Witam wszystkich. Utworzyłem nowy temat, gdyż przeszukałem forum i nie znalazłem żadnej konkretnej odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie. Jeżeli nie powinienem zakładać tematu, to proszę przenieść post tam, gdzie trzeba i z góry przepraszam. Zachorowałem na 159... Teraz jeżdże avensisem z 99r (diesel) i powoli myslę o sprzedaży auta i kupnie czegoś młodszego. Dużo się naczytałem o alfie 159 i wychodzi na to, że nie ma się czego bać tylko zbierać kase i kupowacInteresuje mnie tylko 1.9 JTDm (120 albo 150KM - nie ma znaczenia bo jak 120 będzie za mało to chip) w kombi, chociaż sedan też by przypasował. Głównie robię trasy autostradką a4, mało jeżdżę po zakorkowanym Krakowie, więc o dpf się nie boję. CHciałbym abyście podpowiedzieli mi czy znajdę jakąś sensowną alfe za okolo 20tys? Wiem ze bedzie to pewnie kolo 2006-2005 roku i przebieg spokojnie 200tys, ale to mnie nie przeraża - a może nawet i lepiej bo już niektóre naprawy będą zrobione
Na aukcjach ceny się wahają od 15tys (tego nawet nie biorę pod uwagę) do okolo 30 (oczywiscie mowa o roczniku 2007 i starszym), więc wyciągając średnią z tych cen pomyślałem, że może za okolo 20k by coś się dało wyciągnąć. Czy wg Was jest sens nastawiać się na 159 w tych pieniądzach, czy raczej sobie odpuścić? Byłbym wdzięczny za każdą sugestię. Pozdrawiam :-)