0.1 do setki. Na okrążeniu jednak trochę więcej, zatem nie popadajmy w przesadę.
Printable View
Ludzie z Alfa Romeo podali czasy aut sportowych (Lamborghini to przecież też nie bezpośrednia konkurencja dla 4 drzwiowych sedanów) i na tym tle czas Giulii by zaznaczyć jej wyjątkowość - zabieg udany. Czas M4 GTS wart uznania ale ma się nijak do 7.39 Giulii.
Dziwna reakcja na sportowe auto. Biorąc pod uwagę porównywalną moc i masę, podobny czas do 100 km/h nie powinien wprawiać w takie zdziwienie.
Drift-r porównując limuzyne z pełnym wyposażeniem do odchudzonego coupe to na miejscu BMW nie cieszyłbym się z takiego wyniku . Jak wyprują połowe klamorów z Giulii to czasy też się poprawią. Nie ma się czym chwalic porównując auto torowe do pełnowartosciowej limuzyny z kolei odwrotnie to wyczyn więc Brawo Alfa :)
Jak patrzyłem na te zdjęcia, to nie bardzo rozumiem, dla kogo ma być ten samochód - Giulia, wiadomo, pełnoprawny sedan, można pojechać po bułki i z rodziną na wczasy, natomiast to M4 - wiadomo, że do wożenia dzieci do szkoły się nie nadaje, a jeśli miałaby być na tor, to po kiego tam jakieś ekrany, nawigacje i inne cuda... Ktoś się będzie chciał pościgać na serio, to sobie kupi M4 i je rozpruje. Chyba BMW faktycznie poczuło się dotknięte :D.
Giulia była z pewnością również przygotowana do swojego rekordowego okrążenia. Nikt nie widział wnętrza tego egzemplarza, ale myślę że była pozbawiona zbędnego w tej sytuacji wyposażenia.
Cały czas zastanawiam się ,kiedy ktoś w miarę niezależny przejedzie się tym samochodem i coś napisze o wrażeniach z za kółka.(Jak FCA dalej będzie grało w kulki z publiką to pewnie dopiero wiosną 2016 )
Tyle, że GTS powstał zanim pojawił się czas Giulii.
Dtift-r nie czytałem wogóle artykułu a sugerowałem się waszymi postami z porównywaniem :-P
Dokladnie tak jak kolega wczesniej wspomnial,BMW nie pisze nic o Giuli.Porownuje go do standardowego M4.Odmiany GTS,CSL to ukoronowanie modeli M od wielu lat,dlatego nie wlewajmy sobie ze Bawarska marka przestraszyla sie Alfy haha-co generacje wypuszcza topowa Emke by gonic Porsche a nie alfe;-).Sam mam znajomego w niemczech co posiada M3 GTS e92.A ta klatka do tylko opcja.Czas bardzo ladny,ale cena zabija ponad 160tys euro.To konkurencja dla Porsche GT3 i mercedesow black series.Ps a my czekamy kiedy ta Giulia pojawi sie w salonach bo jak tak dalej pojdzie to w dniu w ktorym bedzie mozna ja kupic bedzie autem przestarzalym.A co wysmiewania sie z julki ze ten model nie pasuje by stal obok QV...panowie mercedes sprzedaje modele takie jak S65 AMG za milion zlotych obok A-klas i marka jest znana na calym swiecie wsrod najbogatszych.A Alfa?narazie ta marka niema prestizu,cos jak kia tylko ze ladniejsza dlatego nie skreslajmy innych modeli bo bedzie odmaina QV ktora bedzie w Polsce sprzedwac sie rocznie w kilku egzemplarzach