Bardzo dobra rada !
Ja tak robiłem w samochodzie syna. Efekt - turbawkę i tak musiałem wyczyścić, a jako bonus miałem wymianę uszczelki pod głowicą. Zadam ci teraz pytanie retoryczne - Czemu ją wydmuchało ?
Printable View
Dziś przeciągnąłem pomimo wyświetlanego p0235 na III do 5k rpm. i przed 4k rpm. błąd zgasł. IV poleciała jak szalona i czerwone światło :/
Może wróci nadzieja. We wtorek reg. zaworów bo mi zaraz maskę rozwalą a z tego co wiem to od około 150k km nie miała nawet pomiaru luzu.
A soboty boje się najbardziej: spróbujemy ten błąd p0235 mechanicznie w turbie na stole poszukać, już śnią mi się po nocach nadpalone łopatki :/. Przy okazji przelotowy wydech wstawię :)
Panowie mam takie pytanie ile trzeba kupić wężyków podciśnieniowych i o jakiej średnicy aby wymienić wszystkie idące do turbiny te z przodu odchodzące od zaworu overbost chyba, że są gdzieś jeszcze inne które warto wymienić.
P0095 - MCSF zgasł dzisiaj rano... wczoraj byłem w krótkiej trasie (wolna jazda - brak drogi) - nie mam pojęcia o co chodzi...
Ponawiam pytanie: ile trzeba kupić wężyków podciśnieniowych i o jakiej średnicy aby wymienić wszystkie idące do turbiny te z przodu odchodzące od zaworu overbost chyba, że są gdzieś jeszcze inne które warto wymienić.
Ja wyrobiłem się w 2m wężyka 3mm otwór/światło i jeszcze mi go zostało.
Mam nowe wieści o p0235. Wywala byka na 3k na III ale nie ogranicza mocy. W sekundę gaśnie turbina, cichnie i Alicja leci pełną mocą do odcinki. Później IV jest ok, aż do ponownej redukcji od II biegu. Ale warunek: muszę przyśpieszać delikatnie, bo gdy but w podłodze to nie szarpnie na III przy 3k i przeładowanie na całym zakresie. Nie ma rady, turbina na stół. Dam znać co przyniosła sobota...
sprawdz 47. podstrone tego tematu
http://www.forum.alfaholicy.org/147_...zrobic-47.html
Ok dzięki już wszystko jasne.
Dołączę się do tematu podczas przyspieszania na III-IV biegu około 3500rmp wyskakuje błąd p0238 czy sztanga od turbo powinna chodzić luźno!
U mnie ręką nie idzie ruszyć sztangi.