Taka jest niestety ostatnio tendencja - maksymalne upraszczanie i jeden kolor:
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...2015/02/10.jpg
Printable View
Taka jest niestety ostatnio tendencja - maksymalne upraszczanie i jeden kolor:
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...2015/02/10.jpg
Po co "ulepszać" najpiękniejsze logo w historii motoryzacji? Zwycięskiego składu się nie zmienia! :D To obecne trąci taką lekką nutką klasyki i to jest wg mnie świetne. Wielka szkoda, jeżeli zostałoby zmienione :(
Sorry, ale ostatnia wizualizacja logo podeslana przez UKI na pewno nie będzie obowiązywać.
Po pierwsze dla tego, ze nie ma korony, a po drugie Ferrari nie uzyloby na swoim bolidzie czegos niezatwierdzonego :) Tzn inaczej... Alfa nie pozwolilaby sobie na przypadkowe logo.
Radosuaf... mocny argument, ale niestety smuci.
Logo na mojej kierownicy jest przepiękne. Kolorowe takie i w ogóle :D będę płakał...
Hmm, w Alfie ktoś zauważył, że Skoda zmieniła kurę zieloną na kurę srebrną i się ładnie sprzedaje, a oni chcą dużo sprzedawać więc... ;)
Kura od Skody jest zielona... a przynajmniej na oficjalnych stronach.
Na samochodach chyba jest juz chyba srebrna, prawda?
Logo powinno zostać to które jest. A jest piękne. Z kurą niech się dzieje co chce, mnie to rybka. Logo Alfy powinno być wpisane na jakąś listę dziedzictwa czy coś:-P
No tak, na samochodach - na nie nie da się nie natknąć. Na strony skody jakoś nie ciągnie mnie aby zaglądać ;)
Dziwisz się? Popatrz na ofertę i ceny AR, a potem porównaj z konkurencją. Gdybym ja miał kupić teraz auto z salonu to wolałbym Mazdę 3 hot hatcha 165 KM niż Julcię. Ładne auto, ciekawy silnik, a w porównaniu do Julci 170 KM zostanie 20000 na bajery.
Patrząc na ceny obecnych AR i to jak na samochody patrzą Polacy (niemieckie ponad wszystko!) to Giulii na ulicach będzie pewnie tyle, co Maserati, albo i mniej. Bo Ci których stać, a nie będą chcieć BMW M kupią Maseraka, a ci których nie stać na Maserati będą celować albo w BMW i podobne słabszych wersji, albo nawet nie spojrzą na AR.
Japonia czy Stany, czy nawet szeroko rozumiany zachód to co innego, ale u nas?
Bo polacy cenią sobie solidność,jakość,niemiecką precyzję i żadna tam Giulia tego nie zmieni,dla nas ważniejsze jest auto bezawaryjne,gdzie jestem pewien,że dowiezie mnie na miejscie bez holowania,wiecznych napraw co 2 dni i wyśmiewania się na każdym kroku,masz alfę?hahaha po coś to kupował?gorszego auta nie mogłeś kupić?takie rzeczy wysłuchiwałem codziennie także psychicznie nie wytrzymałem i zmieniłem na normalną markę i teraz nikt się nie nabija,jadę do mechanika to mi nie mówi,że alfa się psuje te samochody tak mają,niestety jest w tym tyle prawdy.
Niestety miałem dwie 156 i nie były to zajeżdżone auta,ale niestety gorszego auta w życiu nie miałęm i nie che tego mieć już w ręku,opinie w necie mówią same za siebie,alfa sobie naważyła piwa tyle razy,że już nie wierzę w piękna lata tej marki.chyba nie da się kupić gorszego auta od 156 w benzynie TS 2.0 przed 2000r tragedia to jest mało powiedziane.
Wiadomo,że jak będzie giulia i m3 w tej samej cenie to większość wybierze bmw
Zaglądam sobie do tematu,ale jak zwykle nic tu się nie dzieje,gadanie o niczym,przestaje się już interesowac tą marką,marka straciła kolejnego klienta.