ciekawe podejscie :) lepiej wydac 250 pln i dopiero potem spytac czy to napewno to..
podaje jutro na sprawdzenie ukladu i uzupelnienie..
Printable View
Nie tragizuj. Podjechanie i tylko sprawdzenie czy jest czynnik kosztuje 50zł a jeżeli rzetelny zakład to nie weźmie nic. To tylko sprawdzenie ciśnienia. Masz manometr z odpowiednim gwintem to sam sprawdź. A jak faktycznie nie będzie czynnika to wtedy wiesz za co płacisz. To realne podejście. Czego byś nie napisał to zawsze to musisz sprawdzić. Nawet jak wiało zimnym wczoraj albo pięć lat temu to jak coś nie działa teraz to najpierw sprawdzasz czynnik. Jak sobie wyobrażasz pomoc skoro nie ma czynnika? Przez forum nikt Ci tego nie sprawdzi. TO tak jak z pytaniami "czemu nie świeci to albo tamto". Najpierw sprawdzasz bezpieczniki - proste. A że sprawdzenie czynnika kosztuje to nic na to nie poradzę. Tylko przestrzegam przed partaczami - jest ich 90%
to znowu ja :)
klima nabita i podlaczona pod komputer, wyszlo, ze do wymiany jest silniczek klapy ob. wew. klimatyzacji o numerze 77362654.
silniczek juz mam, tylko teraz jak sie do niego dobrac?
Poszukaj wnikliwie bo bylo na forum kilka razy jak sie do tego zabrac.
dzieki za brak pomocy, bez Ciebie to forum chyba by upadlo.
szukalem przed napisanie, nie znalazlem.
moze ktos inny?
w EPER'ze ni ma rysunków gdzie to dokładnie jest i pod czym itp ?
okiej, dobieram sie do tego od zewnatrz? w sensie od strony silnika nie wnetrza samochodu?
Musisz się dostać do podszybia, tu masz manual:
http://www.forum.alfaholicy.org/zrob...grzewnicy.html
Trzeba szukać tez pokrewnych tematów bo nie zawsze jest napisane w tytule dokładnie to pytanie co zadajesz. Konkretnie o klapie obiegu wew to nikt nie pisał ale sporo było o dobieraniu się do układu napowietrzania.
Klapa obiegu wew. jest przed wymiennikami ciepła (ogrzewania i klimy). Z podszybia będzie najłatwiej. Do pozostałych klap to ponoć jest lepiej od środka ale to Cię nie interesuje.
Też mam ten problem. Rozebrałem podszybie i okazało się, że element łączący klapkę z silnikiem zniknął chyba się rozsypał? W eperze szukałem i nie znalazłem ale w serwisie okazało się, że w eperze jest taki element kosztuje ok 10 zł mają ten eper jakiś lepszy. Zamówiłem i czekam na część. Na razie rozłączyłem ten silniczek na kostce. Błąd klimy dalej się wyświetla. Zobaczymy jak wymienię. Pozdrawiam.