Panowie powróćmy może do tematu związanego z typami wkladek i przepływwomierzy
Printable View
Panowie powróćmy może do tematu związanego z typami wkladek i przepływwomierzy
Ja mam w u siebie zamontowany zamiennik MaxGear.
Wraz z @sdero dobraliśmy go z innego silnika* - działa wręcz fenomenalnie - max dochodzi do 1241 mm3/i.
*z innego silnika znaczy od innego 2,4 jtd z Lancii gdzie w oryginale występowała taka sama wkładka jak w moim - wykręciłem wkładkę i przełożyłem do oryginalnej obudowy.
Syfon... po prostu nie wiem, ale czy Ty czasami czytasz to co sam napiszesz?
Sprzedawca zamienników przepływomierzy nie udzieli Ci informacji o tym, że masz na niego gwarancję producenta?
Albo sam już nie wiesz o co Ci chodzi, albo w ogóle nie rozumiesz tego co do Ciebie się piszę.
Raczej jestem w stanie zrozumieć co napisałem.
Powstrzymam się z osobistymi docinkami jakie Ty stosujesz.
Napiszę po raz kolejny. Nigdzie nie stwierdziłem, że te zamienniki działają gorzej. Tego nie wiem.
Napisałem tylko, ze żaden sprzedawca w Polsce nie daje gwarancji, że dają takie same odczyty jak oryginalne Bosche.
Nie rozumiem skąd taki atak na mnie za to stwierdzenie. Ja po prostu chciałem kupić zamiennik przepływki i pytałem u wielu sprzedawców. I NIKT mi tego nie zagwarantował. Mało tego, dwóch przyznało, że mogą dawać słabsze odczyty. Tylko to napisałem i to podtrzymuję w całej rozciągłości bo chyba nic się w tym temacie nie zmieniło.
Miałem się nie wtrącać, ale...
stosując takie podejście jesteś skazany na wszystkie części oryginalne, ponieważ żaden sprzedawca nie zagwarantuje Ci nigdy, że sprzedawany przez niego zamiennik jakiejkolwiek części jest 100% odpowiednikiem części oryginalnej, choćby dlatego, że jest inny producent.
Nie bardzo. Inaczej nie byloby tematów o falujących wskazaniach temperatury po założeniu termostatu Verneta. Natomiast czujnik temperatury np. NTC 10kOhm jeden producent zrobi z tolerancją 1%, drugi 5%, a trzeci 10% i żaden akurat tym parametrem się nie chwali. Nie muszę chyba dalej wyjaśniać, co to oznacza dla użytkownika
Za błędy winić Tapatalk i operatora MB526
Przepływomierz, tak jak każdy inny czujnik / element pomiarowy w aucie (nie dotyczy układu AirBag), ma dopuszczalną odchyłkę pomiarową, którą algorytm sterowania silnikiem bierze pod uwagę, tzn. przyjęto z góry pewną tolerancję pomiaru. W przeciwnym przypadku trzeba by było co roku oddawać przepływomierz do legalizacji/kalibracji/pomiary wzorcowe, a po każdej ingerencji w układ ssący/dolotowy czy choćby wymianę filtra powietrza robić kalibrację pomiarów.
Nawet w przypadku przepływomierzy Boscha przyjęta jest pewna tolerancja pomiaru, ponieważ korzystają z podzespołów firm obcych, a te jak wiadomo mają swoją tolerancję i raz mogą przekłamywać na +, a raz na -. Wszystko w zależności od partii podzespołów.
Sprawa oczywista.
Tylko jak to się ma do zakupu zamiennika przepływki?
Czy to oznacza, że zamiennik nie musi trzymać parametrów oryginału?
O ile może dawać inne odczyty? Jaka jest tolerancja +,-? Czy wreszcie te zamienniki mieszczą się w tej tolerancji?
A o tym tu rozmawiamy, a nie o tym jak działa ECU w współpracy z przepływką.
Dyskusja tyczy się tego, czy kupujac zamiennik przepływki, jako klienci od jakiegokolwiek sprzedawcy otrzymamy zapewnienie, że działa jak oryginał. Że daje takie same odczyty.
Sprzedawca sprzedaje. On nie da gwarancji. Tylko producent.
Więc jesli kupisz zamiennik który nie będzie odpowiadał parametrami, pokażesz kwity, że zamontowano w warsztacie, wykres itp, wówczas pójdzie reklamacja.
Rozpatrywana będzie 2 tygodnie i potem albo odadzą kasę albo nowa przepływke dostaniesz, albo powiedza, że wszystko ok.
Pewnie tak, chociaż jak kupowałem zamiennik to nie dostałem żadnej karty gwarancyjnej.
