Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
Po co "ulepszać" najpiękniejsze logo w historii motoryzacji? Zwycięskiego składu się nie zmienia!To obecne trąci taką lekką nutką klasyki i to jest wg mnie świetne. Wielka szkoda, jeżeli zostałoby zmienione
![]()
Sorry, ale ostatnia wizualizacja logo podeslana przez UKI na pewno nie będzie obowiązywać.
Po pierwsze dla tego, ze nie ma korony, a po drugie Ferrari nie uzyloby na swoim bolidzie czegos niezatwierdzonegoTzn inaczej... Alfa nie pozwolilaby sobie na przypadkowe logo.
Radosuaf... mocny argument, ale niestety smuci.
Logo na mojej kierownicy jest przepiękne. Kolorowe takie i w ogólebędę płakał...
Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel
"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond
Hmm, w Alfie ktoś zauważył, że Skoda zmieniła kurę zieloną na kurę srebrną i się ładnie sprzedaje, a oni chcą dużo sprzedawać więc...![]()
Kura od Skody jest zielona... a przynajmniej na oficjalnych stronach.
Na samochodach chyba jest juz chyba srebrna, prawda?
Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel
"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond
Logo powinno zostać to które jest. A jest piękne. Z kurą niech się dzieje co chce, mnie to rybka. Logo Alfy powinno być wpisane na jakąś listę dziedzictwa czy coś:-P
Jest: Jaguar XF 3.0 V6
Były: Alfa Romeo 147 1,9 JTD 115 KM => Hyundai Coupe FX 2.0 (RD2) => Alfa Romeo 156 SW 2.5 V6 => Honda Accord VI 2.0 VTEC => BMW 118d E87
Junak 126
No tak, na samochodach - na nie nie da się nie natknąć. Na strony skody jakoś nie ciągnie mnie aby zaglądać![]()
Dziwisz się? Popatrz na ofertę i ceny AR, a potem porównaj z konkurencją. Gdybym ja miał kupić teraz auto z salonu to wolałbym Mazdę 3 hot hatcha 165 KM niż Julcię. Ładne auto, ciekawy silnik, a w porównaniu do Julci 170 KM zostanie 20000 na bajery.
Patrząc na ceny obecnych AR i to jak na samochody patrzą Polacy (niemieckie ponad wszystko!) to Giulii na ulicach będzie pewnie tyle, co Maserati, albo i mniej. Bo Ci których stać, a nie będą chcieć BMW M kupią Maseraka, a ci których nie stać na Maserati będą celować albo w BMW i podobne słabszych wersji, albo nawet nie spojrzą na AR.
Japonia czy Stany, czy nawet szeroko rozumiany zachód to co innego, ale u nas?
Bo polacy cenią sobie solidność,jakość,niemiecką precyzję i żadna tam Giulia tego nie zmieni,dla nas ważniejsze jest auto bezawaryjne,gdzie jestem pewien,że dowiezie mnie na miejscie bez holowania,wiecznych napraw co 2 dni i wyśmiewania się na każdym kroku,masz alfę?hahaha po coś to kupował?gorszego auta nie mogłeś kupić?takie rzeczy wysłuchiwałem codziennie także psychicznie nie wytrzymałem i zmieniłem na normalną markę i teraz nikt się nie nabija,jadę do mechanika to mi nie mówi,że alfa się psuje te samochody tak mają,niestety jest w tym tyle prawdy.
Niestety miałem dwie 156 i nie były to zajeżdżone auta,ale niestety gorszego auta w życiu nie miałęm i nie che tego mieć już w ręku,opinie w necie mówią same za siebie,alfa sobie naważyła piwa tyle razy,że już nie wierzę w piękna lata tej marki.chyba nie da się kupić gorszego auta od 156 w benzynie TS 2.0 przed 2000r tragedia to jest mało powiedziane.
Wiadomo,że jak będzie giulia i m3 w tej samej cenie to większość wybierze bmw
Zaglądam sobie do tematu,ale jak zwykle nic tu się nie dzieje,gadanie o niczym,przestaje się już interesowac tą marką,marka straciła kolejnego klienta.
Ostatnio edytowane przez dereza ; 02-02-2015 o 22:18