Strona 7 z 11 PierwszyPierwszy 1234567891011 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 110

Temat: [156] Moje modyfikacje sw 2,4jtd 20v w firmie Cinsoft-240.1km/536,5Nm

kecaj77
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał cinek_ Zobacz post
    Gdyby to było moje auto zapompowałbym więcej o dziesiątkę doładowania, rail byłby ustawiony na pewno na 1650 (seryjnie 1400)
    To może chcesz kupić? Napompujesz więcej, ustawisz rail na 1650, a jak będzie wszystko dobrze to ja odkupię znowu

Oczywiście żart na wiosnę bankowo się stawie na remap, bo obecnie wszystko gra w 100%, tylko wczoraj wieczorem spadł u mnie ostry śnieg, a mam nadal letnie opony i jak jechałem odwieść dziewczynę(10km) to nie powiem, że byłem królem ulicy Dzisiaj już trochę lepiej, bo wyjeżdżone, ale ten niuton plus śnieg to trochę uczy mnie cierpliwości

Pozdro

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    sląsk
    Auto
    JTD

Domyślnie

Cytat Napisał kecaj77 Zobacz post
    To może chcesz kupić? Napompujesz więcej, ustawisz rail na 1650, a jak będzie wszystko dobrze to ja odkupię znowu

Oczywiście żart na wiosnę bankowo się stawie na remap, bo obecnie wszystko gra w 100%, tylko wczoraj wieczorem spadł u mnie ostry śnieg, a mam nadal letnie opony i jak jechałem odwieść dziewczynę(10km) to nie powiem, że byłem królem ulicy Dzisiaj już trochę lepiej, bo wyjeżdżone, ale ten niuton plus śnieg to trochę uczy mnie cierpliwości

Pozdro
    Przy śniegu miga pewnie i na 6tce
    Pozdro
    www.cinsoft.pl; http://www.facebook.com/CINSOFT
    CHIPTUNING, MECHANIKA, MODYFIKACJE
    USUWANIE DPF, EGR, KLAP WIROWYCH
    HAMOWNIA OBCIĄŻENIOWA 4x4 MAHA LPS 3000

kecaj77
    Gość

Domyślnie

No miga miga, można powiedzieć, że to już na stałe świeci, tak jakby jakiś błąd pokazywało

Użytkownik Romeo Avatar Jimmy
    Mieszka w
    Trójmiasto
    Auto
    AR159 SW 2.4JTDm 20V TI

Domyślnie

Cytat Napisał cinek_ Zobacz post
    Przy śniegu miga pewnie i na 6tce
    Pozdro
    "zwykłe" 175km miga na 5

Użytkownik Znawca Avatar rybakmj
    Mieszka w
    Grajewo,podlasie
    Auto
    Kia Sportage 1.6 PB 177km

Domyślnie

[/QUOTE]Gdyby to było moje auto zapompowałbym więcej o dziesiątkę doładowania, rail byłby ustawiony na pewno na 1650 (seryjnie 1400)

Pozdrawiam[/QUOTE]

Czyli w tej chwili na reilu jakie jest ciśnienie?? Bo jeśli seryjne (!!!) to mega szacunek za wynik i zarazem pytanie jaki jest potencjał tej jednostki nawet na ori turbo?? Układ wtryskowy da rade wydoić znacznie więcej ,czy już zblizyliście sie do granicy?? sądząc po bezdymnym sofcie,pewnie macie jeszcze spory zapas,ale mogę się mylić.

W oparciu o wykres tego 2,4 20v mogę założyć ,że układ wtryskowy 1,9 16v moze mieć również potencjał na +/-240km ( biorąc pod uwagę ,że wtryskiwacze i pompa są takie same jak w 2,4 20v) ???