Gdyby mieć zapewnienie sprzedawcy, że zamiennik nie odbiega jakością od oryginału, to tak jak przy każdym zakupie w Polsce, w przypadku słabszych parametrów, moglibyśmy odesłać zamiennik jako towar niezgodny z umową, na koszt sprzedającego i dostać całość kosztów zakupu plus dwie przesyłki. Czyli nic by nas zakup nie kosztował.
W przypadku korzystania z gwarancji koszty ponosimy my. I pewnie dlatego sprzedawcy nie chcą dać zapewnienia, że te zamienniki są identyczne jakościowo jak oryginał.
A niby dlaczego nie?
Dostaję papierek od elektryka że jest do d...y i odsyłam.
Jak kupiłem zamiennik który u mnie w ogóle nie działał, a sprzedawca zapewniał że jest do mojego auta, to też grzecznie zadzwoniłem do niego i zapytałem, czy przyjmie go z powrotem jako towar niezgodny z umową, czy mam podjechać do elektryka po potwierdzenie moich słów na piśmie. Oczywiście zgodnie z ustawą na jego koszt.
Ponieważ nie tylko koszty dostawy wadliwego towaru musi zwrócić, ale też koszty jego montażu i demontażu.
I oczywiście oddał mi kasę za przepływkę i dwie przesyłki. Jak widzisz nie leję wody jak Ty, tylko piszę Ci jak można swoje prawa od sprzedawcy wynegocjować.
A pisanie o gwarancji nam przysługującej w przypadku przepływki jest właśnie na wyrost. Gwarancja jest dobrowolnym świadczeniem producenta. Nie musi go dawać. Nie wiem czy przy zakupie przepływki ktokolwiek z Was dostał pisemną gwarancję. Jak nie, to żadnej gwarancji nie macie. Macie paragon, a na jego podstawie możecie właśnie od sprzedawcy domagać się usunięcia niezgodności towaru z umową( Ustawa z dnia 27 lipca 2002 r. o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej oraz o zmianie Kodeksu cywilnego.) Po ta ustawa określa obowiązki sprzedawcy a nie żadnego producenta. Warto wiedzieć o czym się pisze, jak chcesz komuś lanie wody zarzucić.
Czujesz subtelną różnicę pomiędzy czymś CO W OGÓLE JEST ZEPSUTE a czymś co działa?
Pięknie potrafisz czytać ustawę, ale jednak znowu niedokładnie.
Jak dla mnie z Tobą koniec tematu, bo żałość by mnie ogarnęła gdybym za Ciebie miał dostać upomnienie.
Więc, wracając do tematu: MaxGear działa :P
To czy zakupiona przepływka w ogóle nie działa, czy też działa nieprawidłowo, jak dla mnie jest bez znaczenia. W obu przypadkach stanowi to podstawę do żądania zwrotu towaru jako towaru niezgodnego z umową, razem ze zwrotem kosztów poniesionych na montaż i przesyłkę.
Jak widzisz na moim konkretnym przykładzie, nie tylko umiem przeczytać stosowną ustawę ale i umiem wyegzekwować jej zapisy od sprzedawcy. Też na początku rozmawiał ze mną jak Ty, ale po otrzymaniu stosownego pisma i zapytaniu czy mam zapytać np. Rzecznika Praw Konsumenta kto z nas ma rację, jakoś szybko pieniądze za przesyłki znalazły się na moim koncie.
Nigdy nie negowałem faktu, że u Ciebie MaxGear działa. Bardzo możliwe że to dobrej jakości zamienniki, szkoda tylko, że żaden sprzedawca nie chce wziąć na siebie odpowiedzialności za to, że działają równie dobrze jak oryginalne Bosche. Jeszcze raz powtórzę, nie mam żadnych uwag do jakości tych zamienników, bo i nie mam wiedzy jaka ona jest. Wszystkie moje uwagi tyczą się sprzedawców tych wyrobów. Tego, że nie chcą zagwarantować ich działania, zgodnego z oryginalną częścią.
Panowie to jest temat o typach przepływomierzy/wkładek do samochodów marki Alfa romeo, a nie temat o ustawach/zwrotach/czy gwarancjach jakie powinni udzielić.
Poproście moderatora o stworzenie nowego wątku.
Syfon chcesz się wykazać widzą na temat ustaw czy kodeksów zapraszamy tu taj (To forum jest poświęcone dla młodych adwokatów,radców prawnych, czy innych osób które chcą pomóc prawnie innym) :
http://forumprawne.org.
