Ok, dzięki te odpowiedzi mi wystarczają. Mam nadzieję, że miejsc kilka pozostanie i uda mi się dołączyć jak wyjaśnią mi się moje sprawy :)
Printable View
Ok, dzięki te odpowiedzi mi wystarczają. Mam nadzieję, że miejsc kilka pozostanie i uda mi się dołączyć jak wyjaśnią mi się moje sprawy :)
stary ja mam zone w ciazy i jedziemy razem na ten zlot :) ja tez sie szykuje na zlot tylko mam dylemat bo chce sprzedac moja alfe a dziasiaj przyszly nowe zdezaki i progi i to jest dopiero klin czy lakierowac i zakladac ?? czy poczekac az sie alfa sprzeda i zalozyc do nowej ??? ale az mnie korci juz juz bym do lakiernika polecial.tylko moja jest cosmo blue a ta ktora chce kupic jest czarna i nawet jak bym chcial potem przelozyc zdezaki to bede musial znow lakierowac :(
a do organizatorow chce tylko tyle napisac ze zobaczycie ilu naprawde jest zagozalych fanow alfy na zlocie
ja też jadę ale za rok będzie to pewnie tydzień po moim weselu więc różnie może być bo nie wiem czy gdzieś nie pojedziemy się powygrzewać na plaży
Pewnie będzie to dla wielu zaskoczeniem, ale jest to scenariusz bardzo prwadopodobny. Szczególnie biorąc pod uwagę fakt, że już teraz prowadzone są rozmowy odnośnie przyszłorocznych imprez jubileuszowych :P
Właśnie wróciłem z kolejnej wyprawy do FAP w Warszawie i Paweł 156 niestety ma rację. Frekwencja Zlotu jest żałosna, ludzie w FAP zastanawiaja się jak mają do tego (Zlot) podejść. Czy traktować go jak Ogólnopolski Zlot czy tez raczej jak lokalne spotkanie Alfistów :/
To powiedz mi co jeszcze mam lub mogę zrobić, aby zwiększyć frekwencję ???
Z kąd wziąść pieniądze, jeśli twierdzisz, że nie jest tak źle :mad:
Jest źle i nie da się tego ukryć, sami sobie strzelamy gola i to na oczach FAP :(
Jeśli dobrze pamiętam w zeszłym roku było podobnie :rolleyes:
Planowałem jechać ale specjalnie nie śledziłem sprawy, dzisiaj obadałem temat, nie wiedziałem że jest taka lipa z zapisami i wpłatami więc szybko to załatwiłem :)
Myślę że sporo osób tak do tego podchodzi, jak to Polacy, wszystko odkładają na ostatnią chwilę ;)
Do zobaczenia:)
Ps. kto w końcu jedzie z okolica Zabrza, Rudy, Katowic itp??
Znowu się będę teraz tłumaczył, ale jeśli uda mi się przyjechać na chwilę na lotnisko (żeby poznać parę osób na żywo po raz pierwszy ;)), myślę że część osób zrozumie, dlaczego nie dałem w tym roku rady. :) Przygotowania na przyszłoroczną rocznicę alfy czas zacząć. :D
Może i Cię rozbawiłem , nie wiem na czy ma polegać ten patronat FAPu nad Zlotem wyczytałem , że pozwolili nam używać logo ALFY ROMEO i tyle . Co więcej niesie za sobą taki patronat tego nie wiem ? dlatego zapytałem a wstydzić się przed nimi niby z jakiej racji.
Co do zlotów aut jednej marki , to nie wiem czy w Polsce są organizowane zloty większe niż 200-300 samochodów jednej marki ?
OK, ale to co piszę są to sprawy o których rozmawiam i nie są to rzeczy pewne, więc bardzo proszę nie traktować tego jak pewnik.
FAP stając się naszym Patronem, zgodził się wspomóc nas finansowo, jednak z racji tego, że w FAP planowanie finansowe odbywa się w trybie rocznym (a naszej imprezy tam nie było), mogą nas wspomóc tymi środkami które pozostały nie wykożystane z innych imprezach, które organizował lub wspierał FAP.
Otrzymaliśmy zapewnienie o tym, że na naszej imprezie pojawią się samochody pokazowe (jakie tego jeszcze nie wiemy, ze względu na to, że osoba odpowiedzialna za samochody w tej chwili znajduje sie na Tour de Pologne, po za tym są już wcześniejsze rezerwacje tych samochodów)
Z całą pewnością otrzymamy również gadżety Alfa Romeo, lecz tutaj sprawa wygląda podobnie jak z finansami, otrzymamy to co zostanie po innych.
Moim skromnym zdaniem, najważniejsze w tym wszystkim jest to, że FAP dowiedział się o naszym istnieniu, uważa nas za partnerów do rozmowy (jak na razie) i chce z nami rozmawiać.
Pozostałe informacje dotyczące Patronatu FAP nad Stowarzyszeniem nie dotyczą Zlotu i mogę przekazać je w dziale Założycieli. :)
P.S. Mam nadzieję, że teraz Andrzej zweryfikujesz chociaż trochę swój pogląd na sprawę, kto kogo bardziej potrzebuje :rolleyes:
trzaby sie jeszcze zastanowic, czy jednak przypadkiem nie jest problem formuly zlotu. Moze jednak ludzie oczekuja rodzinnego pikniku, jak na Pomorzu?
