Cytat:
Gdyby to było moje auto zapompowałbym więcej o dziesiątkę doładowania, rail byłby ustawiony na pewno na 1650 (seryjnie 1400) :)
Pozdrawiam Czyli w tej chwili na reilu jakie jest ciśnienie?? Bo jeśli seryjne (!!!) to mega szacunek za wynik i zarazem pytanie jaki jest potencjał tej jednostki nawet na ori turbo?? Układ wtryskowy da rade wydoić znacznie więcej ,czy już zblizyliście sie do granicy?? sądząc po bezdymnym sofcie,pewnie macie jeszcze spory zapas,ale mogę się mylić.
W oparciu o wykres tego 2,4 20v mogę założyć ,że układ wtryskowy 1,9 16v moze mieć również potencjał na +/-240km ( biorąc pod uwagę ,że wtryskiwacze i pompa są takie same jak w 2,4 20v) ???
Ciśnienie raila nie jest obecnie seryjne. Jak już pisałem można w sofcie poszalec jeszcze ale trzeba też obserwowac (logi) co dzieje się z railem przy dużym ciśnieniu i dużym otwarciu wtrysku + zmęczeniu cieplnym. Nikt nie wie jaka jest wydajnośc tego układu i kiedy ciśnienie na railu przestanie byc trzymane. W EDC15 tego typu problem miałem już kilka razy, może po świetach postaram się coś zaradzic na to w moim własnym aucie.