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Ostrów Wielkopolski
    Auto
    Seat Leon FR

Domyślnie

Cytat Napisał rybakmj Zobacz post
    W oparciu o wykres tego 2,4 20v mogę założyć ,że układ wtryskowy 1,9 16v moze mieć również potencjał na +/-240km ( biorąc pod uwagę ,że wtryskiwacze i pompa są takie same jak w 2,4 20v) ???
    Będzie dymić jak stary Kraz... Granica 1,9 to jakieś 215-218 PS z tego co wyczytałem bez jakiegoś tam uporczywego kopcenia. Powyżej to już jest smuga dymy układ ma na potencjał 230-240 PS z mega kopceniem. Chociaż Rail też jest tutaj taki sam 1400

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    sląsk
    Auto
    JTD

Domyślnie

Gdyby to było moje auto zapompowałbym więcej o dziesiątkę doładowania, rail byłby ustawiony na pewno na 1650 (seryjnie 1400)

Pozdrawiam Czyli w tej chwili na reilu jakie jest ciśnienie?? Bo jeśli seryjne (!!!) to mega szacunek za wynik i zarazem pytanie jaki jest potencjał tej jednostki nawet na ori turbo?? Układ wtryskowy da rade wydoić znacznie więcej ,czy już zblizyliście sie do granicy?? sądząc po bezdymnym sofcie,pewnie macie jeszcze spory zapas,ale mogę się mylić.

Ciśnienie raila nie jest obecnie seryjne. Jak już pisałem można w sofcie poszalec jeszcze ale trzeba też obserwowac (logi) co dzieje się z railem przy dużym ciśnieniu i dużym otwarciu wtrysku + zmęczeniu cieplnym. Nikt nie wie jaka jest wydajnośc tego układu i kiedy ciśnienie na railu przestanie byc trzymane. W EDC15 tego typu problem miałem już kilka razy, może po świetach postaram się coś zaradzic na to w moim własnym aucie.
    W 1.9 16v na dużej spreżarce oraz DOBRYM i SWIEŻYM układzie wtryskowym myślę że 220-230ps może byc realne (patrząc tylko z punktu widzenia turbo i układu paliwowego).

Pozdro

---------- Post dodany o godzinie 22:54 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 22:52 ----------

Cytat Napisał Kolin Zobacz post
    Będzie dymić jak stary Kraz... Granica 1,9 to jakieś 215-218 PS z tego co wyczytałem bez jakiegoś tam uporczywego kopcenia. Powyżej to już jest smuga dymy układ ma na potencjał 230-240 PS z mega kopceniem. Chociaż Rail też jest tutaj taki sam 1400
    Ilośc dymu na hamowni nie jest wyznacznikiem, na drodze i tak większosci nie widac; przy strojeniu na duzej spręzarce zwracałbym uwagę przede wszystkim na EGT a nie na to jak auto sra dymem...

Pozdro

---------- Post dodany o godzinie 22:55 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 22:54 ----------

Ilośc dymu na hamowni nie jest wyznacznikiem, na drodze i tak większosci nie widac; przy strojeniu na duzej spręzarce zwracałbym uwagę przede wszystkim na EGT a nie na to jak auto sra dymem...

Pozdro
    www.cinsoft.pl; http://www.facebook.com/CINSOFT
    CHIPTUNING, MECHANIKA, MODYFIKACJE
    USUWANIE DPF, EGR, KLAP WIROWYCH
    HAMOWNIA OBCIĄŻENIOWA 4x4 MAHA LPS 3000

Użytkownik Znawca Avatar rybakmj
    Mieszka w
    Grajewo,podlasie
    Auto
    Kia Sportage 1.6 PB 177km

Domyślnie

Pożyjemy ,zobaczymy.W lato dam ci znać jak to faktycznie jest,a wiem że wtryski mam zdrowe.

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Ostrów Wielkopolski
    Auto
    Seat Leon FR

Domyślnie

Sam jestem ciekaw bo nikt magicznego 200 PS w 1,9 nie przebił.

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Czechowice
    Auto
    Giulietta Veloce 200/420 by Cinsoft

Domyślnie

no to moge Cie zapewnic ze Cinek przebije