Paweł, co zrobiłeś z oponami????Cytat:
opony bez powietrza bo trzeba było je na nowo załozyc rozszczelniły się na rantach
Printable View
Paweł, co zrobiłeś z oponami????Cytat:
opony bez powietrza bo trzeba było je na nowo załozyc rozszczelniły się na rantach
Dobrze przełozyłes silnik i go zrobiłeś, obspawałeś belkę ja tego nie neguję Mam pretensję że silnik nie chodzi tak jak trzeba był żle podłaczony i prosiłem Cię o ogólny przegląd auta z naciskiem że auto ma przejść przegląd Tak czy nie? Jak zwykle koleś odwraca kota ogonem pisząc głupoty
Trudno było to poprawić (czasu na to i inne rzeczy było naprawdę dużo)ja nie napisałem że coś popsuliście
Dobra szkoda pisać na ten temat, klient jeden mniej dla was to nie problem
Czyli wrócił :D Heh, tak jak pisałem, że ostatnio się zmienił jeśli chodzi o odbieranie telefonów, bo wcześniej niemożliwość dodzwonienia się przez 3 dni, przy kilkunastu próbach dziennie to nie był odosobniony przypadek :) A napisałem to we wcześniejszych postach, żeby ktoś kto to przeczyta nie jechał tam od razu z policją :) A propos, to właśnie mi się niedawno śniło, że byłem na Policji ws. T.S. i mnie pany policjanty pytały o T.S. i właśnie im pojaśniałem, że dobrze zawsze Bellę zrobił, części nie kradł itp :) hehe śmieszne, nie? Ale mi uspokoiłeś sumienie, nie będę się o chłopa martwił, to i nie będą mi się głupoty śniły :P
Wiem, że trochę nie w czas ale gdyby ktoś potrzebował dobrego mechanika to mogę polecić jednego(jak coś pisać na prv.) :) sam u niego naprawiam moją Alfę i jestem zadowolony.
a mnie Pablo kolejny raz ratuje dupsko, dzieki
czy mógłby ktoś polecić dobrego gaziarza w warszawie albo okolicach warszawy od strony legionowa/jabłonnej/łomianek?
chcę założyć sekwencję do swojej 156 :)
Panowie poszukuję dobrego mechanika do mojej AR 156 1.9JTD, wymiana rozrządu oleje i filtry. Najlepiej okolice Grodziska Mazowieckiego (woj. mazowieckie).
Pozdrawiam
Panowie, gdzie lepiej zawieźć Alfę? Carservis czy Twardowski. Są w miarę blisko centrum, stąd moje pytanie.
Twardowski zdecydowanie, jak tylko wejdziesz zrozumiesz dlaczego :)
Dzięki za odpowiedź, wejdę od razu z alfką na lawecie więc nie mam zbyt wielu prób, stąd moje pytanie. Rozumiem że sam korzystałeś. Jak cenowo?
Korzystałem z usług Twardowskiego. Była to moja pierwsza wizyta i ostatnia zarazem. Od razu powiem, że robotę wykonali porządnie. Obsługa także bardzo miła.
Ale cenowo - kosmos! Miałem usterkę egr-u, wstępna wycena była już niemała, ale czego nie robi się dla swojej belli. Ale finalnie skończyło się na jeszcze większej kwocie, poniważ wedle tłumaczenia doszło jeszcze kilka pierdół. Jakiś czas później konsultowałem cenę naprawy w Pablo Garage, wyszło 1/3 kwoty, którą zapłaciłem.
Tak korzystałem, jakoś usługi na najwyższym poziomie w PL a i właściciel (Tomek) to człowiek z fiołem na punkcjie alfy.
Cenowo masakra, ale zakładam, że jak rozważasz ASO to o tym wiesz.
Jeśli chcesz taniej to bym spróbował właśnie u Pablogarage albo jego oddziale w Mińsku :)
Wiecie, zależy mi na tym, aby było to w Warszawie. U Pabla byłem, wiem o czym mówicie :) ale trochę to dla mnie za daleko. Dla ciekawych: oto wątek problemu:
http://www.forum.alfaholicy.org/166/...wie_pilne.html
Poza tym do wymiany jest nagrzewnica (nie związane z problemem z wątku) i sprawdzenie przepływomierza, czy jest on winny zachowania samochodu podczas jazdy (gdy jeszcze jeździł)
Jak chcesz mogę Ci polecić mechanika w okolicach Piaseczna(naprawia wszystko ale głównie zajmuje się AR) :) zna się na rzeczy jak coś to prv.
