KODOWANIE KLUCZY (Giulia Stelvio 159 inne)
Konwersje USA->EU
UPDATE MAP DO NAJNOWSZYCH 2023 (1,2,3 generacja), również z rynków USA
KODOWANIE (używanych) RADARÓW ACC/DASM, BLISSów, zmiana radia i aktywacja AA/CP offline
Coś pogrzebałeś już z JTS?
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Coś pogrzebałem
Czekamy na dostawę urządzeń więc musicie się uzbroić w cierpliwość.
KODOWANIE KLUCZY (Giulia Stelvio 159 inne)
Konwersje USA->EU
UPDATE MAP DO NAJNOWSZYCH 2023 (1,2,3 generacja), również z rynków USA
KODOWANIE (używanych) RADARÓW ACC/DASM, BLISSów, zmiana radia i aktywacja AA/CP offline
Są: Alfa Romeo 159 2.4 JTDm Q4 TI, Alfa Romeo Spider 2.0 TS, Alfa Romeo Spider 2.0 JTS
Były: Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm, Alfa Romeo 159 2.4 JTDm SW, Lancia Lybra SW 2.4 JTD x2
Z tego co widziałem w pierwszych wersjach było to wyświetlane jako komunikaty z radia (RDS), bo było "FM" nad tym.
No tak - RPi to troche bydle, ale podstatowy plus (dla mnie) - można łatwo wszystko oskryptować i zaprogramować, bez problemów jak z mikrokontrolerami. Wiesz - zwykły system operacyjny. Chociaż jakby to masowo produkować to koniecznie taki STM32 czy inny, bo już nie trzeba nic rozwijać, tylko wgrywać soft.
Wydaje mi się, że część diagnostyczna jest dość prosta - czytasz co lata po CANie jak leci i wybierasz interesujące ramki. Raczej nie trzeba aktywnie odpytywać modułu BC/ECU, w końcu o to miało chodzić w CANie, że różne moduły wymieniają się danymi. Sekwencyjne odpytywanie modułów dotyczy diagnostyki błędów.
Niestety, nie mam pomysłu jak zaatakować wyświetlanie w Julce, a 159 nie posiadam, więc to tylko w sferze spekulacji...Maly_777 - naprawdę nie chciałbyś zrobić takiego modułu do Julki?
![]()
Jest opcja żeby po otwarciu z kluczyka samochodu, włączały się światła na powitanie (Na kilka sekund) i po zamknięciu rownież? Czy to cacko od Ciebie może ogarnąć doświetlanie zakrętów?![]()