Tez wymieniałem ten nieszczęsny trójnik bo działały spryskiwacze tylko z jednej strony, oryginał kosztował ponad 100zl, ten za 6 zł ciekawa opcja, możliwe że będzie działał, kup, wymień i napisz czy jest ok, 12zł z wysyłką to nie pieniądze.
Printable View
Tez wymieniałem ten nieszczęsny trójnik bo działały spryskiwacze tylko z jednej strony, oryginał kosztował ponad 100zl, ten za 6 zł ciekawa opcja, możliwe że będzie działał, kup, wymień i napisz czy jest ok, 12zł z wysyłką to nie pieniądze.
Witam
ten sam problem - nie działa jedna strona (prawa) spryskiwaczy reflektorów. Niestety nie szukałem wcześniej rozwiązania na forum, więc przy wolnej sobocie zdjąłem zderzak (brak podnośnika) - nie jest to ani trudne, ani specjalnie czasochłonne, ale do rzeczy:
trójnik ma takie dwie dziurki, zapchane kurzem, piaskiem itp. wystarczy wsadzić tam końcówkę drucika, delikatnie "zamieszać" i w moim przypadku założyć zderzak. Wszystko działa.
Jaką średnicę mają przewody eleastyczne idące od trójnika do spryskiwaczy reflektorów?
Przewody oryginalne są 8 mm.
Średnica wew czy zewnetrzna?
Mogę potwierdzić, że trójnik ze strony Land Rovera działa bez zarzutu. Cena z wysyłką 55,41 zł.
Czy ktoś testował trójnik z VOLVO?
Wygląda identycznie z tym z Land Rovera a kosztuje 8zł.
http://scandicar.eu/VKAR2074_p169805.html