Stwierdzone na pomiarach ?
Printable View
Jak sprawa wygląda? Głowica już zrzucona?
Te tłoki to do NASA zostały wysłane na badania bo tyle czasu już minęło i nie ma żadnych informacji na temat badań tych tłoków.
Czy może wyniki badań tych tłoków będziemy oglądać tak jak protokół kalibracji hamowni?
Wtryskiwacze poszły do sprawdzenia, głowice będę zrzucal dopiero jak auto zostanie uruchomione i będzie na to czas, dzisiaj dotarł silnik na wymianę. Do 12.03 powinno być coś wiadomo
Wysłane z mojego SM-G350 przy użyciu Tapatalka
4 tłok pekniety
Wtryskiwacze poszły do sprawdzenia,generalnie nie wygenerowały IMA kodów,ale po przeszło 200tyś nie musiały,ale też mieszczą się jeśli chodzi o dawkowanie.Tak twierdzi Bosch serwis,po zmontowaniu wszystkiego do kupy mają ładną korekcje,4 wtryskiwacz ma -1,15 w tych okolicach ale nie wydaje mi się żebyz tego powodu miał pęknąć tłok,przy czym ten nieszczęsny tłok jest "wymyty" w stosunku do pozostałych przez paliwo,
W filtrze powietrza była woda i tu przestroga dla właścicieli by tam zaglądać bo filtr w 159 jest bardzo nisko i jazda bez osłony jest ryzykowana,w tym przypadku akurat brakuje kawałka nadkola no i dlatego coś tam się dostało z koła bezpośrednio,efektem czego jest uszkodzony wirnik sprężarki,troche już też przepuszczała oleju
Klapy wirowe ok,ale został założony kolektor z Giulietty bez klap,uszkodzona była też rurka metalowa od czujnika różnicy ciśnień i przewód silikonowy.Poza tym czegokolwiek innego się nie dopatrzyłem.Co do softu nie wiem i na tym nie znam się nie tyle by omawiać konstrukcje map i obiektywnie powiedzieć czy jest dobrze czy zle i to jest indywidualna sprawa własciciela co tam w sterowniku wyląduje-ja poleciłbym serie.
Sworzeń jeszcze zobacze bo może coś z tego silnika się jeszcze uda zrobić a jeśli tendencja będzie dalej taka jak do tej pory to klient na 2.0 JTDM się pewnie znajdzie:D
Uszczelka pompy oleju była już wymieniana w silniku z rozwalonym tłokiem
Darek sprawdź ten 4 wtryskiwacz pod obciążeniem jaka ma korektę. a Filtr często jest mokry i zafajdany częściej trzeba go wymieniać. Ja dodatkowo mam zalepione te 2 małe dziurki w podstawie filtra i podstawę daje lekko na sylikonie i jest suchy :) Masz zdjęcie pęknięcia tłoka ?
Oczywiscie wtryski sprawdzane na zimnej ropie co jest bezsensu.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
A przyjedz sobie zobaczyć;-) nie było zbytnio czasu na większą diagnostykę na teraz, w maju będę robił jeszcze parę rzeczy,jeszcze na koniec spod chłodniczki się lało trzeba było uszczelniac bo oringi juz nie trzymały i tez czujnik różnicy ciśnień głupoty pokazywał -3bar na jałowym;-) przy 106 proc. Zatkania. W każdym razie do Belgii dojechać dojechala