maly, czy jest jakiś postęp w kwestii JTS-a?
Printable View
maly, czy jest jakiś postęp w kwestii JTS-a?
Co to jest N/A ?
Wolnossak :)
Aha :D nie mam teraz dostępu do kompa, wieczorem mogę spisać zachcianki. Jest jakiś limit parametrów? Możesz zrobić opcję ustawienia interwału do wymiany oleju?
maly, definitywnie nie ma opcji wyświetlania biegu, na którym się obecnie jedzie?
Poza tym, to chyba jedynie parametry ECU i możliwość kasowania błędów.
do fiatów moduły też pasują? znajomi pytali...
Do niektórych tak.
Testowaliśmy na Bravo 1.9 i chyba na Cromie jak dobrze pamiętam.
Na priv do czego potrzebny napisz.
Witam Panowie, zmieniłem właśnie olej, zawsze miałem kasowany serwis, a teraz zmieniałem w innym miejscu i po wykasowaniu serwisu zginęła mi opcja Service i nie mam już podglądu, czy ktoś wie jak przywrócić ta opcję?
Wysłane z mojego SM-T535 przy użyciu Tapatalka
Myślałem kiedyś o czymś takim do Julki (1.4 MA) - chciałem to oprzeć o Raspberry Pi + kabel USB->ECU. Czytanie danych jest względnie proste, bo one i tak po CANie latają. To na co nie miałem pomysłu to wyświetalnie czegokolwiek na wbudowanych w Julkę dwóch wyświetlaczach... Tzn. na którymkolwiek. :P Niestety - w polifcie - wyświetlacz między zegarami nie wyświetla nic w stylu B&M z 159 (tytuł piosenki, RDS itp)... Wpadło mi wtedy do głowy tylko wrzucanie lewych ramek CAN udających temperaturę zewnętrzną (bo głównie na temp. oleju mi zależało), ale to by rozjechało m. in. automatyczną klimatyzację, jakby co minutę na chwilę zamiast 10C na zewnątrz myślała, że jest 90. ;)
Próbowałeś coś zrobić dla Julek? Cokolwiek wyświetlić? Oczywiście jestem do dyspozycji jeśli chodzi o testy i takie zabawy.
A ja ciągle czekam na wersję TBI :) i mam nadzieję że kiedyś mały uszczęśliwisz nasze wąskie grono!
To kto podjedzie na godzinkę z JTS'em ? :)
Gdybym miał troszkę bliżej :D
Takie zachcianki (nazwy z MES):
Cytat:
*napięcie akumulatora
*obroty silnika
*oczekiwane obroty biegu jałowego
*kąt przepustnicy
*pozycja zaworu przepustnicy
*przepływ powietrza
*przepływ powietrza (przepustnica zamknięta)
*temperatura powietrza
*temperatura wody
*zmierzone ciśnienie paliwa
*oczekiwane ciśnienie paliwa
*napięcie lambda 1 przed kat
*napięcie lambda 1 za kat
*napięcie lambda 2 przed kat
*napięcie lambda 2 za kat
*kontrola spalania stukowego
Wszystko fajnie, pięknie, tylko czemu nie pokazuje temp i ciśnienia oleju??:((
A czy fabrycznie masz w tym silniku taki czujnik, z którego można by te parametry odczytać?
Temperatura oleju jest - i jest na zegarze. Czujnika ciśnienia nie ma, jest tylko wyłącznik.
Na którym zegarze w 2.4JTDm masz temp. oleju? :)
Kolega pytał o Diesla zapewne.
No, zostało wytłumaczone :)
W przyszłości możemy wypuścić wersję ultrahiperpro która obsłuży kilka dodatkowych czujników. Właśnie ze względu na te wskazania ciś/temp. oleju.
To jest tak daleka przyszłość że pewnie prędzej JTSy dostaną swój moduł...
:)
Raspberry Pi to trochę overkill, ale zaprogramowanie tego zajęłoby na pewno dużo mniej czasu niż na czymś innym ;) Myślałem nad wykorzystaniem ELM327 + STM32, który wysyłałby komendy odpowiednie komendy AT. Są też STMy z CANem, ale implementacja całego protokołu diagnostycznego to trochę wyważanie otwartych drzwi.
Nie wiesz może jak się dobrać do wyświetlacza ze 159 tak, żeby wyświetlić na nim coś dodatkowego? :) Maly_777, może uchylisz rąbka tajemnicy?
Tajemnica handlowa :)
Podobno nie ma głupich pytań, więc ryzykuję - u Was też moduł po włożeniu kluczyka do stacyjki wydaje 3 szybkie piknięcia?
Tak ;)
To jeszcze jedno - na jakiej podstawie jest oceniana degradacja oleju? Przebieg od ostatniej wymiany?
Degradacja oleju jest obliczana jakimś tam algorytmem wymyślonym przez Włochów. Zależy od ilości wypaleń DPF, przebiegu od ostatniej wymiany (ale nie wymiany samej w sobie, tylko wymiany i zresetowaniu tegoż licznika degradacji).
Nie ma czujnika jakości oleju jak niektórzy sądzą.
Czy w JTS-sie do działania musi być kierownica multifunkcyjna???
Na dobrą sprawę mnie tylko interesuje cyknięcie zegarami.
Machnięcie wskazówkami po włączeniu zapłonu - bezcenne :D +10 do zajebistości 159 :D
Tak musi zostać
Będziemy sprzedawać też wersję z samymi wskazówkami. Cena taka jak LITE. Może wtedy auto nie mieć multimedialnej kierownicy, nic nie będzie na wyświetlaczu wyświetlało.
P.S.
https://www.youtube.com/watch?v=uYda...ature=youtu.be
Coś pogrzebałeś już z JTS?
Coś pogrzebałem :)
Czekamy na dostawę urządzeń więc musicie się uzbroić w cierpliwość.
Z tego co widziałem w pierwszych wersjach było to wyświetlane jako komunikaty z radia (RDS), bo było "FM" nad tym.
No tak - RPi to troche bydle, ale podstatowy plus (dla mnie) - można łatwo wszystko oskryptować i zaprogramować, bez problemów jak z mikrokontrolerami. Wiesz - zwykły system operacyjny. Chociaż jakby to masowo produkować to koniecznie taki STM32 czy inny, bo już nie trzeba nic rozwijać, tylko wgrywać soft.
Wydaje mi się, że część diagnostyczna jest dość prosta - czytasz co lata po CANie jak leci i wybierasz interesujące ramki. Raczej nie trzeba aktywnie odpytywać modułu BC/ECU, w końcu o to miało chodzić w CANie, że różne moduły wymieniają się danymi. Sekwencyjne odpytywanie modułów dotyczy diagnostyki błędów.
Niestety, nie mam pomysłu jak zaatakować wyświetlanie w Julce, a 159 nie posiadam, więc to tylko w sferze spekulacji... :( Maly_777 - naprawdę nie chciałbyś zrobić takiego modułu do Julki? :)
Jest opcja żeby po otwarciu z kluczyka samochodu, włączały się światła na powitanie (Na kilka sekund) i po zamknięciu rownież? Czy to cacko od Ciebie może ogarnąć doświetlanie zakrętów? :D