Panowie ciężko pali na zimnym silniku.nowy aku alternator sprawdzony, rozrusznik też.Pierwszy screen na zimnym silniku , drugi na cieplym.Załącznik 248686Załącznik 248687
Printable View
Panowie ciężko pali na zimnym silniku.nowy aku alternator sprawdzony, rozrusznik też.Pierwszy screen na zimnym silniku , drugi na cieplym.Załącznik 248686Załącznik 248687
Ja bym nie stawiał tak śmiałych diagnoz na podstawie zwykłego screena i poczekał jak klient zrobi porządne logi. Na zdjęciach to gołe baby można oglądać ;) Bo z tego to nic nie wynika oprócz chaotycznie zbieranych danych.
Tak. Ciężko pali jak na dworzu jest ciepło na zimnym silniku.
Ja obstawiam zabrudzony lub uszkodzony regulator ciśnienia paliwa, spróbuj kilka razy włożyć kluczyk do stacyjki zanim odpalisz, niech pompa w baku dobije ciśnienie.
Wtedy pierwsze co należy to sprawdzić kompresję aby wykluczyć najgorsze.
Co prawda to prawda, akurat po tych zdjęciach to wróżenie z fusów, bo korekta może być zła nie tylko ze względu na uszkodzony wtryskiwacz. Niemniej, skoro ciężko odpala to może być właśnie wtrysk, chociaż np. w 8v można naprawić problem opalania zimnego silnika w ciepłe dni np. zwiększając dawki startowe, a niektórym pomaga wsadzenie rozrusznika od 2.4.
Wysłane z mojego 5080X przy użyciu Tapatalka