Proszę o pomoc w rozszyfrowaniu błędu U1701.
Printable View
Proszę o pomoc w rozszyfrowaniu błędu U1701.
- generalnie to ten błąd odpowiada za brak łącznosci z centralka np. ABS,silnika, drzwi, itd.
Kod:Klima:
U1701 - Brak łączności z centralką silnika (CCM)
Witam ,moze ktos podpowiedziec z czym sie je blad P2148 - Ster wtryskiwacz zespolu 1 ? (zgals silnik podczas dojazdu do swiatel, odpalil)
też to miewałem http://www.forum.alfaholicy.org/147_...tml#post810847
mcsf , gasła , po 3 sek. odpalam i wszystko gra , mcsf gasł sam po 3/4 odpaleniu ( błąd zostawał tylko w pamięci ) , zero wpływu na osiągi tip
dowiedziałem się tylko że mogą to być problemu z jakimiś połączeniami ( kostki , wtyki ) - poprawione co się tylko dało ale jeszcze kilka razy się zdażało
ale czemu - nie wiem :-) dla mnie jak na razie sprawa dla archiwum x bo wszystko jest ok i zupełnie zero błędów i problemów z silnikiem
dokladnie to samo u mnie ,no trudno zobaczymy czy sie powtorzy...powiec jeszcze ,ktore wyczki i gniazda poprawiales ?
wszystkie które widziałem :lol:
Witam.
Mam problem z moją Piękną (AR 156 98' TS 1.8 ECU M1.5.5.). Po podłączeniu pod komputer wyświetliły się dwa błędy:
-P1173
-P0170
dodam również, że przekaźnik pompy paliwa (czerwony przed akumulatorem) w momencie włączenia zapłonu zaczyna przerywać (w tym samym czasie miga kontrolka wtrysku) i nie ma możliwości odpalenia Alfy, natomiast jeśli nie przerywa Piękna odpala ale po max 1-2 minutach gaśnie i zapala się kontrolka wtrysku.
mam nadzieję, że zamieszczam moje pytanie w dobrym temacie. Pozdrawiam.
- administrator powinien to przenieśc na forum 156.Kod:mam nadzieję, że zamieszczam moje pytanie w dobrym temacie. Pozdrawiam.
- tam tez znajdziesz wytłumaczenie tych blędów.
Witam czy wie ktoś co to za błąd p1614 alfa 156 1.9 16v jtd wyskakuje podczas uruchamiania silnika i co można ztym zrobić:confused:
coś z immo chyba - ale to tylko wyniki grzebania po sieci.oprócz nr błędu jakiś opis chyba był prawda ?
Proszę o pomoc z dwoma błędami:
1: P0420 - Katalizator 1
Anomaly of the catalyzer functioning being detected in the signal emitted by the two lambda probes that are installed upstream and downstream of the catalyzer itself (with some equipments only);
check with exhaust gas analyzer and oscilloscope gases and signals of both probes before carrying out any replacements.
Powodem tego błędu jest to, że ECU otrzymał bardzo wysoki sygnał z czujnika. Błąd jest aktywny. Podejmij odpowiednie działania w celu rozwiązania tego problemu (błędu czujnika). Lampka na desce została aktywowana przez ten błąd.
2: P0335 - Czujnik obrotów
The ECU does not receive correctly the engine revolutions signal.
ATTENTION: this signal can be emitted in case the engine has not been started or in case the starting attempt has not been tried (in case the engine does not start). In case, check:
1) connections and plugs
2) continuity of wires from the sensor to the ECU
3) cleaning and air gap of the sensor
4) sensor functioning by means of the oscilloscope
Powodem tego błędu jest to, że ECU nie otrzymywał sygnału z czujnika. Usterka nie zostanie wykryta teraz, ale jest przechowywana w pamięci. Wyczyść kody błędów i obserwuj przyszłe wystąpienie tego błędu. Lampka na desce została aktywowana przez ten błąd.
cze bocian wyświetla mi awaria systama i nic poza tym jest problem z uruchomieniem auta Swiece grzeją ciepły czy zimny trzeba kręcić jakierś 15sek. problem z odpalaniem pojawił się po odłączeniu na 10min akumulatora
@Daffodill
- a czemu nie w dziale 147 ?, tam jest wiecej "maniaków" od 147.
- w opisie po angielsku masz wyjaśnione co masz zrobić: sprawdzić obydwie sondy lambda oraz temperaturę katalizatora oraz temperaturę gazów wydechowych.
- te parametry sprawdzi Ci program alfadiag oraz interfejs VAG KKL.
- program poda także parametry środowiskowe, dość ważne przy tym błędzie.
- ja bym także spawdził parametry adaptacyjne Long oraz Short, powinny byc w granicach +/- 3 % programem Scan XL lub Scan Master oraz interfejsem ELM 327 ver 1.4.
- na końcu status katalizatora oraz kod gotowości OBD.
bubu321...Szczerze mówiąc to nie pomysłem nad tym aby założyć temat w dziale 147.Wszystkie błędy zostały usunięte z powodzeniem :-)
Pozdrawiam
Alfa jeżdzi normalnie odpala na dotyk ogień jest, pomogło lepsze paliwo, błąd P1614 pozostał .
A mnie po skanowaniu DTC FES`em wyszły takie błędy w klimie:
Klimatyzacja (A/C)
UNKNOWN/UNSUPPORTED
ISO Code: BF 07 80 80 9B
Errors found:
B1014
B1017
B1023
B102A
B102B
Za diabła nie moge znaleźć co one oznaczają.