Robert, czy Majkel nie usunal z Twojej wypowiedzi czegos istotnego aby? Troche dziwne, ze mod edytuje posty moda....
Nie przejmuj się, nie usunąłem nic istotnego :D
Pytalem Roberta. I tylko jego.
Ja wiem co poprawiłem w jego poście i napewno nie wpłyneło to w żadnym stopniu na zawartość merytoryczną jego wypowiedzi.
.... a ktos ma???? Mozesz jasniej?
Adas. O ile sie orientuje to formula zlotu ktorą proponujemy jest bardzo bliska temu co chce widziec FAP wiec kazde odejscie w strone pikniku tylko pogorszy nasz odbiór. A co do faktu ze wiekszosc ludzi woli zloty piknikowe to moze to i lepiej. Idealną iloscią uczestnikow na naszym zlocie to ok 80-100 i mysle ze wiecej nie potrzeba.
pikniki to sobie można zrobić na spotach lokalnych, nie wyobrażam sobie siedzenia 3 dni w jednym miejscu i żarcia mięcha z grilla non stop :) Taka formuła zlotu jak jest jest najlepsza. Fiat jest nam potrzebny, chociażby po to że przy ich wsparciu możemy więcej, a i sam zlot z materiałami promocyjnymi lepiej się prezentuje. Bez nich też możemy się bawić, ale z nimi powinno być jeszcze lepiej.
Wysłałem resztę kasy, czy ktoś może potwierdzić fakt zaksięgowania bo nie dostałem potwierdzenia, tak jak po zaliczce.
cinek o ile mi wiadomo dostaniesz wiadomosc na meila ze juz kasa dostarczona , ja tak dostalem :) Pozdrawiam :)
ano fakt zapomniałem że pojechała, w takim razie luzik
a tego to nie wiedzialem. Ale skoro zewszad sie leja biadolenia, jak nas malo - to podalem jeden z powodow, wyluzuj.
Ja nie krytykuje, bo i sam wole dwie formuly zlotow w ciagu roku. Wiem tylko, ze jesli Wegrzy w przyszlym roku nie zalatwia wielojezycznych informacji (lub chociaz w lengłycz), to ja se ich odpuszcze. W tym roku za CHRL nie wiedzialem, co oni tam na scenie miedla.
Alez ja jestem wyluzowany tak jak na "nołomennokraj" :D
Co do biadolen ze nas malo to raczej mialem na mysli zdziwienie ze te 100 miejsc nie zostalo "rozdrapane" w tydzien po rozpoczęciu zapisow :) No ale moze to zlotowi wyjdzie na zdrowie :D
A węgrzyny .. Mnie tam sie na AlfaCity 2008 podobalo mimo ze nie mowili lengłydż. Po prostu fajny wyjazd z fajnymi ludzmi na fajny spot AR :D
http://www.alfaromeo.pl/index.php?q=9&id=99
a o naszym Zlocie cisza :(
Skoro z 62 państw było ponad 300 osób to jak od nas będzie nawet 80 to nie ma co narzekać ;) I ciekawe gdzie Ci co widzieli Milano, a zwłaszcza fotki z ukrycia?
O naszym zlocie cisza bo sie jeszcze nie odbył :) Szkoda tylko że ze zlotu w Nieborowie zdjecie jest z zeszlego roku a nie z tego :/ A bylo nas tam troche :D
Było było, w końcu 18 Gtv'ek w jednym miejscu to rekord raczej ciężki do pobicia nawet w skali Europy, na którymś forum czytałem że w UK było chyba 12 na podobnym zlocie :) i fakt szkoda że dali zdjęcie z zeszłego roku kiedy były tylko 3 i wtedy to był spot a nie zlot ;), a co do zlotu w Częstochowie to jak ktoś napisał ważna będzie jakosc a niekoniecznie duża ilosc uczestników, mnie niestety zabraknie.
Ale wspomnieć mogli że jest w planach. pewnie że jakość się liczy bo lepiej nawet 20 ale świadomych właścicieli niż 100 posiadaczy.
Ja już jest pewne że będę, czy są potrzebne jakieś wcześniejsze wpłaty np. za branie udziału w jakiejś konkurencji? (kimam w namiocie)
Pewnie jest to gdzieś napisane ale wybaczcie ogromnyyy brak czasu!
zbig ... no litości. :) Poczytaj strone http://zlot2009.alfaholicy.org.pl/
Przeciez my nie wiemy ktorą opcje wybierasz :)
Jesli bedziesz pod namiotem na calym zlocie to placisz 170 PLN. W tej kwocie masz juz wszystkie konkurencje i imprezy :D
gdzie dałoby radę*ustalić jakie auta zapisały się już na 400 m? jakieś 3.0, 3.2 v6? Chciałem ustalić jak mocno jest obsadzona najwyższa klasa pojemności?
Do kiedy da radę*się*zapisywać na samo lotnisko? Moje auto stoi u blacharza i nie wiem kiedy dokładnie wyjedzie.
Wiadomo jaka będzie dokładna formuła wyścigu na 1/4 mili? ile przejazdów? Jakie mierzenie ? Samo ET? czy ET + RT?