Dzięki za poradę zobaczę w piątek mam trochę do Warszawy kilometrów jeśli nie kupie to może poglądami coś na miejscu kusi mnie 170, 240 KM ale jako trzeci samochód do jazdy
dla przyjemności to była fanaberia.
Printable View
Dzięki za poradę zobaczę w piątek mam trochę do Warszawy kilometrów jeśli nie kupie to może poglądami coś na miejscu kusi mnie 170, 240 KM ale jako trzeci samochód do jazdy
dla przyjemności to była fanaberia.
[MENTION=66735]wolnemiasto[/MENTION] [MENTION=72808]BartekDrobniak[/MENTION] Panowie wysłałem do was info priv. Dostaliście? Pytam, bo coś mi skrzynka broi
Dokładnie jak pisze Dareek....
Ja za rok nowszą od tej co jedziesz oglądać a to znaczy po lifcie jakby nie było, nówka z xenonami i pakietem komfort dałem 70500pln.
Oczywiscie łatwo powiedzieć ale. Dokładając 10tys masz nowe z lepszym wyposażeniem i po lifcie co może mieć znaczenie przy odsprzedaży...
Co do silnika 120KM a 150KM nie bierz tego mocniejszego za główny argument. Po pierwsze tak jak Dareek pisał moduł MA.
Po drugie jeździłem testowo obydwoma i tak jak gdzieś już pisałem, różnica zaczyna się przy prędkościach powyżej 120-130km/h.
Dlatego świadomie wziąłem mniej awaryjny 120KM.
Pozdrawiam
Mam pytanie, a jak to jest z tym silnikiem 170KM? Czy też jest bardziej awaryjny niż ten 120KM? bo widzę, że wystawiona z tego roku jest za 80 tysięcy, chociaż nie znam salonu:
https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-r...-ID6z0QcT.html
Tutaj może też by wszedł jakiś rabat, czy niezbyt? Jak sądzicie? :)
To cena netto.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Silnik 170KM ma moduł MA i jest bardziej awaryjny, bardziej obciążony... Na pewno, chociaż nie testowałem, jest na pewno barsIej odczuwalny w mocy od 120/150KM...
Włożyć 170KM a włożyć 120KM do silnika 1.4 to jest duża różnica...
eh no i dupa blada, a miałem nadzieję, że zamiast szukania tej przeklętej QV uda mi się za tą kwotę wziąć po prostu piękny samochód, nowy i do tego w miarę szybki...
wiem, że to cena netto, brutto wychodzi niecałe 100 tysięcy, więc jak by się na 2018 udało coś wynegocjować, to może by cena zeszła z 17 procent czy coś :P słyszałem, że w Alfie w Warszawie potrafią dać 20% obniżki, ale nie wiem ile w tym prawdy ;)
Jak mówisz o car serwis to nie sądzę, że Pan Marek da ci 20% rabatu...
Ja dostałem 23% ale kupując teraz samochód z 2016 roku...
Jedna kwestia i pytanie na czym ci zależy... Na QV czy nowym samochodzie ze słabszym silnikiem i wyglądem "standardowym"...
Teraz są tzw. Veloce ale to już inna cena. Pakiet Veloce jeszcze ale całkowicie Veloce to już inna półka cenowa...
Napisz ile możesz finalnie zapłacić za auto a na pewno chłopaki doradzą Ci na co możesz liczyć :)
Mi koleś.z.alfy powiedział otwarcie, że sam ma 120KM wersję ale jak chcę 150KM to spokojnie tę różnicę 3tys PLN mi zniweluje i w cenie 120 będę miał mocniejszą wersję. Jednocześnie wyraźnie mi zasugerował, że między tymi dwoma jednostkami nie ma różnicy a moduły w tych mocniejszych są zmienione i jak na razie nie mają gwarancyjnych napraw... Ja osobiście uważam, że nie ma sensu kupować Alfy z modułem i jakimś tam ryzykiem uszkodzenia MA...
Dareek na pewno pochwali się nowym nabytkiem w swoim czasie... Piękna Giulietta :)
Proszę nie demonizujcie tego MultiAir. Jak ktoś kupuje nowe auto to ma gwarancję i się nie martwi ewentualną awarią MA. Co więcej z tego co można wyczytać z forum, w autach do 5 lat FCA mocno partycypowało w kosztach naprawy MA - nawet do 70% kosztów. Ostatecznie koszt wymiany modułu to 4 kPLN, tak więc procentowo nie jest to znaczny ułamek samochodu. Nie czytałem też o wielu przypadkach na tym forum problemów z MA w autach po 2013 r.
Moim zdaniem warto dopłacić do mocniejszego silnika. Miałem okazję jeździć wersjami 120/150 a sam mam 170 i o ile w trybie normal może rzeczywiście różnica nie jest jakaś zasadnicza przy mniejszych prędkościach, to w trybie D 120 KM przy MA po prostu się toczy a nie jedzie. Takie są moje subiektywne odczucia z testowania poszczególnych wersji.
