Już to nie jest tak duży problem, nie potrzeba do tego specjalisty magika? ;D ok dzięki za info, popytam w pierwszym lepszym punkcie u mnie na wiosce
Printable View
Już to nie jest tak duży problem, nie potrzeba do tego specjalisty magika? ;D ok dzięki za info, popytam w pierwszym lepszym punkcie u mnie na wiosce
Tak ale raczej szukaj elektronika samochodowego który dorabia klucze niż śluzarza z supermarketu który ma napis klucze samochodowe.
Witam
Powiedzcie mi proszę co mam zrobić ewentualnie gdzie mi może ktoś pomóc ponieważ okazało się że mam wadliwy kluczyk i nie działa sterowanie mianowicie drzwi otwierają się grotem auto odpala ale nie działa ani otwieranie ani zamykanie kompletnie nic. Rzekomo jest główny transponder uszkodzony w pilocie proszę o jakąś pomoc
Odezwij się do kolegi maly_777.Bardzo dobry specjalista wiec może pomóc.
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Na pewno nie na odległość.
Taki kupiłeś czy się popsuło?
zepsuło się
Jeżeli taki kupił to może kluczyk dorabiany.
EDIT!! W takim razie cofam to co powiedziałem, ale nie można usunąć postu :D
nagle przestało działać zmieniłem baterię i nadal nic, dziś to dałem do gościa który się zajmuje kluczami i on nie dał rady
- - - Updated - - -
powiedział że był zalany niby ale ja go mam od czerwca i na milion procent nie był teraz zalany
Mogę naprawić :)
a jak to zrobić???
Najpierw trzeba postawić diagnoze czego nie działa a później to naprawić.
Elementów może być kilka.
Raczej sobie sam nie poradzisz.
A widział ktoś gdzieś kiedyś sklep, w którym można kupic za w miare rozsadne pieniadze obudowe kluczyka?
Jak to jest, ze to Opli, VW, Fiatow i Alf oprocz 159 mozna za kilkadziesiat zlotych kupic niefabryczna obudowe kluczyka a do 159 nikt nie produkuje?
Przeciez to jest jakas masakra.
ja również włożę poprawkę do twoich uwag. Wczoraj przekładałem obudowę i jeśli chodzi o wyjmowanie grota to odradzam wkładanie igły drugą stroną. Próbowałem tej sztuki ale po pierwsze nie miałem takiej małej główki szpilki by mogła się tam zmieścić. Po drugie po lekkim zeszlifowaniu główka nie jest w stanie wyjąć tego bolca. Aby porządnie się do tego zabrać to należy znaleźć igłę taką co można ją zgiąć, gdyż trafiają się takie że byle zgięcie łamię stop. Jeśli takową znajdziemy to zginamy ją na pół ugniatamy tak aby z oporem wchodziła w ten otwór bolca. I bolec zostaje nam w ręku po wyciągnięciu. Nie ma co ją kręcić gdyż jest to zwykła rurka stalowa z otworem na wylot
Mam dokładnie taką samą sytuację, jeden klucz działał w sensie zamykanie otwieranie z pilota jak kupiłem samochód, po kilku miesiącach odmówił posłuszeństwa i od tamtej pory otwieram samochód z grota, zostawiłem samochód u elektronika samochodowego ale nie potrafił naprawić pilota ani w jednym ani w drugim z kluczy, dodam że obydwa piloty nadają zgodnie z tym co mówił, odpala z jednego i drugiego. Czy może ktoś polecić elektronika samochodowego w Krakowie bo mimo wszystko do Warszawy mam trochę daleko.
Może to być blachostka braku zwarcia na microstyku. Jak rozbierzesz kluczyk sam pod miernikiem sprawdzisz czy działa
Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
Przecież napisał że piloty nadają.
Jakby było zwarcie to nadawały by cały czas do wyładowania baterii, co elektronik by stwierdził.
- - - Updated - - -
Przecież napisał że piloty nadają.
Jakby było zwarcie to nadawały by cały czas do wyładowania baterii, co elektronik by stwierdził.
Dokładnie kolego maly_777, moim głównym problemem jest możliwość znalezienia alternatywy dla nowego kluczyka w ASO za ponad 1K, i dodam że najlepiej żeby było to w Krakowie bądź okolicach gdzie nacodzień mieszkam.
Czy istnieje możliwość w naszych autach zrobienia zdalnego odpalenia silnika? Np gdy jest mróz a przed wejściem do auta chcemy je trochę ogrzać, odmrozić szyby itp. Od razu wykluczam webasto.
A będziesz zostawiał kluczyk w stacyjce? elektrycznie łatwo. Gorzej z wizualnym aspektem.
https://www.youtube.com/watch?v=snF7Dq1H1w8 bez kluczyka w stacyjce. nie znam się na tym bo to są dla mnie gwiezdne wojny. wiem że będzie problem z pedałami czy immobilajzerem.
