Proponuję Panu Moderatorowi, żeby za każde pojawienie się w tym wątku ciągu "159" wyp***dalał dyscyplinarnie z forum, bo to się już staje nudne... Ja się dostosuję.
Printable View
Ale cieszyć się to Ty nie umiesz :D
- - - Updated - - -
Wczoraj czytałem, że taka 4c 319hp przyspiesza do setki w 3.8 :O, czyli szybciej niż standardowa Giulia. Ciekawe czy Giulia Pogea da radę to zrobić 3.5 sekundy. Mielibyśmy Alfę zdolną dotrzymywać tempa 911 Turbo... Widzę, że na forum nikt się z tego nie cieszy, bo lepiej się przecież sprzeczać czy 1.8 mpi w 159 był udaną konstrukcją czy też nie.
- - - Updated - - -
Anderson powinien mieć bana za multikonto to po pierwsze :)
Umiem. Jupiii ;)
Staram się jednak i w tym wątku trzymać i odnosić do faktów, bez nadmiernej egzaltacji;
zamiast wyjaśniać później przez kilka postów prawo do własnej opinii i np. satysfakcji oraz dumy z tego jaka jest Giulia (zwłaszcza QV).
4C też mnie zainteresowało, ale wolałbym, żeby było o niej w miejscu jej poświęconym, nie tu, gdzie szukam czegoś o Giulii.
ps.
i o co Ci chodziło z tym Solarisem z wcześniejszego linka???
;)
Czy ktoś natknął się może już na zdjęcie Giulii na takich felgach?
Załącznik 208791
Wczoraj byłem obejrzeć Giulie w Auto-Centrum w Poznaniu.
Wersja Super - czarna. Dla mnie auto wykonane poprawnie, wnetrze bez zarzutu - nie zwracam uwagi na gorszej jakosci plastiki u dolu kabiny...Generalnie wykończenie, pozycja za kierownicą, uzyte materialy, ergonomia - wszystko na plus. Na zewnatrz - chyba nie zrobila na mnie takiego wrazenia jak np. Giulietta :), za Julka sie ogladam do teraz a za Giulia...dla mnie zbyt zachowawcza bym patrzyl na nia z pozadaniem :).
Biorąc pod uwagę skalę lamentu na jakość gumek na pedałach oraz innych ważnych elementów jak głębokość bagażnika albo jakość plastików na wysokości kostki, to chyba nie masz co się obawiać.
Mimo wszystko porównywanie stuningowanej 4C do stuningowanej QV jest w temacie Giulii, w przeciwieństwie do wyższości LPG nad CNG i wykładach Andersona o wymianie rozrządu w Alfie 159 1.8mpi.
Odnośnie Solarisa, Solaris pracuje na swoją markę 15 lat, tak jak Kia o której wcześniej pisałem, już prawie 10lat. Tutaj na forum każdy się krzywi, że Alfa jest gorsza jakościowo od BMW 3. Alfa dorówna Mercowi, BMW, ale na drodze ewolucji... Dokładnie tak jak Solaris czy Kia. Trzeba tylko być cierpliwym i mniej narzekać.
W tym wątku widać fale...
była fala wyższości Mazdy 6 nad Giulią
potem wyższości 159
potem znów o Maździe
potem 159
przed tym jeszcze kilkaset postów o tym czym jest premium i dlaczego Giulia się do premium nie zalicza
teraz znowu jakieś utarczki o 159...
Wszystko jasne.
Racja.
Po prostu przy tych wszystkich wspomnianych przez Ciebie OT czasami trudno rozpoznać co jest na temat.
Ja z kolei pisałem o tym, że AR na pewno zostawiła zapas mocy do wykorzystania poza Giulią, np. w mocnym SUV lub Alfeccie, a także w dalszej perspektywie -taką mam nadzieję - w nowym mocnym coupe.