Witam,
szukam serwisu lub mechanika w Warszawie, który zajmował się już Alfami GTA - taką bowiem niedawno zakupiłem:) Chciałbym zrobić taki ogólny przegląd, ale przede wszystkim wymienić rozrząd, a wiem, że do tych modeli potrzeba specjalnych blokad itp. Przy okazji byłoby dobrze, aby podpiąć się już pod jeden serwis, który prowadziłby auto..
Z wątku wynika, że polecane są trzy warsztaty:
Pablo, Twardowski oraz Tomasz jak pamiętam. Boję się cen u Twardowskiego, który wygląda rzeczywiście super (niestety chyba za rozrząd w GTA chcieli tam 3,5 tys zl?). Pablo zbiera świetne recenzje, ale nie wiem jak tu doświadczenie z GTA, chciałbym, aby autko było odpowiedzialnie serwisowane. Przy okazji rozrządu do wymiany olej i jakieś pierdoły zapewnie (oby nie więcej;)) - więc na tę chwilę zależy mi przede wszystkim na rozrządzie i wiedzy na ten temat.
Jeśli okaże się, że do ASO w przypadku GTA nie ma alternatwyy, to cóż - nie będę miał wyboru;) Ale może jest jakaś alternatywa? Jakieś propozycje?
Jeśli chodzi o miejsce - najlepiej Wola, Ursynów albo po środku, ale generalnie, jak trzeba będzie to dojadę.
Pozdrawiam
PS. Jeszcze Autokielak wygląda ciekawie..
To zostaje Ci już tylko Tomek Seliga w Lesznowoli...
Znam dobry warsztat, w którym naprawiaja wszystkie marki oprocz amerykanow. To Auto Conrad z Bielan. Miła i fachowa obsluga - ogolnie na duzy plus. Podaje kontakt do nich dla zainteresowanych - tel. 501-341-571
Dodatkowo ich oferte mozna znalezc tez w necie
Kolego Satal Pawel(Pablo) tez sobie poradzi z GTA bo wymiana rozrzadu w tym aucie nie rozni sie niczym niz w przypadku innych V6.Jedyna roznica to w blokadach.To po pierwsze.Po drugie na swoim forum nie raz zamieszczal zdjecia jakis GTA tak wiec doswiadczenie ma.U Tomka Seligi z Lesznowoli tez pewnie bedzie bez problemu z rozrzadem.Zreszta jak dobrze pamietam to Tomek sam jezdzil GTA (nie wiem czy jeszcze ja ma czy nie bo w sumie dawno u niego nie bylem)
Dzięki temu tematowi dowiedziałem się o serwisie u Pana Roberta.
Zostawiłem u niego swoją GTV na poprawienie kilku rzeczy zaraz po jej kupnie.
Jestem bardzo zadowolony z jego pracy. Zrobił dokładnie to co było nie halo w aucie
plus kilka innych dodatkowych. Jego usługi są bardzo fachowe, a ceny atrakcyjne.
Bardzo dobry kontakt telefoniczny. Na bieżąco byłem informowany o postępach w pracach.
Na dodatek termin nie jakiś z kosmosu.
Na pewno będę u niego serwisował moją bellę, mimo że nie mam blisko.
Zdecydowanie polecam.
sie ma
Temat przeniesiony tymczasowo na PW
chłopie podniecasz się tym, że to GTA a jeśli chodzi o mechanikę to zupełnie niczym się nie różni poza innymi blokadami na wałkach ssących.. nie potrzeba tu żadnej tajemnej wiedzy z zaświatów do zrobienia rozrządu i każdy warsztat co ma połapane w busso v6 Ci to zrobi bez problemów, chyba, że mechanicy wcześniej popełnili druciarstwo
Andrzeju to ta poduszka urwała się jak wracałeś z Cz-wy bo była na blaszkę z puszki przykręcona? szokens...
