jak odłacze przepływke to samochod gasnie...
Printable View
jak odłacze przepływke to samochod gasnie...
Nie powinien, odpal na odłączonej,a nie odpinasz na włączonym silniku.
Przy odpalaniu powinien dusić się, ale dać sobie rade i pracować, tylko przy dodawaniu obrotów będzie przygasał. Przy zapalaniu autka nie dodawaj obrotów bo zgaśnie!
Jak coś jest nie sprawne lub wyskakuję poza zakres to ECU zastępuję to "swoimi" danymi i spalanie jest max 12-14l/100km. Jak masz większe to prawdopodobnie Ci wtryski leją, albo lejesz chrzczoną wachę :D.
Z drugiej strony zachowujesz się jak dzieciak - żadnych danych, wykresów, info o czasu wtrysku, napięciu przepływki, temp. silnika itd. Nie czytasz forum tylko jak rozpieszczony dzieciak, któremu "tata da,mama da" liczysz na forumowe wróżki.
Żałosne... wlewa kilka litrów i wie, że mu pali ponad 20 :sarcastic:
no tak bede tankowałem do połena za300zł zeby zrozbic 300 km powodzenia... jutro wymienie przepływke na oryginalna i moze czujnik temperatu moze to przez to...
---------- Post dodany o godzinie 14:12 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 14:10 ----------
wszystko robiłem na rozgrzanym silniku!! 90 stopnie niecałe, jak by wtryski lały to by sie dławił czy cos, ciezko palił... itp swiceił by sie wtrysk ...
Nie musisz robić aż 300km. Wystarczy-zatankuj do pełna, spal te swoje 6l i od tego momentu tankuj po 6l ;-) będziesz wiedział ile przejedziesz km i też obliczysz,a do tego nie będziesz musiał tankować do pełna,a tylko 6l :-).
może może może .... może jesteś kobietą? :-)
Analogia:
To jak mierzenie temperatury żelazka językiem kiedy obok leży termometr...
Weź lapa, alfadiaga i jazda... bo BAN na forum na 10 lat aż dojrzejesz :-)
spoko tylko z kad mam wziac alfadiag? mam tylko unidiag bo jes za free... :D a u mnie nawet nei ma zadnego typa zeby sie znał na AR podłączaja ja pod kompa i nic nie wiedza !! i tak jest wszedzie
Niech ktoś zamknie jeden z tych dwóch takich samych tematów, bo robi się chaos ;]
Oj, parzy ten temat prawda? -> http://www.forum.alfaholicy.org/147_..._alfadiag.html