- - - Updated - - -
Koleś z alfy tzn.? Wydawało mi się, że kupowałeś w Carserwis w Warszwie, a Pan Marek chyba ma białą Julkę akurat z Multiairem o ile się nie mylę i pakietem Veloce.
Dokładnie tak jak piszesz... Opisałem to powyżej... Różnica jest widoczna powyżej 120-130km/h...
Pytanie kto i gdzie się porusza.... Dla mnie 120 jest optymalna poniewaz rzadko przekraczam te prędkości..
Co do modułów MA to opisałem zdanie sprzedawcy z ASO również powyżej. Wszystko zależy od wymagań i spsosobu/predkosci/oczekiwań nabywcy...
Tak kupowałem od Pana Marka ale jazdy testowe przperowadzalem w mieście zamieszkania i tutaj rozmawiałem ze sprzedawcą w ASO.
takie było jego zdanie.
W Żorach jest prześliczna QV ale niestety dla mnie to drugi koniec Polski, żeby ją sprawdzić, a teraz po przejechaniu 1800 km po te QV z Rzeszowa nie ma kto ze mną jechać -_-
Wiesz może coś o niej? bo mieści się w mojej kwocie nawet:
https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-r...-ID6z24z1.html
Tak dokładnie tak zrobiłem - na dział nasze belle przyjdzie czas Załącznik 234949Załącznik 234950
- - - Updated - - -
pakiet komfort , pakiet widoczność, ciemne szybki, czujki przód tył czujnik deszczu czujnik świateł, klima 2 strefy, nakładki progowe QV, alu 17 cali itd itd
Padnie - nie padnie - loteria, a partycypacja w kosztach pod warunkiem serwisowania w ASO a z tym rożnie bywa. W naszym kraju kultura serwisowania aut np 4 czy 5 letnich w ASO to rzadkość niestety.
no i jeszcze jedna sprawa T- JET-a spokojnie można dłubnąć- -samo wrzucenie Garetta zamiast IHI zrobi okolo 160 ps.
Jak pisałem - miałem identyczną ofertę na 150 -tkę ale nawet sam sprzedający mówi że MA ludziska nie chcą
Powiem tak, wiele ludzi na forum już zauważyło, że auta szukam od 5 miesięcy i to jest moja zmora, ponieważ najpierw szukałem GT V6 Busso, a później zacząłem zwiększać budżet, bo GT nie można znaleźć w normalnym stanie..... no i tak wyszło, że QV, jednak jak teraz już sprawdziłem jakieś 6 tych QV albo więcej, do tego z jedną słaba sytuacja była, to powoli się zastanawiam czy nie przestać się stresować tymi szmacianymi handlarzami typu "igła, nieśmigane" rozbitki i po prostu nie wziąć słabej, jednak nowej i mieć spokój. Boję się tylko, że po jeżdżeniu QV tyle razy to już ta normalna Giulietta będzie mnie męczyć :P
Witam,
Potrzebuję informacji jakie skrzynie były montowane w Julce z silnikami benzynowymi 1.4 TB, 1.4 TB MA i 1.75 Tbi
jeżeli gdzieś było, przepraszam, ale nie mogłem znaleźć.
Pozdrawiam
O ile przy zakupie używki zakup MA wiąże się się z jakimś ryzykiem o tyle zakup nowego samochodu z TB przy tak symbolicznej dopłacie do mocniejszej wersji to totalne nieporozumienie. Jeśli wiesz jak dbać o samochód i będziesz regularnie wymieniał olej raz do roku lub przy normalnych przebiegach a nie co 30 tys. to ryzyko awarii modułu jest minimalne. To prawda, że TB 120 KM sprawia dobre wrażenie podczas jazdy ale dzieje się tak za sprawą krótko zestopniowanej skrzyni która gwarantuje dobrą elastyczność ale w stosunku do MA podnosi spalanie i pogarsza komfort jazdy na trasie.
Do tego w trybie Dynamic wersja 170KM jeździ już tak dobrze, że wrażenia z jazdy ocierają się już o "hothatcha", kiedy w TB różnica w trybach jazdy nie jest duża.
Choć sam uważam, że podstawowa wersja silnikowa Giulietty jest udana, to sens jej zakupu jako nowej podważa symboliczna dopłata do mocniejszej wersji, która jednak jeździ dużo lepiej. Niby można ją dłubnąć na 160 KM...tylko po co jak za przy podobnych kosztach możemy mieć od razy nowe 150 KM?
Przy używce to inna rozmowa - kupujemy taki egzemplarz, który jest w jak najlepszym stanie i jak najlepiej zadbany, wersja silnika schodzi wtedy na drugi plan.
Wiesz co, moim zdaniem bierz nówkę.
Jak widziałem Twoje posty (a to drążek drży/a to plastik w zawieszeniu jakiś ułamany w tej białej z Krakowa) to wydaje mi się że oczekujesz super stanu od auta 5 letniego.
