Temat: Pomoc przy zakupie AR159 / Brera

krissis
    Gość

Domyślnie

coż za dyskusja, można by troszkę spokojniej a nie tak jak tu niektórzy mało elegancko się odzywają
    Ostatnio edytowane przez krissis ; 27-08-2013 o 07:45

Użytkownik Maniak resoraków Avatar sqb
    Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD 16V 140 KM 2003 r.

Domyślnie

Cytat Napisał wwwlewy Zobacz post
    No to podpowiedz kolego skąd ta "promocja". Podobne autko (rok młodsze, w "tańszym" - białym kolorze) u TomkaKRK stoi za 39900zł i ma nalotu ponad 190kkm, a Ty twierdzisz, że za swoją chcesz 33900zł. Nie neguję Twojego autka tylko dziwi mnie rozbieżność w tych cenach. Czy jest coś do zrobienia w czarnulce? Jeszcze raz podkreślam, że nie mam na celu nikogo "nawracać na wiarę" PEACE
    Długo zastanawiałem się za ile wystawić swoje auto i pomysłów było kilka bo kilka było też czynników które w moim przypadku mają na to wpływ. Ale tak naprawdę wychodzi na to że jak by nie było to jest źle- określenie za drogo czy za tanio nic nie mówi bo właściwie jaki jest punkt odniesienia?

Do zrobienia jest podnośnik szyby kierowcy- może pojutrze się tym zajmę i go wymienię, poza tym auto nie było szykowane i picowane na sprzedaż ale uwierzy ten kto mnie zna. Tomek ma swoją politykę prowadzenia biznesu za co go bardzo szanuję i podziwiam ale czy to jego auta i ceny mają być wyznacznikiem? To nie do końca tak działa i chyba nie powinno.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał wlaz Zobacz post
    sqb,
    jak wszyscy wiemy, z tego i innych for diesle sprowadzane prawie wszystkie są kręcone, ale co Twoje jako jedyne na rynku nie?? obraza majestatu?? jednak wskazał je jako potencjalny nabywca, tak trudno człowiekowi rzeczowo coś napisać??
    Personalnie nie odczułem urazy nie mniej jednak wniosek że należy do przebiegu sprowadzonego auta dodać 100k to jakaś brednia- jakieś równanie matematyczne jest na to?! Opamiętajcie się w tym szukaniu dziury w całym- nerwicy się nabawicie.
    Belg od którego kupiono auto zrobił w pierwszym roku 22k przebiegu- jak to możliwe?? A jednak- nie robił więcej jak 20k w następnych latach.

Artur220
    Gość

Domyślnie

Burza w szklance wody, prosilem o pomoc. Czesciowo, hmm... bardzo czesciowo ja otrzymalem.
    Ale wiecej otrzymalem inwektyw pod swoim kierunkiem od zwolennikow skor w kolorze buraczanym. Moze jednak warto zastanowic sie nad zamknieciem tematu skoro tzw. stali uzytkownicy nie skupiaja sie tym do czego temat ma sluzyc.
    No nic to. Zadna z moich watpliwosci nei zostala rozwiana (oprocz tej Alfy z Zachpom; serdecznie dziekuje za wytlumaczenie) ale co sobie niektorzy pouzywali to ich. Coz, to sie nazywa sublimowanie popedow...
    Dzisiaj pod Bielskiem ogladalem 159 jtdm z 2010 116 tys. za 36.500 cena wywolawcza, wyposazenie opcja podstawowa. Chyba nikt na nia za bardzo nie zwracal uwagi bo cala w pajeczynach, a sprzedawca nie mogl otworzyc bagaznika Uwaga... w kolorze buraczanym, ktory wywoluje wiele kontrowersji.
    Mysle, ze wsyzstkim przydalby sie troche wiekszy dystans, rozumiem ludzie sa przepracowani....
    Caly czas jednak sie nad nia zastanawiam (ta Alfa).
    Ale zona woli Nissana Kasztana
    Pozdrowienia dla wlascicieli buraczanych skor

