Mes niestety nie chodzi na androidzie
Printable View
no a czemu ma nie dzialac. ja uzywam z urzadzen z androidem 2 tanich intefacow : vgate od pmfactory (ustawiony jako obdlink bluetooth w alfaobd) i drugiego jeszcze tańszego elma bt ver 1.5(?) takiego z nalepka granatowo pomaranczowa. z drugiego usunąłem rezysyor osobiscie, a ten pierwszy byl zamawiany pod alfe i pmfactiry mialo się tym zajac. oba dzialaja bez problemu w 159 i giulietcie.
- - - Updated - - -
mes mobilny jest na Windows CE, i chyba nawet nie dziala na Windows Phone
- - - Updated - - -
mes, tyle ze darmowa wersja nie obsluzy Ci nic w G1. 4.
interfejs ,co wolisz na usb, bt czy wifi, jakis elm 1.4. wystarczy,tylko usunac trzeba nadmiarowy rezystor terminujacy z interface-u
pmfactory jest dystrybutorem mesa w polsce, u nich tez mozesz kupic interfejs. kup też adapter typ 3
Dzięki za odpowiedz.Zamówiłem tak jak podpowiedziałeś,zobaczymy jak w praktyce się sprawdzi
Kupiłem iCar2 WiFi, zainstalowałem MESa na starym lapku z XP ale nie mogę się połączyć :-( myślałem, że wcisnę interfejs w gniazdo i będzie wszystko ładnie śmigać.
Dodam, że jest to mój interfejsowy debiut, więc z góry przepraszam za głupie pytania.
Po podłączeniu do gniazda, telefon jak i komputer widzą sieć V-LINK, Torque Pro na smartfonie działa bez zarzutu, ale MES jest coś nie halo.
W MESie mam do wyboru tylko takie interfajsy, co mam wybrać?
Załącznik 219524
Przy próbie połączenia, albo skanowania mam takie komunikaty
Załącznik 219525Załącznik 219526
Chyba coś robię nie tak :-( , albo może to wina wersji MESa, a może winny jest XPek na lapku?
Będę wdzięczny za wszelkie sugestie.
- ja bym wybierał wi-fi
No tak, słuszna uwaga, mam Fes, czyli zacznę od zmiany programu.
Tak, interfejs jest pod grupę fiata.
Mam też adapter, typ 3 z Viakena.
Jutro spróbuję się podłączyć do MiTo przez inny program, dzięki.
- - - Updated - - -
Ja też, gdybym miał taką opcję :-)
Jutro spróbuję z innym programem, bo jak pisze tx555, FES (a nie MES) może nie obsługiwać WiFi
MES zainstalowany, WiFi działa, teraz to wygląda tak
Załącznik 219577
test wychodzi pozytywnie
Załącznik 219578
ale w dalszym ciągu nie mogę się połączyć z ECU :-( z czymkolwiek próbuję się połączyć (również z adapterem) zawsze mam komunikat
Załącznik 219579 lub Załącznik 219580
Pomóżcie proszę :-( co robię źle?
Dziwne , z Torqiem na pewno Ci dobrze gada, czyta błędy i pokazuje bieżące parametry silnikowe? Podaj linka do tego fejsa którego kupiłeś
Z Torqiem jest OK, sprawdzałem dzisiaj kilka razy, sprawdziłem też Peugeota 307 w którym wyskoczył mi jeden błąd.
Kupiłem go na motoautko
https://www.motoautko.pl/product-pol...-niebieki.html
A może to wina starego systemu XP?