Lexus w sumie nigdy tak naprawdę Kombi nie robił. IS Sportcross to jedyny jaki był w ofercie (wyjątek potwierdzający regułę :P), ale po zdjęciach wygląda na jeszcze mniej praktyczny od 156 SW.
Printable View
Lexus w sumie nigdy tak naprawdę Kombi nie robił. IS Sportcross to jedyny jaki był w ofercie (wyjątek potwierdzający regułę :P), ale po zdjęciach wygląda na jeszcze mniej praktyczny od 156 SW.
Zgadzam się, biorę takie auto jakie mi odpowiada pod względem funkcjonalności i wyglądu. Chociaż oczekiwania co do wyglądu było trudno spełnić i nadal jest to kompromis.
Silnik 280 KM będzie produkowany do końca sierpnia 2018 i już teraz nie można zamawiać Superba z tym silnikiem.
Potem będzie dostępny nowy silnik z modyfikacją na 272 KM. Być może to kwestia nowej normy emisji spalin, przez którą Opel wycofuje swój najmocniejszy silnik Pb.
Co ciekawe w VW nic nie mówią o wycofaniu tego silnika i Passat nadal jest z nim dostepny.
Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
Kolejny zły przykład.
Lexus jest nieco sztucznie wykreowaną marką istniejącą od 89 roku, a do niedawna sprzedawaną na części rynków jako Toyota, a na części jako Lexus.
I Lexus raczej nie celuje w sprzedaż jaka się marzy dla AR w FCA.
Wysłane z mojego Moto G (5S) Plus przy użyciu Tapatalka
Pisałem o bagażniku Stelvio.
Dziwiłem Ci się, dlaczego chociaż nie przejedziesz się Alfą ale rzut oka na cennik wyjaśnił sprawę - najdroższy Opel kosztuje tyle co podstawowa Giulia a co tu mówić o Stelvio. Trzeba było od razu napisać, że Alfa jest w innym segmencie cenowym i bym Cię więcej nie męczył. Nie każdy chce/może pchać się w segment premium, gdzie walory użytkowe samochodów są mniejsze a ceny wyższe niż popularnych marek.
Akurat można trafić Stelvio z wyprzedaży rocznika za około 150 000 zł, najdroższą Insignie Exlusive można skonfigurować dobrze powyżej 200 000 a takiej rzeczywiście nie mam zamiaru nabywać. Wybralem Elite z kilkoma dodatkami.
Najpierw kierowałem się walorami praktycznymi i estetycznymi, a potem ceną.
Nie czuje sie meczony ;-)
Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
A o Mondeo nie myślałeś? Jak dla mnie fajne auto.
Chyba jednak lepsza Fiesta 1.0 Ecoboost niz Mondeo z tym silnikiem ;)
- - - Updated - - -
Taka informacja uzyskana w toku poszukiwan nastepnego auta w odniesieniu do mocnych motorow z DE.
Opel wycofuje silnik 260 KM z automatem 8-st. - nastepca 1.6 200 KM z Astry. Zamowiac nie mozna. Produkcja do 27 tygodnia roku.
VW wycofuje silnik 280 KM - ma byc 2.0 275 KM i DPF.. Zamawiac juz nie mozna tego silnika. Produkcja do 30 tygodnia roku.
Skoda wycofuje silnik 280 KM - ma byc 2.0 272 KM z DSG 7-st. (obecnie 6-st.) i prawie na pewno DPF.. Tez nie mozna zamawiac tego silnika. Produkcja do 30 tygodnia roku.
Wszystkie wycofywane silniki z 4x4 dolaczanym automatycznie.
Tak, tak te paskudne niemce, olac ich ;-)
Ostatni, przy innej okazji, usiadłem do Stingera by KIA. Muszę powiedzieć, że wrażenie super. Wygodnie, dużo miejsca z przodu i z tyłu. Wrażenie trochę jak w czołgu bo tunel środkowy dość wysoki. Pozycja za kierownicą dobra. Zaraz obok był salon Alfy. Polazlem i po raz pierwszy zasiadłem w Gulii i Stelvio. Jesli chodzi o wnętrze to KIA trochę słabsza ale bez szoku natomiast w Stelvio i w guli z przodu miejsca jakby trochę mniej i gdzieniegdzie kolanem zachaczałem (mam 201cm wzrostu). Z tyłu w guli jak w mojej 159 - ciasno i z wychodzeniem problem. W Stelvio lepiej ale szału też nie ma. Co prawda podejrzewam, że Alfy są krotsze od KII ale mimo, ze Stelvio jak na SUV-a mi sie podoba to gdybym miał decydować co kupić to miałbym chyba lekki dylemat (rozpatrując oczywiście tylko wygląd i ilość miejsca bo żadnym z tych samochodów nie jeździłem). Pzdr.
Coraz częściej widuje Stelvio na ulicach i coraz bardziej mi się podoba :)
Ciekawe ile będą kosztować 5-letnie sztuki z 2.0 TBi...