: http://www.forum.alfaholicy.org/gtv_...#ixzz3KeUYpiHz"
Czy przy takim podłączeniu AMT mikro-ster, uzbraja się i rozbraja fabryczny alarm?