Temat: Pomoc przy zakupie AR159 / Brera

Użytkownik Romeo Avatar Franek Strzelba
    Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    Audi A6 Avant 3.0 TDI V6

Domyślnie

U mnie też takich "hitów" brak.
    Widoczne są natomiast pierwsze ślady rdzy na odpryskach lakieru na połączeniu maski ze scudetto.

EDIT:
    Coś nadzwyczajnie czysty ten silnik na zdjęciu... Może ma to jakiś związek z tą rdzą.
    AR 147 1.9 JTD 8V (2004)
    AR 159 1.9 JTDm 16V (2007)
    Audi A6 Avant 3.0 TDI V6 (2012)

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Patryczos
    Mieszka w
    Świętochłowice
    Auto
    Alfa Romeo GTV 2.0 JTS 165KM ; GT 1.9 JTDM 150KM ; Stelvio 2.0 Q4 280KM

Domyślnie

Cytat Napisał kwro Zobacz post
    Panowie czy te ogniska rdzy to jakaś normalka?Załącznik 107383
    W trakcie oglądania wielu egzemplarzy przed zakupem swojej Belli, widziałem w wielu egzemplarzach ogniska rdzy dokładnie w tych samych miejscach. Ostatnio oglądana 159, która miała taką rdze, była chyba ok. 8.000 zł tańsza od modelu bardzo podobnego w tym samym salonie samochodowym - a sprzedający potwierdził, że to już nie pierwsza 159, która ma tyle rdzy pod maską... Powiem tylko, że w Belli którą kupiłem nie było śladu rdzy...

Bluedog
    Gość

Domyślnie Jakość sprawowania i inne dźwięki - pytanie do użytkowników 159

Witam wszystkich !

Planuje zakup 159 od prod. 2010 r. 2.0 jtdm - na forum znalazłem dużo bardzo pożytecznych informacji, natomiast mało odnośnie ew. wyciszenia kabiny, stukow, piskow itp dźwięków. Być moze to znak, ze problemu nie ma ale chciałbym sie upewnić bo jestem trochę psycholem jeśli chodzi o takie historie
    Ostatnio przez 6 lat jeździłem s60, który był swietnie spakowany i pomimo 8 lat nie popadlem w nerwice. Teraz dostałem służbową Insignie - przejechalem 2500 km i juz zaczynam słyszeć plastiki.

Będę wdzięczny jak do ew odpowiedzi dopiszecie przebieg i rocznik.

Dzięki!

Użytkownik Pasjonat Avatar jahu
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Giulia Veloce Q4, GT 1300 Junior (1.75)

Domyślnie

Mam auto, które całe życie przejeździło w Polsce, więc jest to samochód, o którym importerzy samochodów mówią "wytłuczony na polskich dziurach". Mimo tego jedynie dźwięki, które mi przeszkadzają to:
    – świergocząca dmuchawa podczas jazdy po kostce brukowej (może ktoś ma podobnie i wie co z tym zrobić, dzieje się tylko i wyłącznie podczas jazdy po kostce)
    – coś w prawych drzwiach jest źle poskręcane i potrafi stuknąć, ale to wina fuszerki blacharza – auto miało malowane drzwi i coś ewidentnie było robione źle.

Reszta jest cicha, pomijając prawy wahacz górny TRW... Lewy już mi gwarancyjnie wymienili na nowy, to prawy się odezwał. Czekam na wymianę.

Użytkownik Pirat drogowy
    Auto
    Alfa romeo 159 1.9 Jts

Domyślnie

Ja posiadam 159 1.9 JTS z 2006 roku z przebiegiem 150tyś i jestem bardzo zadowolony z wyciszenia kabiny przy jeździe z wyższą prędkością można normalnie rozmawiać , nie słyszę żadnych stuków(znaczy jest jeden stuk jak cofam do tyłu przy maxsymalnym skręcie kół ale to prawdopodobnie jest jakaś część do wymiany) , u mnie żadnych plastików nie słychać , do tej pory jestem bardzo zadowolony z tego samochodu i jak na tą chwilę nie zmieniłbym na żaden inny
    Pozdrawiam

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Giulia 200 my22

Domyślnie

Czy ktoś może oglądał ten samochód?
    http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-sko...C30365712.html

Superalfa ma różne opinie na różnych forach, opis to właściwie crtl+c crtl+v. Jedno co mi nie pasuje to silnik który był (chyba) do 2010 roku.
    Może ktoś widział, coś wie więcej, coś zauważy już w ogłoszeniu?

Użytkownik Znawca Avatar rybakmj
    Mieszka w
    Grajewo,podlasie
    Auto
    Kia Sportage 1.6 PB 177km

Domyślnie

Dużo jeżdżę na ryby,czyli po wertepach mniejszych lub większych.Na "tarce" po żwirówce typowo traktorowej,na kołach 19" i obniżonym zawieszeniu,na chwilę obecną przy przebiegu 29tys nic nie słychać ( jazda przewaznie na 2 biegu).Jedynie gdy mam opuszczoną szybe prawy przód,słychać jakby się nieco trzęsła i tyle,ale to na poważnych wybojach.Całkiem dobrze wyciszone i spasowane auto.

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    3miasto
    Auto
    e500 w211

Domyślnie

mam 180 tys przebiegu z czego 40 tys w polaczkolandii i jeszcze nic nie trzesie sie. ale bedzie ciezko tobie przesiasc sie do alfy po volviaczu i insigni,nasze belle sa praktycznie niepraktyczne haha nic w srodku nie ma pridatnego,fakt,dobrze sie jezdziale nie ma zadnych praktycznych schowkow itp

Użytkownik Znawca Avatar Kali_33
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    GTV 2.0TS 1997

Domyślnie

Cytat Napisał grzechu7 Zobacz post
    mam 180 tys przebiegu z czego 40 tys w polaczkolandii i jeszcze nic nie trzesie sie. ale bedzie ciezko tobie przesiasc sie do alfy po volviaczu i insigni,nasze belle sa praktycznie niepraktyczne haha nic w srodku nie ma pridatnego,fakt,dobrze sie jezdziale nie ma zadnych praktycznych schowkow itp
    bez przesady od tego masz bagażnik, czego chcieć więcej

Użytkownik Świeżak Avatar przemopb4
    Mieszka w
    NWE
    Auto
    AR 159 1,9 JTDm 16v

Domyślnie

Witam,

Czy ktoś może oglądał lub zna tę Alfę http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-pry...30343406.html? Jak pisze sprzedawca podobno we wrocławskim środowisku jest znana.