Ja jechałem jedną QV kumpla jako pasażer, i to mi wystarczyło by stwierdzić że muszę mieć tą wersję:)
A QV z Żywca (od Pani Doktor) była pierwszą którą obejrzałem i kupiłem. Cena dobra, stan dobry, na siłę czepiać się nie ma czego.
Jedynie ekstra przytarcie na nadkolu było czymś "niespodziewanym", ale od tego jest negocjacja cenowa (sensowna)
Ja mam zasadę zawsze:
-zero komisów
-zero handlarzy
-salonowa 1 właściciel
Jeśli auto nie jest składane z dwóch/po dzwonie i reszta sprawna to nie wyobrażam sobie jak wyglądało te 6 QV które oglądałeś. Albo faktycznie ulepy z trzech...albo trochę na siłę doszukujesz się wad w używanym aucie.
Z takim podejściem jeszcze nigdy się nie zawiodłem przy zakupie. Oczywiście biorę poprawkę na to że coś się może wysrać.....ale jakbym się tym przejmował kupiłbym nowego TIPO z salonu, a nie 7 letnią QV:)
Masz rację, jednak zobacz, w Twojej drążek nie drży, a ta z Krakowa to ta obudowa czy plastik połamany to tylko zdaję relację, mi to nie robi w używanym aucie ;) bardziej chodzi o to, że w niej silnik jest mega głośny :) porównując do innych QV, nowej się wystrzegam, ale zobaczymy :)
Możesz sobie do mnie podjechać. Mam Qv do sprzedania. W sumie to nawet nie wiem czy do mnie nie dzwoniles
Witam.A co sądzicie o tej Alfie,może ktoś ją zna lub już oglądał to niech napisze.
https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-r...olx#xtor=SEC-8
Jest na allegro wystawiona
Tak to moja Giulietta
Właśnie wymieniłem
Olej/filtr/rozrząd/swiece i co najważniejsze uszczelkę pod pompą oleju...auto przestało brzmieć jak diesel!
http://www.forum.alfaholicy.org/159_...a_159_tbi.html
Tak więc nie powinno to do końca skreślać silnika, jeśli równo pracuje, ma moc, wkręca się na obroty, nie dymi, nie jest zalany olejem, a hałas nie dochodzi z doły (korbowód/panewki) to bym nie demonizował, ale doskonale Cię rozumie to wciąż kupa kasy.
Nie jestem, dziwi mnie tylko , że w ogłoszeniu nie ma nic o historii wozu a to jest podstawa dla części kupujących.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Nie jestem tak wylewnym człowiekiem aby rozpisywać się jakoś bardzo. Jeżeli jest ktoś zainteresowany to dzwoni i pyta. Pozatym w ogloszeniu jasno i wyraznie pisze ze jest ksiazka serwisowa do konca wiec historia jest znana. Ty nie jesteś zainteresowany więc zbędna dyskusja.
Dzięki za info gdyby było tylko tyle to nie tragedia :), a tą druga QV w okolicach Krakowa ktoś oglądał.
https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-r...olx#xtor=SEC-8
Widzę, że dużo QV poszukiwanych, jak ktoś nie ma ciśnienia "na jutro", to ode mnie będzie mógł wziąć na koniec listopada - salon polska wrzesień 2011 rok, bogato wyposażona z dwoma kompletami kół 17" i 18", serwisowana w ASO, po dużym przeglądzie zrobionym w marcu.
jeździłem nią, to jest ta z głośnym silnikiem, o którym pisałem :)
- - - Updated - - -
ooo no to super! a powiedz mi ile taki rozrząd do QV kosztuje mniej więcej? trudno było znaleźć specjalistę? :D spokojnie przed zakupem najpierw musiałoby mi ASO to sprawdzić :)
Wymiana rozrządu ASO Katowice 1600zł
Ale z tego co widziałem poprzednia wymiana to SKF był założony wiec kij wie co oni w tym ASO wkładali! i nie wiem co w tej cenie chcieli wcisnąć raczej nie oryginał
Ja na oryginale płaciłem 1100zł kompletny z pompa wody nie w ASO
Ja problemu z polecanym specjalistą nie miałem:) CINSOFT
Wiem jednak że ASO to wcale nie gwarancja porządnego serwisowania. I auta im nie oddam jeśli nie będę musiał
Tym bardziej że milczeli na temat uszczelki pompy oleju! Która pewnie była powodem wymiany turbiny w moim aucie na początku roku.
A więc dzisiaj wizyta w Stolicy w salonie Dukiewicz oglądnięcie giulietty 1,4 150KW Sprint samochód jeszcze pół roku gwarancji z możliwością przedłużenia na trzy lata jak nowy.
Bez jazdy próbnej od razu decyzja zakupu powrót do domu 350km .
Bardzo pozytywne odczucia i tak dołączyłem do posiadaczy Alfy.