Mogli cofnąć 50, a mogli i 150. :p
Rozsądnej to znaczy ile?
Printable View
wg mnie spawanie głowicy to średnia opcja, chyba że naprawa fabryczna z gwarancją.
Regenruje się u nas wszystko, ale z jakim skutkiem - po regeneracji maglownicy i 2 poprawkach i nadal jej niesprawności, powiedziałem sobie koniec z regeneracjami...A spawanie glowicy to wg mnie juz tym bardziej śliska sprawa.
Ja moze mialem szczescie ale uzytkowalem 3 (z czego 2 nadal) auta z silnikami 2.4 silniki 200 i 210, przebiegi pewne zakres 140kkm, 190kkm, 250kkm - dwa z chipem jedna bez, wszystkie bez dpf, jedna z egr off i nic z glowica nigdy sie nie dzialo (przepraszam w jednej wymienialem uszczelke pod glowica, ale glowica byla sprawdzona i byla sprawna bez pekniec), kolektory sprawne po wymieniane na nowe z klapami.
Jestescie pewni ze auto nie mialo zadnych niedomagań wczesniej ?
Kolega z dwukrotnie peknieta glowicą, chyba sam napisał co było przyczyną - niesprawny uklad chlodzenia.
Kto wymienia regularnie plyn chlodzenia, czy sprawdza jego właściwosci ?
Roznice temperatur nie sa dobre dla tego auta - np zima minusowe temp i but, albo myjnia i but itp albo but zanim auto osiagnie optymalna temp pracy.
uslyszałem dzisiaj w serwisie teorie, że pękają w wersjach 210 KM, bo jakieś kanaliki sie przytykają , a wersje 200KM jesli tylko maja egr i klapy out to będą żyły. cytuje, bo ja sie na tym nie znam
Głowica w silniku 200 i 210 km jest dokładnie taka sama, jedyne różnuce w tym silniku to inne wtryskiwacze, turbo i program, ot tyle.
A co do regeneracji fabrycznej głowice sprzedawane jako remanufactured przez serwis(sam je paru osobom z forum sprzedawałem) nie są spawane tylko zupełnie nowe, jedyna różnica to że trzeba oddać starą, może być nawet od innego auta albo w kawałkach. Przepisy o ekologii
Różne bajki się słyszy :) Głowica w wersjach 200 i 210 KM jest taka sama. Inne są wtryski, pompa CR i turbina.
No to mnie kolega Jasio uprzedził.
Hej. Zastanawiam się nad zakupem 159 z 2,4 200km automat 2008 rok, i chciałbym poznać orientacyjne koszta wymiany głowicy.
Jasiu podawał w innym temacie cenę głowicy, obecnie ponad 6000.
Nie ma co zakładać, że w Twoim egzemplarzu ona pęknie, aczkolwiek dobrze jest mieć zachomikowane na czarną godzinę.
Zachomikowane to warto mieć pieniądze na zupełnie inną markę...i już nigdy nie wracać.