Gdyby się dało coś z tym zrobić, to dopiero byłby luzik :) O włączaniu/wyłączaniu świateł faktycznie można by całkowicie zapomnieć.
Printable View
Gdyby się dało coś z tym zrobić, to dopiero byłby luzik :) O włączaniu/wyłączaniu świateł faktycznie można by całkowicie zapomnieć.
janio a te Twoje światła są dedykowane czy uniwersalne?
Prosiłbym o zdjęcia pankusp@poczta.fm
Yonash: zeby mijania sie wlaczaly po zapaleniu silnika ? Bo dzienne sa ustawione tak, ze sie wlaczaja po zapaleniu auta, myslalem ze chodzi ci o opoznienie funkcji auto do wyjechania z garazu- tego fakt nie chcialem.
Skutkiem "ubocznym" opóźniacza garażowego jest włączanie świateł mijania z opóźnieniem ;) Ale teraz musisz zrobić to sobie sam, albo czekać do wiosny aż przyjadę do Carlosa.
no tak ale to caly czas nie do konca jest to, Twoje opoznianie z tego co pamietam dziala tak, ze swiatla wlaczaja sie po jakims czasie (minucie?) od odpalenia, tak zeby wyjechac z garazu i zeby sie swiatla nie wlaczaly i wylaczaly za chwile, ma to sens i jest to jakis kompromis, ale ja w garazu mam np ciemno i lubie widziec ze swiatla mam wlaczone. Jakby sie udalo zrobic tak, ze odpalasz i wtedy sie dopiero swiatla wlaczaja to bylo by najlepsze imo, ale pewnie to nie takie proste.
Dzisiaj wyciągnąłem sobie halogen żeby sprawdzić czy uda się go rozkleić. No i udało się.
Już zamówiłem ringi i moduł. Jak paczka dojdzie to zabiorę się do roboty i dam znać o wynikach.
Świetnie, koniecznie pochwal się efektem i zdjeciami :)
Prosze o głosy mojej alfy romeo http://motokiller.pl/49919/Alfa-Romeo-156-16-i-24-JTD
Dziekuje
Zamówiłem te: https://jafra.com.pl/product_info.ph...roducts_id/921
Panowie co jest z wami i tymi ringami? czy alfowicz nie moze wymyslec cos innego niz kopiowanie wjesniackiego pomyslu BMW. Jak to wyglada? Kolesie z BMW polewaja jak widza alfe z ringami ze niby koles zazdrosci i przykleja pierdole do lamp w ktorych tego nie powinno byc. Ja zreszta tez bym polewal z BMW jak by koles zamiast lampy przedniej zespolonej pierdachnol sobie trzy oddzielne. Alfa 159 wyglada zajebiscie bez tych ringow. Nie kaleczmy jej! A tu ring w mijania ring w drogowe migacze i jeszcze halogeny masakra. Myslal ktos jeczcze o stopach?
lukasz ja tez bym raczej tej modyfikacji nie zrobil ale mi sie to podoba.Z 3 swiatlem stop bylby problem;)
Nikt nikomu nie zabroni zrobic co chce z wlasnym samochodm ale to zawsze powod gosci z BMW zeby komentowac ze kolesie z Alfy cos sobie dokleili.
lukasz159 masz prawo tak uważać. Nie potwierdzam, nie zaprzeczam. Ja szukam dobrej adaptacji świateł DRL, a przy okazji wyszły te ringi. Bo jak by wyglądała 159 z podłużnymi uniwersalnymi światłami z allegro?
Jakby ktoś przegapił:
http://www.forum.alfaholicy.org/styl...l_projekt.html
YonasH czytałem wasz temat już kilka razy i jestem pełen podziwu waszych umiejętności. Ale boje się ciąć te klosze. Gdyby się coś nie udało to klosz z xenonem kosztuje ok. 800 zł. A halogeny można bez problemu rozlkeić i na allegro chodza po 100 zl.
Spoko, absolutnie nikogo nie namawiam :) Kto chce, sam się zgłosi.
Ja mam takie w ofercie jakby ktoś chciał w miejsce halogenów.
http://www.forum.alfaholicy.org/sprz...gwarancji.html
Proxim, a na czym polega ich "homologacja"?
Mają wybite znaki homologacji na kloszu. Czyli domyślam się, że jest to dopuszczenie do ruchu drogowego.
E4 i RL
Żaden problem
A mi sie bardzo podobają, jest idealnie i tez zrobione fachowo tylko tak jak mówie, tez troche sie boje ciąć. ale jeśli chodzi o estetykę to niesamowicie robią robote. :-)
Robią robotę? To może jeszcze ringi w halogeny wtedy będzie szał :)
Dla mnie EOT, powiedziałem swoje zdanie, każdy ma swoje ;)
ej to nie zakladajcie sobie i tyle,a jak oni sobie zrobili to co Was to boli??
Kolego, czy Ty wyrażasz własne zdanie jedynie powodowany bólem, jeśli tak, to wyjaśniałoby to wiele Twoich wpisów ;)
Jak to "ciąć", przecież koledzy "ringowcy" mają metodę, która nie wymaga cięcia, chyba, że coś pominąłem w wątku, do którego z pewnych względów po prostu nie zaglądam ;) Nie wiem, ale zdaję się, że koledzy posunęli się tak dalece w opowiadaniu bajek, że samym im się już myli fikcja z rzeczywistością :)
"won
janio odpierdol sie OK juz ci to kiedys mowilem" - cytat priva, zaserwowanego mi przez "kolegę" czarnego :) Chyba komuś puszczają nerwy.
ty sie dobrze czujesz psycholu??Jak cos pisze do ciebie na priv to chyba nie pisze tego na forum??Moze napisz co z zona/dziewczyna robisz w lozku
Niestety kazda z metod wymaga mniej lub bardziej inwazyjnego ciecia.
wysłane z tostera
Moja metoda wymaga cięcia, jednak nic nie stoi na przeszkodzie, by ktoś własnym sposobem lampę rozkleił w fabrycznym miejscu :)
Ja tego nie potrafiłem zrobić, więc opracowałem własną metodę. Napiszę do wszystkich uczestników projektu aby ją udostępnić.
Masz rację, a jak bijesz w domu żonę i dzieci, a w kościele dajesz na tacę, to jesteś dobry katolik... już Ci chyba kiedyś pisałem coś o "moralności Kalego", ale jest okazja, żeby to powtórzyć - przypomnij sobie, a jeśli masz problemy z pamięcią, to przeczytaj sobie mój wpis opisujący dyskusję na temat ringów - tam jakoś nie miałeś nic przeciwko temu, żeby Twój poplecznik w dyskusji cytował zmanipulowany mój priv do niego, a raczej moją odpowiedź na jego priv - powiem Ci tak - w mojej okolicy nie ma dość głębokiej dziury, do której której mógłbym wejść, żeby zniżyć się do Twojego poziomu, a Rów Mariański chyba nadal pozostaje niezdobyty, a więc nawet nie będę próbował, natomiast każdy kolejny idiotyzm, który spłodzisz na forum, będzie podlegał mojej ocenie, czy Ci się to podoba, czy tez nie - privów więcej do mnie nie pisz, chyba, że wstydzisz się powiedzieć w obecności pozostałych, tego, co masz mi do powiedzenia - jak dla mnie OT, w kwestii dalszej, z Tobą dyskusji w tej kwestii.
Panowie nie szczypcie sie....nie od tego jest ten wątek, bo wasze ostatnie posty nie wnoszą nic do tematu.