Pytasz czy miał dobre:)
Ja bym zapytał czy je w ogóle miał:edziahurra:
A tak na serio to zapytaj czy je miał i niech ci je pokaże.
Przy tych blokadach jest tak prosta/ obrazkowa instrukcja/ ,że trzeba być idiotą aby je żle założyć.
Na przyszły rozrząd jadę do ASO . Wolę dolozyc 500 zł i mieć pewne . Jutro się wyjaśni bo mam jechać na poprawkę . A co myślicie o tym że mechanik do Ma zalał motul 5w40 a nie selenie ? Jedni uważają że to błąd a inni chwala motul . Poprzedni wlasciciel lal takie oleje ( wiszą karteczki na silniku ) 2017 mobil 5w30 (6k km 10 miesięcy ), 2018 r. Castrol 5w40(8k km 7 miesięcy ) a teraz poszedł motul 5w 40 .
no chyba lepiej jak zalał motul a nie tą selenię star PE 5W40 która zasyfia silnik? ile razy już ludzie wklejali fotki z silników 1.4 po tej selenii które po 100tyś km były zasyfione na max. selenia tak, ale gdybyś lał 0W30 digitek.
Odebrałem auto od mechanika - twierdzi że przestawił rozrząd o 2mm i ze pali ok,.U niego odpalił od strzała ale później na 10 odpaleń ( gdzieś pod sklepem itp ) 2 razy się zaciął za pierwszym razem :( już nie mam siły i chyba pojade na serwis w weekend niech ustawią ,czesci ( sruba i filterek chwilę temu kurier dostarczyl więc sa u mnie już )
Olej to motul x-cess 5w40
Wymiany nie wprowadzi do komputera bo nie ma oprogramowania , mówił że do następnej inspekcji zostało 2000km więc zebym sobei gdzieś podjechał kto ma takie oprogramowanie ;/
Czyli składał na flamaster.
Robota od d..y strony z tym filtrem od MA bo znów trzeba łapę ściągać.
Naprawdę nikt z mechaników w twojej okolicy nie ma blokad?
poszedłbym do niego i powiedział że albo załatwi blokady i zrobi rozrząd jeszcze raz, albo niech oddaje pieniądze. nie wykonał usługi właściwie no to nie ma zapłaty.
gość mógłby kupić ELMa na BT za 40zł i darmowy AlfaOBD i skasować Ci inspekcję, ale widać totalnie niedoposażony i bez parcia na poprawnie/kompleksowo wykonaną usługę.
Ten mechanik to był zaufany zanjomy od lat i widać się przejechałem na zaufaniu ;/ Jade dziś szukać innego mechanika ( sa dwa bosch serwisy w okolicy)Najpierw zapytam o szczegóły co zrobią a dopiero potem zlece usługe. Na nowo wymienie olej i filtr oleju :( bo ten teraz mi zalał x-cess motul a on ponoć nie jest dedykowany do multi air więc wole nie ryzykowac, Dzis juz mam na rece filterek modułu i srube z filtrem do turbo wiec tez wymienie juz z nowym olejem, zapytam od razu czy zrobią wpis w komputer i czy mają blokady . Wole umoczyć 300-500 zł niż uszkodzić moduł :( a na przyszlość będe chyba wolał jechać 50km do ASO i zapłacic więcej - masakra co za ludzie
Lepiej zalej 0W 30 lub 0W40
MA lepiej na tym pracuje.
Blokady kosztują max 200 i pasują do wszystkich silników 1.4 fiata.
Skoro mu ufasz to wymuś właściwą usługę.
Sam sobie kup kabel czy moduł na BT i skasuj inspekcję alfa obd czy Mes -em