Napisał
tobiasz1988
Cięzko stwierdz czy kupisz cos sensownego za 20k raczej celowal bym w okolice 23-25k to realna cena za rocznik 2006..
swoją kupiłem za23k , bardzo zadbana, przebieg 179k , niestety nawet takie zadbane auto z tym przebiegiem wymaga wkładu,
po 10k (6msc)
wymienialem amory tył + spręzyny , moglem wymienic same spężyny po pękła mi jedna, ale po co , wymieniłem też tacze i klocki bo były jeszcze orginalne ! zabieram sie za wymiane kolektora, bo lista juz dawno spadla , wiec jak dolicze jeszcze opony to przez pół roku dołozylem 4k do BARDZO ZADBANEJ sztuki z bardzo niskim jak na diesla przebiegiem 179k(8lat)
a juz mi cos zaczyna z przodu stukac bo tam jeszcze orginalny zawias jest..
moja rada ode mnie , przejedz się zdrową sztuka 159 by mieć chociaż porównanie jak powinna chodzić ( silnik i zawias)
omijaj te które wiszą na allegro dlużej jak od miesiąca .. sam kupowałem auto w połowie pazdziernika i jak wchodze na allegro to ciagle widze te same sztuki .. jak chocby bladoniebieskie kombi z 2009 roku :D:D
jesli znajdziesz alfe gdzies dalej jak 200km . popytaj po forum , moze ktos z nas mieszka bardzo blisko , sam sprawdzalem ostatnio alfe koledze który mieszkal 200km dalej / rodzynek z allegro okazal sie podrapanym zdzorem..