U mnie też takich "hitów" brak.
Widoczne są natomiast pierwsze ślady rdzy na odpryskach lakieru na połączeniu maski ze scudetto.
EDIT:
Coś nadzwyczajnie czysty ten silnik na zdjęciu... Może ma to jakiś związek z tą rdzą.
Printable View
U mnie też takich "hitów" brak.
Widoczne są natomiast pierwsze ślady rdzy na odpryskach lakieru na połączeniu maski ze scudetto.
EDIT:
Coś nadzwyczajnie czysty ten silnik na zdjęciu... Może ma to jakiś związek z tą rdzą.
W trakcie oglądania wielu egzemplarzy przed zakupem swojej Belli, widziałem w wielu egzemplarzach ogniska rdzy dokładnie w tych samych miejscach. Ostatnio oglądana 159, która miała taką rdze, była chyba ok. 8.000 zł tańsza od modelu bardzo podobnego w tym samym salonie samochodowym - a sprzedający potwierdził, że to już nie pierwsza 159, która ma tyle rdzy pod maską... Powiem tylko, że w Belli którą kupiłem nie było śladu rdzy...
Witam wszystkich !
Planuje zakup 159 od prod. 2010 r. 2.0 jtdm - na forum znalazłem dużo bardzo pożytecznych informacji, natomiast mało odnośnie ew. wyciszenia kabiny, stukow, piskow itp dźwięków. Być moze to znak, ze problemu nie ma ale chciałbym sie upewnić bo jestem trochę psycholem jeśli chodzi o takie historie :)
Ostatnio przez 6 lat jeździłem s60, który był swietnie spakowany i pomimo 8 lat nie popadlem w nerwice. Teraz dostałem służbową Insignie - przejechalem 2500 km i juz zaczynam słyszeć plastiki.
Będę wdzięczny jak do ew odpowiedzi dopiszecie przebieg i rocznik.
Dzięki!
Mam auto, które całe życie przejeździło w Polsce, więc jest to samochód, o którym importerzy samochodów mówią "wytłuczony na polskich dziurach". Mimo tego jedynie dźwięki, które mi przeszkadzają to:
– świergocząca dmuchawa podczas jazdy po kostce brukowej (może ktoś ma podobnie i wie co z tym zrobić, dzieje się tylko i wyłącznie podczas jazdy po kostce)
– coś w prawych drzwiach jest źle poskręcane i potrafi stuknąć, ale to wina fuszerki blacharza – auto miało malowane drzwi i coś ewidentnie było robione źle.
Reszta jest cicha, pomijając prawy wahacz górny TRW... Lewy już mi gwarancyjnie wymienili na nowy, to prawy się odezwał. Czekam na wymianę.
Ja posiadam 159 1.9 JTS z 2006 roku z przebiegiem 150tyś i jestem bardzo zadowolony z wyciszenia kabiny przy jeździe z wyższą prędkością można normalnie rozmawiać , nie słyszę żadnych stuków(znaczy jest jeden stuk jak cofam do tyłu przy maxsymalnym skręcie kół ale to prawdopodobnie jest jakaś część do wymiany) , u mnie żadnych plastików nie słychać , do tej pory jestem bardzo zadowolony z tego samochodu i jak na tą chwilę nie zmieniłbym na żaden inny :)
Pozdrawiam :)
Czy ktoś może oglądał ten samochód?
http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-sko...C30365712.html
Superalfa ma różne opinie na różnych forach, opis to właściwie crtl+c crtl+v. Jedno co mi nie pasuje to silnik który był (chyba) do 2010 roku.
Może ktoś widział, coś wie więcej, coś zauważy już w ogłoszeniu?
Dużo jeżdżę na ryby,czyli po wertepach mniejszych lub większych.Na "tarce" po żwirówce typowo traktorowej,na kołach 19" i obniżonym zawieszeniu,na chwilę obecną przy przebiegu 29tys nic nie słychać ( jazda przewaznie na 2 biegu).Jedynie gdy mam opuszczoną szybe prawy przód,słychać jakby się nieco trzęsła i tyle,ale to na poważnych wybojach.Całkiem dobrze wyciszone i spasowane auto.
mam 180 tys przebiegu z czego 40 tys w polaczkolandii i jeszcze nic nie trzesie sie. ale bedzie ciezko tobie przesiasc sie do alfy po volviaczu i insigni,nasze belle sa praktycznie niepraktyczne haha nic w srodku nie ma pridatnego,fakt,dobrze sie jezdzi:)ale nie ma zadnych praktycznych schowkow itp
Witam,
Czy ktoś może oglądał lub zna tę Alfę http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-pry...30343406.html? Jak pisze sprzedawca podobno we wrocławskim środowisku jest znana.