- - - Updated - - -

Cytat Napisał wwwlewy Zobacz post
    No to podpowiedz kolego skąd ta "promocja". Podobne autko (rok młodsze, w "tańszym" - białym kolorze) u TomkaKRK stoi za 39900zł i ma nalotu ponad 190kkm, a Ty twierdzisz, że za swoją chcesz 33900zł. Nie neguję Twojego autka tylko dziwi mnie rozbieżność w tych cenach. Czy jest coś do zrobienia w czarnulce? Jeszcze raz podkreślam, że nie mam na celu nikogo "nawracać na wiarę" PEACE
    Och i jeszcze jedno
    Obserwuje sobie rynek od krotkiego w miare czasu (jakies 5 mcy) i ceny w "deft" sa wyzsze od cen aut identycznych i podobnych o 5-7 tys.
    Ale to jest wybor wlasciciela serwisu. Dla mnie to jest deklaracja placisz 15-20% wiecej niz gdzie indziej ale ograniczasz ryzyko. mozesz tez zaplacic mniej ale zwiekszych ryzyko, bo nie kupisz u niego.
    Wazne jest tez, ze on nie nagania, jak dzieje sie na innych forach nie tylko samochodowych ale i zwiazanych z innymi dobrami, ktore mozna kupic. Coz marketing w mediach spolecznosciowych czy jak to sie tam po polski nazywa.
    Dla mnie stwierdzenie sqb (BTW dzieki za info) tez nie musi byc nieprawdziwe. nie kazdy musi robic po 50 tys. rocznie! Jednak w handlu to co innego. Szukam auta od pol roku i poczatkowo ufalem ludziom w to co mowia. Do czasu az musialem zrezygnowac 3 aut, bo rozbieznosci siegaly od 50 do 120 tys...... nie wiem na co Ci ludzie licza, ze ktos nie pojedzie do ASO, bo pozaluje 500 pln na zakup za 40 000? Nie wierze, ze oni sami kupuja kota w worku
    Peace and Love and holy Jah kingdom!

Użytkownik Rowerzysta Avatar tomio
    Mieszka w
    Olkusz, okolice...
    Auto
    Była AR 159 SW, Distinctive Q-Tronic, jest Opel Insignia

Domyślnie

U Tomka w cenie samochodu znajduje się bardzo dużo rzeczy jak chociażby pakiet startowy,poza tym można dostać spory upust, więc w sumie czy ma on tak wyższe ceny po podliczeniu wszystkiego to bym nie powiedział.
    Natomiast co do kręcenia liczników, dostałem od tomka książkę serwisową z fakturami i po rozkodowaniu VIN się okazało, że wszystko się idealnie pokrywa a auto było serwisowane do samego końca, więc z samego tego względu warto dać czasami trochę więcej.

Użytkownik Rowerzysta Avatar Myszkin
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    służbowe

Domyślnie

Cytat Napisał Artur220 Zobacz post
    Dzisiaj pod Bielskiem ogladalem 159 jtdm z 2010 116 tys. za 36.500 cena wywolawcza, wyposazenie opcja podstawowa.
    Dam Ci dobrą radę - jeżeli szanujesz własny czas, to daruj sobie oglądanie 3 letnich 159 w takiej cenie jak powyżej...

...i przygotuj się na to, że zadbana i pewna 3 letnia 159 to wydatek 50-60 000 pln.
    "Alfa Romeo ma wszystko, czego potrzebuje: rzesze rozmontowanych emocjonalnie fanów..."

"Od takiej marki jak Alfa Romeo oczekujemy wysmakowanych detali, które zamieniają zwykłą czynność prowadzenia samochodu w celebrację kontroli nad maszyną"

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    Alfa Romeo 159 Q-tronic SW JTDM 2008 była jest Lexus GS

Domyślnie

Nie ma się co oszukiwać, że ktoś zadbane auto odda za pół ceny. Trzeba wziąć pod uwagę, że te auta nowe kosztowały koło dużej stówki, więc za 3 letnie auto bez przygód i korekcie przebiegu trzeba trochę zapłacić.
    Ja też kupowałem u Tomka i po odliczeniu pakietu startowego i małego upustu jestem zadowolony.

Użytkownik Znawca Avatar szewi
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa

Domyślnie

Panowie skończcie osobiste wycieczki i posty nie na temat.

Ostatnio edytowane przez szewi ; 28-08-2013 o 15:21

Użytkownik Świeżak Avatar Olej555
    Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    BMW f10 2016, Mazda 6 2015, Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 2006 , Alfa 156 SW 1.9JTD 200

Domyślnie

Cytat Napisał szewi Zobacz post
    Panowie skończcie osobiste wycieczki i posty nie na temat.

Myśle ze już za późno. Temat tak sie rozrosl w każda stronę ze przypomina to bardziej konwersacje towarzyskie niż merytoryczne porady. Przydałby sie jakiś reset...

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie! Avatar kwro
    Mieszka w
    Siedlce
    Auto
    Alfa Romeo159 1.9 JTDM

Domyślnie

Panowie czy te ogniska rdzy to jakaś normalka?Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	IMG_3785.JPG
Wyświetleń:	501
Rozmiar:	228.8 KB
ID:	107383

Użytkownik Świeżak Avatar wit_maj
    Mieszka w
    Katowice
    Auto
    Stelvio 2.0 TB, Brera 2.4 jtdm Q-Tronic, 159 1.9 jtdm Q-Tronic, GTV 2.0 T.Spark

Domyślnie

Cytat Napisał kwro Zobacz post
    Panowie czy te ogniska rdzy to jakaś normalka?
    Trochę dziwnie to wygląda. Ja u siebie nie mam czegoś takiego i raczej nie powinno być tam rdzy.