Pomożecie?
:)
To zapytam inaczej.
Jakim programem można zdiagnozować klimę w 166?
Wiem, że cos jest nie tak. Przypuszczam, że może walnięty jest któryś z czujników temperatury, ale który i czym na pewno?
Pojechałbym na examinera, ale coś mi mówi, że to moga być pieniadze wyrzucone w błoto, bo dowiem sie tyle samo, co z FESa.
Panowie, bledy jakie mnie dopadly to P0203 - Wtryskiwacz cylindra 3 , P0683 centralka podgrzewania (co do tego bledu to nie wiem czy wystapil razem z P0203, moze zbieg okolicznosci) od czasu doczasu ,ostatnio jakos juz wcale, lapalo blad P2148 - Ster. wtryskiwaczy zaplonu 1 ,cos z przewodami chyba sie dzieje niedobrego.
Podjechalem do znajomego mechanika, ktory zajmuje sie tuningowaniem i posprawdzalismy wtyczki od wtryskow ,wystarczylo je przeczyscic i psiknac preparatem do stykow...narazie spokoj
Niestety cieszylem sie krotko ,bo dzisiaj nagle znowu wtrysk stracil kontakt i przerywa...psikalem jeszcze raz probowalem kilka razy wypinai i wpinac kostke, nic nie daje ,chodzi jakby na 3 gary...
Co oznacza błąd po606 w AR147?
Witam.
Co oznacza ten błąd? B100C Passenger pretens. resist. Wyskoczył mi po wymianie fotela i fes nie chce go wykasowac.
jesli chcialbym rozgryzc co sie dzieje to moze podpowiecie co sprawdzic na poczatku i jak sie za to zabrac ,jakies testy ulawiajace zlokolizowanie ewentualnego braku styku ? Bo to ze palil na 3 gary to mi mechanik ogarnal i gra, tylko to gasnięcie auta na dojazdac (czy dojezdzam na jalowym czy na biegu to i tak czasami zgasnie) ,gdzies kamputer lapie brak styku elektrycznego na bank ,ale gdzie ,czy P0203 oznacaza ze na 3 wtrysku jest brak styku czy to centralka jakac ?
P1173
P1176
Może to być rozjechana mapa z benzyny ?
Mam LPG
P0235 - Czujnik A wspomagania turbosprężarki - usterka* co może oznaczać ten błąd? i gdzie szukac problemu?
Mam takie błędy P0300 P0301 P0302 P0303 P0304 P1172 P1175 P1177 P1178. Co to może być?
-moga to być błęedy historyczne.
- wykasowac je, i po jakims czasie spawdzic co sie nowego pojawi.
- albo gaz ci namarudził.
stawiam na zła reg. lpg
lecim googlem :
http://forum.alfapomorze.pl/viewtopic.php?t=5369
http://www.alfaclub.pl/forum/viewtop...48094ce6ff0c02
widzę że bubu już gryzł temat - może jego podpytaj
Witam. Mam problem z błędem C1206. Wymieniłem lewy przedni czujnik ABS i nadal to samo. Ciągle świecą mi się kontrolki ABS, VDC i ASR. Pomoże ktoś?
Załącznik 85645
witam.
wywalilo mi 1219 . co to jest i co z tym robic?
wyskoczyło mi P0155 P1155 i auto mi zamula - co to może być?
SpeKu, wydaje mi sie że coś nie tak z lamba. Jest kilka tematów jak przetestowac sondy.
Ja mam taki problem swieci mi kontrolka poduszek, FES wyświetla mi błąd (numeru nie pamiętam) że jest problem z napinaczem pirotechnicznym pasa bezpieczeństwa kierowcy, jak do tego sie dobrać? bo przypuszczam, że standardowo coś z kabelkiem nie tak ale jak zaglądam pod fotel to kabli ni ma, jedynie pod pasażerem jakieś dwa są. auto raczej nie jest po jakis dzwonie że przystanek trzeba było z niego wyklepać. pozdrawiam.
witam. zakupilem sobie kabel od viakena i podlaczyłem swoja alfe poniewaz palila mi sie "marchewa" wyskoczył mi bład p0340 Engine Timing Sensor [Camshaft Position Sensor]. Wiecie może o co chodzi? Mam alfe 166 2.0 TS z 2000 roku z lpg. Błąd moge usunąc gdy jest tylko na zaplonie a gdy odpale auto to znowu wyskakuje. Auto normalnie jezdzi
Błąd świadczy o uszkodzonym czujniku położenia wałka rozrządu, bądź jakiejś usterek w jego obwodzie.
Może wystąpić po wymianie rozrządu.
ten bład jest caly czas odkąd kupilem auto tj od listopada, ale normalnie auto jezdzi ma moc, ladnie ciagnie i nie przerywa. czasem zdaży sie ze trzeba troche dluzej pokrecic zanim odpali ale przeważnie sa to cztery obroty i auto odpala. Trudno wymienic ten czujnik? gdzie sie dokladnie znajduje? bo przyznam sie ze jeszcze nic przy tym silniku nie grzebalem także niewiem:)
Czy mial ktos do czynienia z Runner Control Circuit Low Bank 1 blad P2009? blad nie jest aktywny ale odnotowany wiec trudno powiedziec jakie sa objawy
Odczytałem takie błędy 08-czujnik fazy i 0A-integator sondy lambda ! Co można poradzic ??