Polecam garaż Alfa Romeo na Arkuszowej. Odrobiłem lekcje , czyli przeczytałem czały temat , znam opinie z forum na temat Arkuszowej. Wizyta trochę przypadkowa. Wymiana oleju+filtr. Części moje , kupiony poleceny Liqui Molly do PDF ( dzięki za porady z forum ). Szybko i sprawnie , tak jak standarcik powinien wyglądać .Przy okazji kłopot , zapieczona i zniszczona przecinakiem śruba ( przedostatni servis w carserwis 1-go sierpnia)Auto ma 75tys jazdy za sobą ale od stycznia 2008 jeżdzi w zasadzie tylko po mieście. Więc rozmowa o rozrządzie. Jaka cena : 1200 wraz z paskiem osprzętu silnika . Części z garażu . W trakcie naprawy kontakt tel. bezproblemowy . Bez fajerwerków . Tak jak być powinno . Do forumowiczów oceny , głównie cena rozrządu. Bo trudno oceniać profi obsługi gdy się nie było na miejscu.
Widac mieli dobry humor. Pytanie jeszcze czy duzy burdel po sobie zostawili bo z tym tez roznie bywa :)
Dokładnie, ja po wizycie porządek pod maską musiałem sobie zrobić sam (panowie chyba nie mają czasu na takie rzeczy jaj zapinanie spinek od osprzętu...), nie mówiąc już o bonusie w postaci niedopiętego przewodu paliwowego i w efekcie lejącego się paliwa za samochodem :P (co ciekawe - pompa wyrównała stratę, dało się jechać!)
O do Fuc.k'a :mad:. Nie patrzyłem pod maskę . Jutro rano zerknę przed jazdą . Choć wrażenia akustyczne z motoru i mechaniczne z pracy są pozytywne. BTW wielkie dzieki za info , będę sprawdzał .
Możesz napisać AdamDudus1 ile z ciekawości Ci krzyknęli za wymianę oleju i filtrów?
a ja kolejny raz juz polecam Pablo. Zostawilem co prawda na przeglad i wymiane filtrow (+ wahacz, uszczelnienie, plukanka etc), ale nie mam zadnych zastrzezen - szybko, sprawnie, dokladnie i przystepnie. Dziewczyny peugeota tez przejrzal i naprawde w dobrej cenie naprawil przy okazji - kawal drogi moze i jest, ale te pare groszy za paliwo mozna zaoszczedzic, a naprawde jakosciowo super
Właśnie wróciłem od Tomka Twardowskiego moją 159'ką, która niestety musiała do Tomka przyjechać na lawecie.
Okazało się, ze po wymianie filtrów i płynów w Pablo Garage, źle złożyli obudowę filtra powietrza i wleciało do niego ful wody, piachu i całego syfu, co poszło dalej i zepsuło również przepływomierz.
Pomimo ogólnego zadowolenia z usług Pablo Garage - szybko, tanio i na pierwszy rzut oka profesjonalnie, jak widać - są ofiary.
Nie wiem czy to przypadek, zwykła ludzka pomyłka...
Czy może robił to "stażysta", który nie sprawdził i popełnił błąd -
ale ja zapłaciłem za to lawetą, nowym filtrem, przepływomierzem, czasem i nerwami.
Całe szczęście, że skończyło się tylko na przepływomierzu.
Pozdrawiam.
Wisiala jak dlubal przy mojej czy juz przy pezocie? :) bo jak belle robil Pawel to mnie nie bylo na miejscu, przyjechalem na gotowe i jak robil pezota troche pozwiedzalem :) btw dobre zeberka sa w tym barze - pizzerii przy remizie w miasteczku :) zamiast stac Pablowi nad glowa mozna czasem podskoczyc ;)
A daleko tez mam do Pawla bo z Pruszkowa tam jest mi ciezej dotrzec niz autostrada do Lodzi :)
Wysyłane z mojego Galaxy Nexus za pomocą Tapatalk 2
Ja odebrałam auto od Tomka - faktura taka, że masakra - więcej u mnie w wątku.
Pisałem w innym temacie, ale ten bardziej dotyczy naszej czesci Polski.
Robert Soczewka 05-340 Rudno, 22A mazowieckie tel. 608 761 628 Uczciwy mechanik (a ciężko o to dziś) i zna się na alfach.
Możecie mówić że od Arka ze 155