Według regulaminu odbiegłeś zupełnie od tematu, w mojej interpretacji chciałeś usilnie wykazać swoją twórczość w egzekwowaniu swoich należności jak i usilnie "ZMUSIĆ KOGOŚ" do podzielenia twojej opini.
z przykrością patrze na te posty .... które zaśmiecają odpowiedni wątek biciem się słownym.
w psychologi taki termin nazywa się napaścią bez wolną na czyjeś przekonania.
A tak nie powinno być, forum jest po to żeby sobie pomagać,być życzliwym, jak i uprzejmym, pomocnym.
Magik, podzielę twoje zdanie MAXGEAR działa bo sam mam taki przepływomierz.
A ja jednak kupiłem oryginał z Boscha za 260 zł (ze zniżką u znajomych), doszedłem do wniosku, że to 100 zł różnicy, więc lepiej już kupić oryginał, dodatkowo bella jedzie do czipowania więc myślę że oryginał będzie lepszy ;) (chociaż wiem że Maxgear ma większy zakres pomiarowy;)).
Załącznik 115237Ja polecam póki co maxgear fs 276 alfa 156 1.9 16v 150KM
Przeczytałem cały temat 34str. i nie znalazłem nic dla siebie mam Alfę 1.9Jtdm 16v 150KM rok 2006. Dowiedziałem się dziś że org. powinien mieć nr 0281 002 792 który kosztuje 550zł deko dużo i nie mogę znaleźć zamiennika MaxGear jest w ogóle taki zamiennik?? Ogólnie przepływka wydaje się być sprawna, ale zawyża wskazanie temp. ktoś pisał że można wymienić ten czujnik temp. za śmieszne pieniądze, jest to wskazane czy mogę coś zepsuć??
a jaki numer OE pokazuje Tobie Eper?
Chyba o to chodzi 55183650
Katalog Boscha pod numerem OE 55183650 wypluwa 0 281 002 792 i 0 281 002 793
Przeczytać to nie wszystko :P
Sprawdzalem, bo ktoś mógł włożyć inną przepływkę. W latach 2005 lądowały tez przelywomierze z końcówką ...613
Nie za bardzo wiem jaka wkładka jest w środku. Jakbys rozebrał i sprawdził to by była dobra pomoc.
Dokładnie, czytanie to wszystko. Masz numer FS-276. Skoro chcesz przepływomierz MaxGeara idziesz na stronę... MaxGeara - tam jest katalog części w pdf z numerami OE. Ściągasz, otwierasz. Od strony trzydziestej-którejś zaczynają się przepływomierze. Przeglądasz i masz odpowiedź czy FS-276 jest przepływomierzem dla Twojego silnika lub czy w ogóle dla Twojego silnika MaxGear produkuje przepływomierze.
Tyle to ja wiem, ale pytałem czy co bardziej obeznani w temacie nie wiedzą czy któryś z przepływomierzy MaxGear podejdzie do mojej alfy, bo według katalogu taki nie figuruje, ale może ktoś z powodzeniem montował inny.
- - - Updated - - -
dostałem się do przepływonierza niestety nie mogę wyjąc wkładu bo nie wiem jak:o, ktoś pisał że są tam dwie śrubki na torx ale
Załącznik 116411
ja ich nie widzę, trzeba do tego wyjąć całą przepływkę?? Jednak na wkładzie jest oznakowanie co mnie zaskoczyło wkład jak i sama kostka jest 4-ro pinowa, a czytałem w tym wątku że te z czujnikiem temp. który mam uszkodzony są 5-cio pinowe, ktoś wie o co caman??
Wg tego co znalazłem to wkładka "F 00C 2G7 023" wystepuje w następujących autach:
FIAT LANCIA silniki 1,3 1,9 JTD
0281002792
0281002980
55183650
55206757
281002980
F00C2G7023 Producent BOSCH
Prawdopodobnie przepływka może również pasować od poniższych aut.
Tu wystepuje wkładka F00C2G7020 zamiast F00C2G7023 (obie są 4-pinowe)
Cytat:
ALFA ROMEO 159 166 BRERA SPIDER FIAT DUCATO silniki 2,2 2,3 2,4 3,0 JTDM MultiJet diesel
0281002764
0281002763
55190587
551905878
504136035
F00C2G7020 Producent BOSCH
Oki dzięki wielkie za odpowiedź!! A nie wiesz może jak ją zdemontować, wyjąć z obudowy?? Muszę do tego wyciągać cały przepływomierz?? We wszystkich poradach jakie znalazłem w miejscu zaznaczonym czerwoną strzałką były śruby, a u mnie ich nie widać.Załącznik 116415
Jak kupisz całą przepływkę to nie będziesz musiał rozbierać całości.
Nie rozbierałem takiej przepływki nigdy wiec nie wiem jak jest mocowana wkładka.
