termostat do wymiany , normalnie ma utrzymywać 80 , przy bucie 90
Printable View
w nawiązaniu do chęci sprzedaży pojazdu ;)
oglądałem jeszcze raz te wykresy i stwierdzam że geo działa , fakt faktem nie jest to do końca co powinno ale dużo nie brakuje;
odnośnie sztangi której się uparłeś : bez obciążenia (tylko jazda) łopatek nie otworzysz bo za małe ciśnienie , zresztą jakby się sztanga za szybko podnosiła to byś w ogóle mocy nie miał ;
czy kopci podczas przyspieszania ? sprawdzałeś dolot przed turbosprężarką , a odnośnie turbo , rozbieraliście je ? , ruszaliście regulację sztangi ?
Mam pytanie co do interfejsu ELM 327 1.3
-czy trzeba przerabiać tak samo jak vaga żeby połączyć się z abs/airbagiem
-jakie ciekawe opcje są po podłączeniu się z bodycomputerem?
Widzę że FES się rozwija.Dużo nowych możliwości,nawet po wymianie wtrysków można zmienić kod IMA dla nowego wtryskiwacza.Oby tak dalej.
Przerobiony kabel przez Viaken nie łączy się z poduszkami ABSem
Z poduszkami nie będzie się łączyć bo do tego potrzebny KKL
Jakie ciekawe opcje?
Kasowanie inspekcji serwisowych
Odczytywanie stanu licznika (z zegarów)
błędy w elektronice (np. żarówka od tablicy rejestracyjnej)
sprawdzanie czujników alarmu, otwarcia drzwi, świateł zewnętrznych wewnętrznych i długo by jeszcze wymieniać.
masz połączenie z Body i Dashboard?
ja takiego problemu nie miałem, w rozmowie telefonicznej z servisantem Viakena przekazałem żeby wylutowali tylko rezystor i tak zrobili, jest to jedyny na allegro sprzedawca, który modyfikuje interfejsy
Viaken kiedyś miał Elm własnej produkcji a teraz sprzedaje chińszczyznę tak jak inni sprzedawcy na allegro
Mam połączenie z ECU a także z magistralą CAN Magnetti Marelli.
Właściwie to wszystkie oferowane przez FES 2.5 funkcje działają przy pomocy tego kabla prócz ABSu i AirBagów.
Jaka funkcja jest pod F7 w diagnostyce silnika, coś związanego z wtryskami, bawił się ktoś tym?
tez to widzialem, ale ze wzgledu na ostrzezenie odpuscilem:P