Mozba to zrobic z pelni funkcjonalnym immo ale tanio nie bedzie.
A ile około milionów ?
Podbije trochę temat, czy w przypadku żuliety jest taki sam problem z dorobieniem kluczyka jak w 159 ? Pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedz :)
A u mnie taka dziwność. Pilot u mnie działał ogólnie bez zarzutu. Było tylko jedno miejsce (pod moim domem) gdzie kluczyk kompletnie nie reagował i nie zamykał samochodu. Tak jakby były tam jakieś zakłócenia. W żadnym innym miejscu nie miałem takiego przypadku. Jednak w dniu wczorajszym zaparkowałem pod domem i odruchowo nacisnąłem przycisk zamykania na pilocie i "jakimś cudem" samochód się zamknął. Po kilku h chciałem odjechać ale nie mogłem otworzyć samochodu... W końcu udało się z pilota. Od tego momentu jest problem - muszę kilkunastokrotnie próbować zamknąć bądź otworzyć samochód z pilota. Baterię wymieniłem na nową ale nic to nie dało. Ma ktoś pomysł co mogło się stać ? Rozkodował się ?
Ps - dodam jeszcze, że od jakichś dwóch tygodni po zgaszeniu zapłonu pojawia mi się komunikat 'vehicle protection system not available'.
u mnie ten komunikat był spowodowany słabym akumulatorem, a problemy z pilotem (konkretnie otwieraniem) rozwiązała nowa stacyjka z modelu po lifcie (mój rocznik 2006)
Witam.
Zamawiał ktoś z Was ostatnio kluczyk w ASO? Dziś dzwoniłem do PZMot Kielce i krzykneli sobie 1100 za kluczyk i 150 za kodowanie. Dostaliście gdzieś kluczyk taniej?
maly_777 dorobi ci kluczyk taniej
Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
Ale jeśli nic się u niego nie zmieniło w kwestii kodowania to będzie to mniej więcej tak:
zakup kluczyka w dobrym stanie ~300zł
zakodowanie kluczyka ~500zł ???
paliwo ~100zł
Co najgorsze pozbycie się samochodu na przynajmniej jeden dzień co generuje dodatkowe koszty i problemy logistyczne.
Więc już to nie wygląda tak kolorowo. :)
Panowie, mam właśnie problem z kluczem. Jedną obudowę mam, w sensie kluczyk od innej 9tki i teraz: dorobić i wymienić grot na właściwy, z kartą kodów zakodować nowy/używany kluczyk. Czy zostawic sprawny kluczyk do wyciągnięcia kodu i zakodowania używanego. Dobrze rozumiem?
Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
Kluczyk sam zakodujesz tylko jak pochodzi z danego auta. Drugiego zdania nie rozumiem.
To co w miarę ogarniesz to samo odpalanie - większość dorabiaczy kluczy do aut ci to zrobi.
Już poprawiłem.
Generalnie chodzi o to że, mam tylko jeden klucz od konkretnego samochodu, a potrzebuje mieć 2. Z tąd moje pytanie: czy można z właściwego klucza można wyciągnać kod i dopisać go do drugiego używanego klucza ( dorwanego z innej alfy ) tak żeby były dwa sprawne klucze do jednego samochodu? Czy jak to ogarnąć? Zależy mi na sprawnym pilocie otwórz / zamknij + wiadomo odpalanie.
Używany kluczyk przyda się się jako źródło obudowy i uchwyt do zapasowego grota.
Firmy z branży kluczykarskiej nie mają solucji na dokodowanie używki tak aby działała z centralnym zamkiem. Co najwyżej zrobią samo odpalania. Chyba że się coś zmieniło.
Nie dotyczy mojej osoby :) Bo ja to opanowałem.
Jeszcze przed chwila wykminiłem że z klucza który jest sprawny/właściwy: grotem nie moge otworzyć drzwi (wtf!?), nie chce skubany wejść do końca do stacyjki ( czyli w ten mały prostokącik obok otworu na klucz ) ale mogę nim włączyć / wyłączyć poduche pasażera.
Tak wogóle to można grotem odpalić silnik w razie awarii elektronicznego, czy grot służy tylko do wyciagniecia elektronicznego klucza ze stacyjki, otworzenia centralnego w drzwiach i wł/wył poduszke pasażera? Jakoś nie moge natrafić na ten punkt w instrukcji, chyba że tak czytam dzisiaj ...
Witam,
maly_777 wyslalem priva w sprawie dorobienia kluczyka/pilota do mojej 159-ki. Jestem z Wawy świezy posiadacz Alfy gdzie Cie złapać :)
A jakiej informacji potrzebujesz?