Oki dzięki to powiem tylko że najtańsza z tych przepływek kosztuje 330zł od fiata 1.3Multijet, zawsze to mniej niż 550zł dzięki za pomoc.
Testuję przepływkę MaxGear. Na razie w mieście, za miesiąc w dłuższej trasie. Oryginalny Bosch był sprawny jednak ja znalazłem "dziurę w całości" i postanowiłem kupić nowy zamiennik (w końcu 10 dni na zwrot, 2 lata gwarancji). Sprzedawca od razu zaznaczył bym dwa razy zastanowił się co kupuję, gdyż u niego w aucie żaden MaxGear nie działa prawidłowo, a u szefa w samochodzie bez problemu, także na dwoje babka wróżyła z tą chińszczyzną. Kupiłem. Do mojej alfy z 2003 r pasuje MaxGear FS-249. Przepływomierz wg EPR to 46811122, napis na obudowie 0 280 218 120, wkładka: F 00C 2G2 063. Kupiłem tu: petrocar.com.pl.
Popytałem trochę na forach osób, które założyły MaxGeara w aucie z grupy FIAT. Powiedzmy, że 90% użytkowników jest zadowolona z produktu zrobionego przez małe chińskie rączki.
Jakie odczucia? Auto powyżej 2 tys. obr. troszkę lepiej się zbiera. Nie muli tak bardzo na trzech pierwszych biegach. Czuć mocniejsze wciśnięce w fotel na drugim biegu (czego wcześniej nie było).
PS. Wymiana przepływki w temp. ok. -2 stopni, na dworze, z wyjmowaniem podstawy akumulatora to ok. 2 godziny. W zasadzie to potrzeba płaskiego i nasadowego klucza 10 i 13 (z przedłużkami).
Witam prosim bym o porade jaki by pasowal wklad do mojej ar156 2.5v6 obecnie byl wlozony o nr f00c 2g2 059
To jest wkładka od:
Opel Corsa C 1.2 16V
Przepływomierz powietrza firmy BOSCH
Nr. wkładki F00C 2G2 059
Tam najczęściej idzie:
ZAMIENNIKI:
PIERBURG - 7.22701.10.0
MEYLE - 6140360009 836584
BOSCH - 0280218031 0986280230
FEBI -
MAXGEAR -
NR ORYGINAŁÓW OE:
OPEL 836584
OPEL 9227760
OPEL 9193149
Albo
0280 217 123
Numer który Ty podałeś sugeruje opla corsę c 1.3
Najlepiej jakbyś napisał coś więcej o swoim silniku, który rok, ile sond (2 czy 4) i mozna by sprawdzić co powinno być u ciebie, bo być może ktoś wymienił wkładkę na taką jaką akurat miał pod ręką a my tu szukamy igły w stogu siana.
Mogę zobaczyć jaką ja mam (alfa z 02r , 4 sondy). Sprawdziłem - mam przepływomierz 0280 218 054 - wkładki niestety nie zobaczę bo auto na dworze a tu wieje jakby łeb chciało urwać, -12 i śnieg pada....
Chłopaki z początku tematu podpowiedzcie coś koledze bo moja wiedza w temacie nie za duża
Ponowne czytanie tematu - (wiedziałem że gdzieś tu jest odpowiedź) i bingo: DanielWarszawa zajrzyj do postu #40.
Panowie w sieci hurtowni FOTA maja wyprzedaż na jakieś chińskie zamienniki przepływki
0280218019 koszt 65zł brutto
jutro będę taką testował
Chyba szkoda kasy - te przepływomierze pokazują tylko 65% przepływu. Auto będzie zmulas. Szkoda Prześledź tematy Bubu321 na temat przepływomierzy - on tam testował różne i tak wyszło. Chyba tylko jakiś hiszpański zamiennik chodził jak trzeba. Inni też Ci potwierdzą że na chińczyku to jeździć nie będzie (różnica jest zauważalnie wyraźna w porównaniu do oryginału).
Nie kupuj tego chłamu dołóż parę złoty i kup boscha np. Od opla lub fiata z tą samą wkładką wyjdzie taniej niż do alfy a efekt ten sam. Jak kupisz chińczyka to za tydzień kupisz nowy i dwa razy kasa pójdzie.
Wysyłane z mojego GT-I9070 za pomocą Tapatalk 2
właśnie dziś miałem testować ten wynalazek ale stary bosch po psiknięciu specyfikiem crc działa i pokazuje napięcie do 4V a auto odzyskało moc :)
Mi też Bosch działał lepiej po pryśnięciu CRC. Po kilku miesiącach powrócił do poprzedniego stanu :/