Jak nie jest oryginał założony to czego się spodziewasz jak błędu?
Printable View
a mój problem ktos pomoże rozwiązać ? bo we wtorek auto oddaje do mechanika :)
Tak ciężko użyć opcji "SZUKAJ"? Błąd który masz P1238 oznacza ilość powietrza powyżej wartości docelowej - czyli raczej przepływomierz do wymiany. Ewentualnie EGR się nie domyka
zanim kolega wymieni przeplywomierz warto jeszcze poczytac ten post i podlinkowane w nim posty :)
http://www.forum.alfaholicy.org/156/...tml#post950690
co prawda sytuacja wydaje sie byc troche inna, u mnie np nie bylo bledu MCSF na liczniku czy "slabniecia" alfy, ale moze sie przydac
To jest jak dobrze widzę KKL. Nie będzie to dobry wybór dla 147-ki. CAN-a nie obsługuje i do wielu podzespołów się po prostu nie dostanie
Nie dostanie się do:
Service Interval Reset |INFO|ADJ|ELMOBDKey
Connect (NAV) Marelli|INFO|DTC|PRM|ACT|ELMOBDKey
Convergence Marelli/Microsoft (Blue&Me)|INFO|DTC|ELMOBDKey
Convergence Marelli/Microsoft C3 (Blue&Me Nav)|INFO|DTC|ELMOBDKey
Instrument Panel Mannesman VDO|INFO|DTC|PRM|ACT|ADJ|ELMOBDKey
Body Computer Marelli|INFO|DTC|PRM|ACT|ADJ|ELMOBDKey
CAN Info |INFO|ELMOBDKey
CAN Setup / PROXI Alignment Procedure|INFO|ADJ|ELMOBDKey
Delphi climate control (Dual zone)|INFO|DTC|PRM|ACT|ELMOBDKey
Delphi climate control (Single zone)|INFO|DTC|PRM|ACT|ELMOBDKey
Boot TRW |INFO|DTC|PRM|ACT| ELMOBDKey
Driver's Door TRW |INFO|DTC|PRM|ACT| ELMOBDKey
http://www.multiecuscan.net/SupportedVehiclesList.aspx
U mnie MCSF nie występuje. Czasem jednak pojawia się czarny dym. Zrobiłem logi dynamiczne i jest okresowe przeładowanie do 2,5 bara przy 2,5 tys. obr. (wtedy właśnie dymi przez chwilę).
Podejrzewam elektrozawór podciśnienia. Na logach widać, że pracuje w zakresie ok 40-75%. Nie do końca wiem jak interpretować ten parametr. Jest OK?
Wczoraj psiknąłem trochę wd40 na sztangę i zmieniłem wężyki i dzisiaj przy pełnym bucie dymienie jest minimalne, dlatego chciałbym ustalić, czy powinienem wymieniać ten elektrozawór czy nie (w końcu kosztuje prawie dwie stówy).
Nie wiem czemu ale mam straszną sieczkę w tych logach :( Kodowanie ?
wczytane do FES`a 3.6 są OK.
Otwieram w OpenOffice, więc może dla tego. Nie mam w pracy Windows-a, więc zobaczę na to wieczorem.
Tak się chciałem nieśmiało przypomnieć. Rzuci ktoś fachowym okiem na moje logi?
Wrzucę screeny jakby csv z postu wyżej jednak z jakiegoś powodu nie chciały się komuś wczytać.